White Christmas

White Christmas
Látták: 63 Most nézik: 0 Tervezik nézni: 26

9.3/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag 30 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

Eredeti cím: 화이트 크리스마스 / White Christmas
Egyéb cím(ek): 몬스터 / Monster
Műfaj: Misztikus, Thriller
Kategória: TV-sorozat
Részek száma 8
Tévécsatorna: KBS2
Sugárzási dátum: 2011-01-30 - 2011-03-20
Vetítési idő: vasárnap 23:15
Utoljára frissítve: 2012.11.29.
Rendezte: Kim Yong Soo
Forgatókönyvet írta: Park Yun Sun
Filmzene: Meghallgatom!
Listáim:A listák használatához jelentkezz be!


Főszereplők:
Kim Sang Kyung Kim Sang Kyung
Kim Yo Han
Baek Sung Hyun Baek Sung Hyun
Park Moo Yul
Kim Young Kwang Kim Young Kwang
Jo Young Jae
Lee Soo Hyuk Lee Soo Hyuk
Yoon Su
Kwak Jung Wook Kwak Jung Wook
Yang Kang Mo
Hong Jong Hyun Hong Jong Hyun
Lee Jae Kyu
Esom Esom
Yoon Eun Sung
Kim Woo Bin Kim Woo Bin
Kang Mi Reu
Sung Joon (1990) Sung Joon (1990)
Choi Chi Hoon
Jung Suk Won Jung Suk Won
Yoon Jong Il
Lee El Lee El
Oh Jung Hye

Ismertető


Su Shin elit középiskola, vagy ahogy mindenki ismeri a Börtönsuli vagy Alkatraz, Dél-Korea hegyei között bújik meg. A diákok évente csupán nyolc napnyi szabadságot kapnak, karácsonykor. Idén 8-an maradtak az iskolában elzárva a külvilágtól. A 8 tanuló között csak egy a közös: mindnyájan megkapták ugyan azt a különös levelet. Ennek tetejébe még egy titokzatos idegent is befogadnak aki autóbalesetet szenvedett. A vendég egy pszichológus aki egyáltalán nem az akinek mutatja magát...
Ismertetőt írta: czaffni
Összes hozzászólás (4)
avatar

csikoszoltan Videa (lejátszási lista a sorozat részeihez): [link]

2021.11.10. 19:14:48 Ázsia pontok: 414/4

avatar

atina369 Nálam a legjobb koreai sorozat. 2013-ban láttam először, de annyira imádtam, hogy egy hónap múlva újranéztem, majd hagyomány lett belőle, és minden év végén a két ünnep között újra előveszem. Megunhatatlan, elgondolkodtató. Aki még nem látta, annak feltétlenül ajánlom, szerintem ez egy olyan darab, amit legalább 1x látni kell.

A történet remek kiindulópontja a karácsony, a fiatalok az otthon és család helyett inkább az iskolát és a magányt választották. Ha mindent nem is, de azért sok mindent elárul a fiatalok lelkiállapotáról. Remek történet nyolc diákról, akik olyan élethelyzetbe kerültek amit nehéz lehetett megérteni és feldolgozni. A titokzatos levél mellett egy sebesült idegen felbukkanása is borzolja a kedélyeket, hogy aztán a sorozat végén azzal a gondolattal álljunk fel, hogy SPOILER 
ennek a történetnek csak vesztesei és áldozatai vannak
 SPOILER VÉGE. A történet előre haladtával kiderül, hogy a nyolc különböző karakter képes lesz-e összefogni és csapatként működni, vagy mindenki a saját útját járva birkózik meg a nehézségekkel. Hiába van vége a sorozatnak, az utolsó jelenet arra készteti az embert, hogy továbbgondolja a történetet (aki látta szerintem érteni fogja, hogy mire gondoltam, aki meg nem látta és kíváncsi rá, az nézze meg ).Nem csak a történet remek, hanem a színészgárda is, a fiatalok többsége mára már befutott sztár. Mindegyik fiatal karaktere szerethető volt, még a hibáikkal (ezekből azért volt bőven) együtt is, de nekem két karakter állt nagyon közel a szívemhez. Az idegent megformáló Kim Sang-Kyung pedig hihetetlenül jól játszott, a mosolyától még most is kiráz a hideg, ha eszembe jut. Az OST zseniális, ki hinné hogy egy sorozatban megfér egymás mellett Vivaldi és az AC/DC, pedig így van, higgyétek el. Most befejezem, pedig oldalakat tudnék írni a sorozatról, de az spoileres lenne

2021.02.15. 23:08:58 Ázsia pontok: 19383/4

avatar

csikoszoltan [link]

2021.02.15. 19:31:26 Ázsia pontok: 412/4

avatar

csikoszoltan White Christmas/Monster

2011, 8 részes, kb. 65-75 perces részek, műfaja: dráma, thriller, pszichológiai, középiskolás.

Híres-népszerű sorozat, jók színészi alakítások, a szereplők foglalkoztatott színészek mai napig.

Az első egy-két része még nemigazán fogott meg, de utána már jó volt és végefele meg már nagyon jó volt számomra a sorozat. A történet érdekes, az egész szereplőgárda jól működik együtt és összeillenek.

A történetről: Helyszínül adott egy középsuli, ami mindentől távol van és jó/börtöni a biztonsági rendeszere. A diákok az elitbe tartóznak, 7 diák marad hívatalosan egy kijelölt tanáral a suliban 8 napra Karácsonykor és a diákok mindegyike kap egy névtelen levet az első nap, ami mindegyiküket felzaklat mégha nem is modják vagy jelzik, nem hívatalosan van mégegy diák is ott még velük és még az első nap érkezik egy titokzatos idegen akit autóbalaset ért és pszihológusnak mondja magát, de nem az aminek mutatja és mondja magát. Elkezdenek nyomozni a levéllel kapcsolatban a diákok ami egy tavalyi öngyilkosságot elkővető tanaulóhoz vezet és amire rájönnek, hogy mind a heten kapcsolódnak hozzá, a sorozat közepéig eljutunk odahogy hogy valaki meghal és felfedi magát és ezzel elkezdődik az életben maradásért a harc.

A sorozat egész végig azt a témát is boncolgatja, hogy gyilkosnak születünk vagy idővel azzá válunk bizonyos okok-történések miatt.

Furcsáltam, hogy 19-es besorolást kapott Dél-Koreában a sorozat, gondolom akkoriban még szigorúbb volt a besorolás mert azóta 15-ös besorolással szerintem voltak már durvább sorozatok.

Színészek: Kim Sang-Kyung, Baek Sung-Hyun, Kim Young-Kwang, Esom, Lee Soo-Hyuk, Kwak Jung-Wook, Sung Joon, Lee El, Hong Jong-Hyun, Kim Woo-Bin, Jung Suk-Won.

Online magyar felírattal: [mod] Rakuten Viki oldalakon.

Letöltve: Magyar felíratot: Ázsia Ékkövei oldalról és Videót hozzá: Kissasian oldalról vagy Rakuten Viki oldalról tubeoffline letöltőoldal segítségével.

2020.07.12. 17:39:16 Ázsia pontok: 411/4

Magyar fórum


A sorozathoz kapcsolódik egy fórum is, ahol felteheted a sorozattal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet, megköszönheted a feliratot, beszélgethetsz a sorozatról a rajongókkal, a fordítóval és a teljes sorozatot is letöltheted. Illetve, ha nem működnek (törölve lettek) a megadott linkek, akkor a legújabb feliratokat is innen lehet letölteni: magyar fórum vagy a fordító honlapjáról.

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


1. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.06.KöszönömLetöltötték: 0
2. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.06.KöszönömLetöltötték: 0
3. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.06.KöszönömLetöltötték: 0
4. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.06.KöszönömLetöltötték: 0
5. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.07.KöszönömLetöltötték: 0
6. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.09.KöszönömLetöltötték: 0
7. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.20.KöszönömLetöltötték: 0
8. részLetöltésFelirat elkészült:2012.11.29.KöszönömLetöltötték: 0

A magyar feliratot készítette: czaffni

Összesen megköszönték: 477 alkalommal.