Youth of May

Youth of May
Látták: 35 Most nézik: 3 Tervezik nézni: 29

Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben

9.3/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag 23 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

Eredeti cím: 오월의 청춘 / Owoleui Cheongchun
Egyéb cím(ek): Youth in May, May Youth
Magyar cím(ek): Májusi fiatalok
Műfaj: Dráma, Melodráma, Romantikus
Kategória: TV-sorozat
Részek száma x játékidő: 12 x 70 perc
Tévécsatorna: KBS2
Sugárzási dátum: 2021-05-03 - 2021-06-08
Vetítési idő: hétfő és kedd, 21:30
Utoljára frissítve: 2021.07.19.
Rendezte: Song Min Yeop
Forgatókönyvet írta: Lee Kang
Filmzene: Segíts a sorozat filmzenéinek a hozzáadásával!
Korhatár besorolás: 15 éven felülieknek ajánlott!
Listáim:A listák használatához jelentkezz be!


Főszereplők:
Lee Do Hyun Lee Do Hyun
Hwang Hee Tae
Go Min Si Go Min Si
Kim Myung Hee
Geum Sae Rok Geum Sae Rok
Lee Soo Ryun
Lee Sang Yi (1991) Lee Sang Yi (1991)
Lee Soo Chan
Oh Man Suk Oh Man Suk
Hwang Gi Nam
Shim Yi Young Shim Yi Young
Song Hae Ryung (Hee Tae mostohaanyja)
Choi Seung Hoon Choi Seung Hoon
Hwang Jung Tae (Hee Tae mostohatestvére)
Kim Won Hae Kim Won Hae
Kim Hyun Chul
Hwang Young Hee Hwang Young Hee
Choi Soon Nyeo (Myung Hee anyja)
Jo Yi Hyun Jo Yi Hyun
Kim Myung Soo
Uhm Hyo Sup Uhm Hyo Sup
Lee Chang Geun
Heo Jung Do Heo Jung Do
Lee Kyung Pil
Park Se Hyun Park Se Hyun
Lee Jin Ah
Kim Eun Soo Kim Eun Soo
Lee Kwang Kyu
Lee Kyu Sung Lee Kyu Sung
Jung Hye Gun
Jung Wook Jin Jung Wook Jin
Choi Jeong Haeng (rendőrtiszt)
Kwon Young Chan Kwon Young Chan
Kim Kyung Soo (Hee Tae legjobb barátja)
Joo Bo Young Joo Bo Young
Park Sun Min

Ismertető


A történet két fiatalról szól, akiket 1980 májusában elsöpör a Gwangju-felkelés. Miután a kormány ellen tüntető helyi egyetem hallgatóit a kormány emberei meggyilkolják, megerőszakolják és összeverik, az emberek fegyvert fognak és lázadást szítanak.

Hwang Hee Tae orvostanhallgató egy magas színvonalú egyetemen. Hogy eloszlassa az olyan gyermekekkel szembeni sztereotípiákat, akiket egyedülálló anyák neveltek fel és bizonyosságot nyerjen milyen tehetséges, kimagasló eredményeivel bekerült a Szöul Nemzeti Orvostudományi Egyetemre, ezzel Gwangju büszkeségévé válva. Nyugodt embernek tűnik, de renitens jelleme miatt bármikor harcba száll a méltatlansággal. Váratlan események miatt végül élete legsúlyosabb időszakát éli meg. Legjobb barátja, Kyung Soo, a lelkes demokráciapárti aktivista ragaszkodik ahhoz, hogy illegális klinikát nyissanak a hallgatóknak, hogy elmeneküljenek a kormány elől. Egy nap megsebesül egy gyári dolgozó egy demonstráció alatt. A saját és a sérült munkás szülővárosába történő diszkrét szállításának költségeiért, Hee Tae kénytelen elmenni az összejövetelre, amit apja szervezett neki potenciális feleségjelöltje kapcsán. Ezen a találkozón megismer egy nővért, Kim Myung Hee-t, aki elhagyta otthonát, hogy egyedül kezdjen új életet Gwangjuban. Dekoratív külseje ellenére gyakran elutasító és távolságtartó az emberekkel, de hivatását tökéletes pontossággal és odaadással végzi. Lee Soo Ryun, Myung Hee legjobb barátnője. Gazdag családból származik, és felelősséget érez azért, hogy élen járjon a társadalmi igazságosság biztosításában. Bátyja, Lee Soo Chan, édesapjának segít a családi vállalkozásban, miután visszatér hosszas külföldi tanulmányai után Franciaországból.

Hee Tae és Myung Hee sorsszerű találkozása holtig tartó szerelemmé válik a mészárlás idején, s elszántan próbálnak harcolni az igazságért, hogy megfékezzék a hatalmon lévőket.
Ismertetőt írta: Lai
Összes hozzászólás (92)
avatar

Janka1960 Köszönöm szépen a fordítást. Nagyon tetszett a sorozat, bár többször félbe kellett hagynom, mert nem bírtam azt a sok kegyetlenséget. Több helyen utána olvastam az akkori történéseknek, és éppen emiatt is viselt meg ennyire, mivel igaz történeten alapult. Pazar volt szereposztás, a gyerek színészek is nagyon jól játszottak. Lee Do Hyun-t először a The Good Bad Mother sorozatban láttam, de azóta Ő lett az egyik nagy kedvenc. Ebben a sorozatban is nagyon tetszett a játéka.

2023.07.01. 12:02:08 Ázsia pontok: 65592/92

avatar

mikaz Kedves Lai! Hálásan köszönöm, hogy lefordítottad ezt a fájdalmasan szép sorozatot! A történelmi háttérhez ajánlom: Han Kang: Nemes teremtmények c. regényét.  (Jelenkor Kiadó 2018.)  Han Kang 10 éves gyerek, amikor az események történnek a szülővárosában, Kvangdzsuban.
A történelmi háttér alapján nem vártam felhőtlen befejezést, de így is tökéletes élmény volt. Kiválóak voltak a színészek. Megérdemelt jutalom ez a díjeső.

2022.04.15. 23:44:51 Ázsia pontok: 67591/92

avatar

Ayana Nagyon szépen köszönöm, hogy lefordítottad ez a sorozatot, kedves Lai. Összességében, tetszett a sorozat.

2022.03.30. 19:06:04 Ázsia pontok: 335790/92

avatar

Lai A tegnapi 2021-es KBS Drama Awards eredményei (+1 színész mindegyikhez). Szívből gratulálok nekik!  

Best Couple Award: Go Min Si and Lee Do Hyun ("Youth of May")

Best Child Actor: Jo Yi Hyun ("Youth of May")

Top Excellence Award (Actor): Lee Do Hyun ("Youth of May")

Excellence Award for Actress in a Mini-Series: Go Min Si ("Youth of May")

Best Supporting Actress: Geum Sae Rok ("Youth of May") 

2022.01.01. 10:17:43 Ázsia pontok: 645989/92

avatar

csikoszoltan Sorozatajánló:

Youth Of May (Májusi Fiatalok)

Dél-Koreai, 2021-es, 12 részes, kb. 60-65 perces epizódok. Műfaja: Romantikus, dráma, (történelmi is).

Magyar feliratot készítette: Lai Subs.

Összességében a sorozatot most nem tudom értékelni, csak részleteiben, mert számomra nagyon változó volt.

Amikor elkezdtem nézni az első két bevezető részt akkor részben azt kaptam amit vártam és részben meg nem. Az első két részben még nem volt dráma. A bevezető részekben nagyon aprólékos és nagyon sok jelenetet kapunk egymás után, nincsenek elhúzott jelenetek, pörög a sztori-történet, nagyon szépen meg is van csinálva a sorozat képi világa, az akkori idő-világ bemutatása, de mégis ahogyan megnéztem az első két beveztő részt hiány érzetem volt és nem kicsit. Az első két részét csak közepes és négyes között volt számomra egy ötös skálán.

Igazából a sorozat-történet a 3-4. részével indult be számomra és vált már érdekessé, de aztán számora az 5-6. része visszazuhant közepes szintre.

A sorozat második fele lett igazán jól megcsinálva számomra, olyannyira hogy már a 11-12. részei egy csillagos ötös volt számomra a sorozat. A sorozat befejezése nagyon jó lett megcsinálva. 7-8-9-10. részei számomra hozott egy ötös skálán négyes és ötös közti szintet, míg a 11-12. részei felszárnyalt a már-már katarzís szintre.

Go Min-Si főszereplő színésznővel én nem voltam elégedett, számomra túl keveset játszott az arcával, kevés érzelem volt rajta és bizonyos jelenetekben meg nem is értettem, hogy miért nem mutatott szinte semmilyen érzelmet az arcán, nagyon fura volt számomra.

Lee Do-Hyun férfi főszereplő nagyon durván vitte a sorozatot a játékával és színészi tehetségével, aki kedveli a színészt annak ez a sorozat egy kötelező darab.

A sorozat nagyon erős volt a mellékszereplőkban. Lee Sang-Yi színész szintén remek volt és nagyon illet is hozzá ez a karakter. Oh Man-Seok ugyanolyan jó főgonosz volt itt is, mint a Crash Landing On You sorozatban. Choi Seung-Hoon és Jo Yi-Hyun, mindkét gyerekszínész remek volt. Kim Won-Hae színész hozta ebben a sorozatban is a tőle megszokott zseniális színészi tehetségét. Choi Won-Young nagyon kevés ideje volt a sorozatban, mégis ezen kevés idő alatt tudta úgy hozni a karakterét, hogy nem kicsit sikerült megfognia-megragadnia a nézőt vagyis engem (és ez nem kicsit volt fontos a sorozat befejezése miatt).

A történelmi részt ebben a sorozatban számomra nem vitték túlzásba, keveset hoztak belőle, sokkal durvábbra is megtudták volna csinálni és a történelmi sztorit is hozhaták volna sokkal jobban, de itt azért inkább a háttérbe volt szorítva ez a része és inkább a szerelmi történettel foglalkoztak inkább (az mondjuk érdekes volt a sorozatban hogy volt benne egy-két durva rész és mégis mehetett 15-ös karikával).

Történetről:

A történet 1980-ban játszódik a Gwangju-felkelés-lázadás kezdetétől. A sorozat a történelmi részt is bemutatja, de főképp a két főszereplő szerelmi részével foglalkozik és a körülöttük lévő családról és barátokról. Mindkét fiatalnak megvannak a terveik-vágyaik, de jön a szerelem, a történelmi esemény és a család is ezt mind megnehezíti, ami egy sejthető drámai végkifejlett felé halad.

Főszereplők:

-Lee Do-Hyun (Beyond Evil, Sweet Home, 18 Again, Hotel Del Luna, Still 17, Prison Playbook)

-Go Min-Si (The Witch: Part 1. The Subversion, Love Alarm-1-2, Sweet Home, Live, Welcome To Waikiki)

További szereplők:

-Lee Sang-Yi (Hitman: Agent Jun, Hometown Cha-Cha-Cha, Once Again, When the Camellia Blooms, The Third Charm, Voice-2, Suits, Prison Playbook)

-Keum Sae-Rok (The King's Letters, Believer, The King, The Age Of Shadows, The Last Princess, Love, Lies, Class Of Lies)

-Oh Man-Seok (Crash Landing On You, The Bros, True Fiction, Partners For Justice-1-2, Squad 38)

-Kim Won-Hae (Are You Human Too?, No Mercy, Unstoppable, The Battleship Island, Forbidden Dream, Sori: Voice From The Heart, Tazza: The Hidden Card, The Pirates, Run On, Awaken, Start-Up, Strange-2, Chocolate, When the Devil Calls Your Name, He is Psychometric, Life, The Ghost Detective, Where Stars Land, A Poem A Day, Black, While You Were Sleeping, Criminal Minds, Good Manager, Hwarang, Drinking Solo, Monster/Remember You, Signal, Strong Woman Do Bong-Soon)

-Eom Hyo-Seop, Shim Yi-Young, -Choi Seung-Hoon, -Hwang Young-Hee, -Jo Yi-Hyun, -Park Hye-Jin, -Kwon Young-Chan, -Kim Eun-Soo, -Park Se-Hyun, -Heo Jung-Do, -Park Chul-Min, -Kim Bo-Jung, -Lee Kyu-Sung, -Joo Bo-Young, -Jung Wook-Jin, -Kim Tae-Bum, Choi Won-Young.

Elérhetőségek:

Lai Subs fordító oldalán: Online nézhetőség, magyar felirat letöltés, videó letöltés, ismertető, stb.

Magyar felirattol online: Videa, [mod] Mozicsillag.

Magyar felirat letöltés: Ázsia Ékkövei, A-pop.eu.

Videó letöltés: Dramaday, Dramacool, KissAsian, Smallencode, Mkvdrama, Ulozto.

2021.08.21. 13:11:34 Ázsia pontok: 191188/92

Magyar fórum


A sorozathoz kapcsolódik egy fórum is, ahol felteheted a sorozattal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet, megköszönheted a feliratot, beszélgethetsz a sorozatról a rajongókkal, a fordítóval és a teljes sorozatot is letöltheted. Illetve, ha nem működnek (törölve lettek) a megadott linkek, akkor a legújabb feliratokat is innen lehet letölteni: a fordító fórumáról.

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


1. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.04.KöszönömLetöltötték: 340
2. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.09.KöszönömLetöltötték: 315
3. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.20.KöszönömLetöltötték: 289
4. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.25.KöszönömLetöltötték: 273
5. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.01.KöszönömLetöltötték: 274
6. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.09.KöszönömLetöltötték: 266
7. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.15.KöszönömLetöltötték: 265
8. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.24.KöszönömLetöltötték: 259
9. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.01.KöszönömLetöltötték: 254
10. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.11.KöszönömLetöltötték: 254
11. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.18.KöszönömLetöltötték: 245
12. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.19.KöszönömLetöltötték: 238

A magyar feliratot készítette: Lai

Összesen megköszönték: 926 alkalommal.