Voice (tvN) - Season 4

Voice (tvN) - Season 4
Látták: 9 Most nézik: 3 Tervezik nézni: 21

A sorozat értékelése: ?/10
Csak a befejezett magyar feliratos sorozatok értékelhetőek.

Eredeti cím: 보이스4: 심판의 시간
Egyéb cím(ek): Voice 4: Simpanui Shigan
Magyar cím(ek): A hang - 4. évad - Az ítélet órája
Műfaj: Akció, Krimi, Thriller
Kategória: TV-sorozat
Részek száma x játékidő: 14 x 60 perc
Tévécsatorna: tvN
Sugárzási dátum: 2021-06-18 - 1970-01-01
Vetítési idő: péntek és szombat 22:50
Utoljára frissítve: 2021.07.27.
Rendezte: Shin Yong Hwi
Forgatókönyvet írta: Ma Jin Won
Filmzene: Meghallgatom!
Listáim:A listák használatához jelentkezz be!


Főszereplők:
anonymusSong Seung HeonDerek Cho százados Lee Ha Na Lee Ha NaKang Kwonju felügyelő
Son Eun Seo Son Eun SeoPark Eunsu őrmester Kang Seung Yoon Kang Seung YoonHan Uju
anonymus Kim Joong KiPark Jungki nyomozó anonymus Song Boo GunGu Gwangsu nyomozó
Baek Sung Hyun Baek Sung HyunShim Daeshik nyomozó Han Gab Soo Han Gab SooYu Jaecheon rendőrkapitány
anonymus Kim Pub LaePark Hyeon százados anonymus Han Jong HoonChad Lee hadnagy (Los Angeles-i rendőr)
anonymus MauriceNick (Los Angeles-i rendőr) anonymus Daniel Joey AlbrightMatt (Los Angeles-i rendőr)
anonymus John D. Michaelsa Los Angeles-i kapitányság vezetője anonymus Gil Hae YeonKam Jongsuk (a Bimo Tartományi Rendőrkapitányság vezetője)
anonymus Lee EolYang Bokman anonymus Hong Sang PyoBu Gwinam
anonymus Kwon Jae HwanCheon Sangpil anonymus Yang Joo HoKo Wonki
anonymus Lee E DamLisa Cho / Jo Seunga (Derek Cho húga)

Ismertető


A szonguni és pungszani segélyhívó központban elért sikerei és érdemei ellenére Kang Kwonju felügyelőt (Lee Hana) kísérti a múlt és rendőrtársainak elvesztése. Egy újabb sorozatgyilkos felbukkanása azonban egy lélegzetvételnyi időt sem hagy számára: társaival, a telefonos központbeli támaszával, Park Eunsu őrmesterel (Son Eunseo), valamint a bevetési egység tagjaival, Park Jungki (Park Joongki) és Gu Kwangsu (Song Boogun) nyomozókkal kész szembenézni a titokzatos, női ellenséggel. Kiegészülnek a központban a kiberszakértő Han Ujuval (Kang Wooseok), a bevetési egységbe pedig hosszú felépülés után visszatér Shim Daeshik nyomozó (Baek Sunghyun), aki a Mo Taeguval (Kim Jaewook) való összecsapás óta súlyos agysérülés miatt eddig kómában volt. Átmenetileg csatlakozik hozzájuk a Los Angeles-i rendőrség nyomozója, Derek Cho százados (Song Seungheon), aki nem nyugszik, míg a húgát elragadó gyilkos nyomára nem bukkan...
Ismertetőt írta: Brigi
Összes hozzászólás (50)
avatar

Kata58 Máris nézem, az előző rész eléggé hajmeresztő pillanattal folytatódik...xd

2021.07.27. 17:31:03 Ázsia pontok: 218750/50

avatar

brigichan Szia Kata, 

Nagyon szívesen!

Megérkezett a következő rész is.

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{

1. Az epizódban Han Uju rendőrtiszt "Mérges" névvel egy felhasználói fiókot kreál a Pierrot Cirkusz játékban, hogy megtalálják a cirkuszos embert. Cho nyomozó és Kang felügyelő pedig tesz egy rövidke kitérőt a Szonang faluba, hogy a Yang parancsnoktól az előző részben megkapott férfinak utánanézzenek, és Cho nyomozó anyja halálának ügyében kihallgassák. Sajnos ezeket muszáj leírni, mert annyira kevés szó esik róluk, hogy a falus résznél simán vakarhatja az ember a fejét, hogy vajon mi célt szolgált az egész út... 
2. Teszünk egy rövid sétát a Csedzsu szigetén tényleg létező, monumentális kőparkban és szobrok közt, legalább a helyszín csodálatos, még ha kevés időt fordítanak is arra, hogy részletesen bemutassák. Ugyanígy a kőszobor-múzeum is létezik a szigeten, a későbbi epizódokban forgatnak is majd odabenn.
3. Kiderül a kapcsolat Dong Bangmin és a Dong Banghyeonyeop között: a férfi az idős úr unokája. A nagypapának igencsak érdekes és ritka, 3 szótagból álló keresztneve van. Ez nem szabályellenes, egy 1993-as szabályozás szerint a keresztnevek maximum 5 szótag hosszúak lehetnek.
4. Cho nyomozó és Daeshik összebútorozik a szolgálati lakások egyikében, ahol Kwonju és Eunsu is lakik a vimói küldetésük ideje alatt.
5. Park nyomozó viszonylag könnyen megjegyez és visszadiktál egy bonyolultnak hangzó igazolványszámot, amikor Saetbyeolt igazoltatják, de ez talán csak számunkra tűnik irreálisnak. A magyar okmányokkal ellentétben a koreai számsorban minden karakternek külön jelentése volt. Ez volt Saetbyeol okmányszáma: 040725-4395671.- az első 6 karakter a születési dátumot jelzi: 2004. július 25.- a 7. jeli a nemét és hogy melyik évszázadban született: (jelen esetben) egy nő aki 2000 után született- a következő 4 karakter a születés helyét mutatja. A 8-9. azt, ahol a születést regisztrálták (város/tartomány), a 10-11. azt, ahol az okmányt kiállító hivatal van (város/tartomány), külföldieknél a kiállító hivatal száma csupán: (itt) 39= Észak-Chungcheong tartomány, 56=Gwangju- a 12. karakter egy olyan szám, ami megkülönbözteti egymástól az ugyanaznap, ugyanazon a helyen született nőket és férfiakat: ő a 7. lehetett ezek szerint- a 13. szám mindössze ellenőrző szerepet tölt be, algoritmus generálja, hogy valós-e az egész számsor avagy sem.
Így már nem is tűnik annyira kacifántosnak, mi? Jó szórakozást kívánok!
}

2021.07.27. 14:38:17 Ázsia pontok: 296449/50

avatar

Kata58 elolvasva az ismertetőt, azt hittem már egy kicsit ezen a téren is haladtak! Döbbenetes lehetett a fiatalember és huga számára a család meggyilkolása, és az apa szemrehányó levele! Micsoda szemét húzás volt ez is... Köszönet az ismertetőért! xd

2021.07.23. 11:32:46 Ázsia pontok: 218748/50

avatar

Kata58 Köszönöm szépen, máris begyűjtve, majd együtt akarom ezt a két részt megnézni! xd Kellemes hétvégét!

2021.07.23. 11:25:02 Ázsia pontok: 218747/50

avatar

brigichan + 1: az előző epizódhoz elfelejtettem írni egy kis összefoglalót a hazugságvizsgálattal kapcsolatosan, melyet nagyon érdekesnek találtam, és szerettem volna megosztani veletek. Ha visszaemlékeztek, a Yang parancsnok vejét hallgatják ki épp nyomozóink, és Cho nyomozó megjegyzi, hogy a férfi rosszabbul fog járni, ha hazugságvizsgálatra kerül a sor. Nos, ez igaz is, meg nem is.

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{
A hazugságvizsgálat tudományának nem nyúlik rendkívül messzire a története a dél-koreai kriminalisztika berkeiben. 1979-ben indult az első, hivatalos poligráfos képzés, egy amerikai katonai szakember közreműködésével, a Koreai Poligráf Szövetség pedig mindössze öt évvel később, 1984-ben alakult csak meg. A mai napig egy szakkönyv létezik a témakört illetően, melyet az 1992-ben amerikai hazugságvizsgálói tanulmányairól hazatérő Park Pankyu írt "Poligráfos vizsgálatok" címmel. A szerző részt vett egy olyan berendezés kifejlesztésében is, mely kimondottan a koreai nyelven kihallgatott személyek reakcióit elemzi. 1996-ban Park urat a szövetség elnökévé is megválasztották, aki szorgalmazta a hazugságvizsgálói képzés egységesítését és tökéletesítését.

A poligráf-vizsgálatokat végző szakemberek ma mind állami alkalmazásban állnak, privátszektor e téren nem létezik Dél-Koreában. Nincsenek friss számok, de a 2006-os adatok alapján 19 fő dolgozott a legfelsőbb bíróságnak, 19 a védelmi minisztériumnak, és 19-en a tudományos nyomozások országos szervezetének (bármi legyen is az ). A hírszerzés is foglalkoztat ilyen szakembereket, de az ő számuk nem ismert. Demográfiailag elkeserítő, hogy az akkori állapotok szerint mindössze 7 női szakember dolgozott a soraikban.

Általánosságban elmondható, hogy legalább 5 év bűnügyi tapasztalat szükséges egy koreai állampolgár számára, hogy kitanulhassa a szakmát. Akinek nincs felsőfokú végzettsége, 5 év tapasztalat a követelmény bűnügyi nyomozások terén; alapképzéses diplomások számára 3 év, mesterképzésesek számára 1 év. Emellett sikeresen teljesíteniük kell egy 300 órás poligráfos képzést is, melyet egy legalább 6 hónapos gyakornoki időszak követ szakemberek mellett. Legalább 50 bűnügyi esetben elvégzett hazugságvizsgálatot követően a gyakoronokok ismét vizsgán vesznek részt, melyen élettani, pszichológiai, pszichopatológiai és gyógyszertani témakörökből kell vizsgázniuk. Az ideális jelölt 25 évnél idősebb, és politikai, vallási és egyéb előítéletektől mentes, és erkölcsi tartással bír. Sokan közülük kölföldön szerzik meg a szükséges képesítést, legfőképp a legfelsőbb bíróságnak dolgozók, akik jellemzően amerikai egyetemek hallgatói voltak.

A gyakorlatban bűnügyi és közlekedési balesetek kapcsán szoktak végezni hazugságvizsgálatokat, az utóbbi különös és nem túl gyakori más országokban. Mind analóg, mind digitális eszközökkel dolgoznak, de azok még nem elég fejlettek arra, hogy az élőszóban megtévesztést felismerjenek.

Jogilag ingatag lábon áll a tudományág, mert a legfelsőbb bíróság nem ismeri el bizonyító erejűnek egy hazugságvizsgálat ereményét annak bizonytalansága miatt, és még ha szilárd lábakon is állna, akkor is csak közvetett bizonyítékként tekintenének rá, és senkit sem kötelezhetnek hazugságvizsgálatra, csak önkéntes alapon hajtható végre. Ha azonban a poligráfos vizsgálatot követően az alany beismerő vallomást tesz, azt már elfogadják.

A szakma egész léte homályzónában tapogatózik, mert nincsenek igazán konkrét jogszabályok, melyek a munkájukat szabályoznák, nincs hivatalos iskola, minden képzést "házon belül", egymásnak átadva az ismereteket tartanak a szövetség tagjai. A jogi háttér hiányában a munkavégzésre is rányomja a bélyegét a szokásos, ázsiai munkamorál: míg napi 1-2 hazugságvizsgálat lenne az egészséges, a koreai szakemberek három vagy annál több vizsgálatot hajtanak végre egy nap, főként vezetőik nyomására.

+2: mint rohamosan öregedő társadalom, Korea számára is rendkívül komoly kihívást jelent a demenciával küszködő, nyugdíjaskorú állampolgárainak ellátása. A becslések szerint mostanra az idősebb korosztály 15-20%-át érintheti a demenciával járó betegségek különböző súlyosságú állapota, mely hatalmas anyagi és lelki terhet ró a páciensek családi környezetére (nem is beszélve azokról a számokról, ahol a mentális betegségeket övező társadalmi stigma miatt ki sem derül és orvoshoz sem jut a szellemi leépüléstől szenvedők jó része). A pszichológiai megterhelés, amit egy ilyen hozzátartozó ellátása, gyógykezelése okoz, sokak számára elviselhetetlen, ami miatt sokan menekülnek öngyilkosságba a kilátástalan állapotok miatt.

Az egyik leghíresebb ilyen eset a Super Junior nevű legendás fiúegyüttes frontemberéhez, Leeteukhöz kapcsolódik. A fiatalember 2014-ben épp a katonai szolgálatát teljesítette, amikor a sajtó egy családi tragédiájáról kezdett cikkezni: apját és annak szüleit holtan találták az otthonukban. Leeteuk ügynöksége először próbálta elkendőzni a valódi okokat, és a közleményük szerint balesetben hunytak el. A vizsgálatok során azonban hamar kiderült, hogy Leeteuk nagyszülei demenciától és ráktól szenvedtek, apja pedig, aki egyedül gondoskodott róluk, nem bírta tovább finanszírozni a helyzetet, se a lelki megterhelést, és megölte mindkettőjüket, majd felakasztotta magát. Az ügy hatalmas sajtónyilvánosságot kapott, a temetést is elözönlötték a paparazzik és sajtófotósok, és mindenki premier plánban "csodálhatta meg" a tragédia miatt megtört, keservesen zokogó énekest, akit az együttes tagjai szintén elkísértek a szertartásra. Leeteuk erre az időre rendkívüli kimenőt kapott a seregtől, parancsnokai pedig javasolták is neki, hogy szereljen le idő előtt, de ő visszatért posztjára, és fél évvel később, eredeti terv szerint intett búcsút a katonaságnak. A sorscsapást követően súlyos depresszió lett úrrá rajta, főként azért, mert az apja nagyon keserű üzenetben búcsúzott el sikeres gyermekeitől (Leeteuk lánytestvére is híres színésznő). A szemükre vetette, hogy nem csak ők tehetnek arról, hogy sikeresek lettek, nem mindent csak maguknak köszönhetnek (annak ellenére, hogy rég nem volt már része az életüknek, mikor a gyerekek egyáltalán elindultak a szórakoztatóipari pályájukon). Leeteuk családja egy elképesztő, 5 milliárd wonos, azaz kb. 1,3 milliárd forintos tartozást örökölt meg apjától annak halálát követően, a fiatalember pedig rendkívüli erőfeszítéseknek köszönhetően tudta csak ezt törleszteni.
}

2021.07.23. 11:18:29 Ázsia pontok: 296446/50

Magyar fórum


A sorozathoz kapcsolódik egy fórum is, ahol felteheted a sorozattal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet, megköszönheted a feliratot, beszélgethetsz a sorozatról a rajongókkal, a fordítóval és a teljes sorozatot is letöltheted. Illetve, ha nem működnek (törölve lettek) a megadott linkek, akkor a legújabb feliratokat is innen lehet letölteni: a fordító fórumáról.

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


1. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.21.KöszönömLetöltötték: 168
2. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.26.KöszönömLetöltötték: 170
3. részLetöltésFelirat elkészült:2021.06.29.KöszönömLetöltötték: 163
4. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.05.KöszönömLetöltötték: 162
5. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.10.KöszönömLetöltötték: 158
6. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.16.KöszönömLetöltötték: 140
7. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.23.KöszönömLetöltötték: 121
8. részLetöltésFelirat elkészült:2021.07.27.KöszönömLetöltötték: 100

A magyar feliratot készítette: Brigi

Összesen megköszönték: 423 alkalommal.