The Penthouse

The Penthouse
Látták: 22 Most nézik: 4 Tervezik nézni: 31

9.2/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag 13 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

Eredeti cím: 펜트하우스
Egyéb cím(ek): Penthouse, The Penthouse: War In Life
Műfaj: Családi
Kategória: TV-sorozat
Részek száma x játékidő: 21 x 80 perc
Tévécsatorna: SBS
Sugárzási dátum: 2021-10-26 - 2021-01-05
Vetítési idő: hétfő és kedd 22:00-23:10
Utoljára frissítve: 2021.05.28.
Rendezte: Joo Dong Min
Forgatókönyvet írta: Kim Sun Ok
Filmzene: Meghallgatom!
Listáim:A listák használatához jelentkezz be!


Főszereplők:
Lee Ji Ah Lee Ji AhShim Su Ryeon Uhm Ki Joon Uhm Ki JoonJoo Dan Tae
anonymus Kim Young DaeJoo Seok Hoon anonymus Han Ji HyunJoo Seok Kyung
anonymus Kim So YeonCheon Seo Jin Yoon Jong Hoon Yoon Jong HoonHa Yoon Cheol
anonymus Choi Ye BinHa Eun Byeol Jung Sung Mo Jung Sung MoCheon Myung Soo
anonymus Ha MinKang Ok Gyo anonymus Shin Seo HyunCheon Seo Young
Ahn Tae Hwan Ahn Tae HwanCheon Seo Young férje (ep.6) Eugene EugeneOh Yoon Hee
Kim Hyun Soo Kim Hyun SooBae Ro Na Hwang Young Hee Hwang Young HeeAnyós (ep.10)
Shin Eun Kyung Shin Eun KyungKang Ma Ri Jin Ji Hee Jin Ji HeeYoo Je Ni
anonymus Bong Tae GyuLee Kyu Jin Yoon Joo Hee Yoon Joo HeeGo Sang A
anonymus Lee Tae VinLee Min Hyeok Seo Hye Rin Seo Hye RinWang Mi Ja
Jo Soo Min Jo Soo MinMin Seol A anonymus Lee Cheol MinYoon Tae Joo
anonymus Kim Ro SaYang Mi Ok anonymus Na So YeJoo Hye In
Ha Do Kwon Ha Do KwonMa Du Ki anonymus Kim Dong HyunKim Chi Soo Igazgató
anonymus Park Eun SeokGoo Ho Dong anonymus Choi Seo YeonKwon Hye Mi
anonymus Park Su ASong Ye Ri anonymus Jang Ha KyungHeo Yoo Jung
anonymus Yang Jung MinNoh Ji A anonymus Son Bo SeungUhm Jang Dae
anonymus Ahn Eun HoAhn Eun Hoo Kwon Hyuk Soo Kwon Hyuk SooIgazgató (ep.5)
anonymus Lee See YooHwang Bo Young (ep.12) anonymus Choi Gyo SikBiztonsági Őr (ep.16)
anonymus Byeon Woo MinJo Sang Heon Képviselő anonymus Han Seung SooMin Hyung Sik Árvaház Igazgató
anonymus Lee Hye RaStella Chun anonymus Park Jae WanJames Lee
anonymus Lee Hyo Biárva (ep.9) anonymus Ko Eun Seoárva (ep.9)
anonymus Park Eun SeokLogan Lee anonymus Kim Jae HongHong Titkár
anonymus Ki Tae HwaShim Su Ryeon ex férje (ep.3) anonymus Kim Do HyunDo Titkár
anonymus Kim Dong KyuJo Titkár anonymus Kim Young JooMagánnyomozó
anonymus Hwang Joo HoÁllatorvos (ep.2) anonymus Jo Mo SeDUI Rendőr (ep.4)
anonymus Kim Chan LeeRendőr (ep.4) anonymus Park YongChief Seo Joon Yong (ep.4)
Choi Jong Yoon Choi Jong YoonOrvosszakértő (ep.4,19) anonymus Eom Ji ManUzsorás (ep.6 7)
anonymus Kim Su KyungRuhabolti dolgozó (ep.7) anonymus Lee Dong KyuMűsorvezető (ep.8)
anonymus Jung A MiSong Elnöknő (ep.10,21) anonymus Oh Min AeMs. Byeon (ep.10)
anonymus Kim Min OkSong Elnöknő barátja (ep.10) anonymus Choi Beom HoOrvos (ep.11)
anonymus Lee Jung HyungBefektetési tanácsadó (ep.12) anonymus Lee Won HeeMr. Kang (ep.12)
anonymus Kim Byung HyunKim Byung Hyun (ep.12) Lee Jong Nam Lee Jong NamÁpoló (ep.14,17)
anonymus Son Sung ChanPark Ügyvéd (ep.15) anonymus Jung Bo ReumLee Yoon Kyung Pszichiáter (ep.15)
anonymus Park Ok ChoolJövendőmondó (ep.18) anonymus Lim Se WonOh Song Yi Riporter (ep.19)
anonymus Ki HwanRiporter (ep.19) anonymus Jung Dong GeunOh Joon Hyuk Ügyész (ep.19 20)
Ki Eun Se Ki Eun SeKim Jung Min Riporter (ep.20 21) Yoo Sang Jae Yoo Sang JaePark Ügyvéd (ep.20)
Kim Sa Kwon Kim Sa KwonNyomozó (ep.20 21) anonymus Kim Nak GyoonOrvos (ep.21)
anonymus Kim Ku TaekKépviselő (ep.21) anonymus Choi Yu HaÜgyvéd (ep.21)
anonymus Lee Woo ShinBíró (ep.21) anonymus Heo Sung-TaeYoo Dong-Pil

Ismertető


A Héra Palota lakói, egy 100 emeletes luxus penthouse apartman, rengeteg titokkal rendelkeznek és eltitkolt ambíciókkal is. Sim Su Ryeon, aki jómódba született, a penthouse apartman királynője. Cheon Seo Jin, a hely primadonnája, mindent megtesz a lánya érdekében. Oh Yoon Hee szegény családból származik, de szeretne betörni a felsőosztályba és a penthouse királynőjévé vélni, csak a siker és a csúcs lebeg a szemei előtt. Harc indul a jólétért, hatalomért és tekintélyért Szöul legáhítottab penthouse apartmanjában.
Ismertetőt írta: Virag037
Összes hozzászólás (77)
avatar

csikoszoltan PENTHOUSE: WAR IN LIFE 1-2-3

A Gangnam-i „Olymposz” lakói

Jelképek ¬ Jelképes karakterek ¬ Háttér

A mostani, karakterekről szóló „fejezetemben” először is visszautalnék arra a már sokakkal közös élményre, hogy amikor hozzáfogtunk, milyen furcsa érzésünk támadhatott…

Az egyik fő kérdés tehát: miért is lehet olyan nehéz „megemészteni” ennek a produkciónak különösen az elejét, és legalább addig, amíg valahogy „rá nem kattan” az ember?

Első gondolatunk az lehet: „huh, ezek az emberek, akiket a filmkockákon látunk, annyira különböznek azoktól, akik mi vagyunk, vagy akár azoktól, akik körülvesznek bennünket!” ¬ Közben nem győzünk magunkban hálát adni, hogy de jó is, mi nem vagyunk „olyanok”, mint ők…

Vagy ilyen gondolatok merülhetnek fel: már megint a „szemét gazdagokról” szól…

Ami persze valahol igaz, de nem kizárólagosan. Ugyanis ahogy haladunk tovább a történetben, tapasztalhatjuk, hogy a szegényebb sorból származó szereplők sem különbek… amelynek az egyik oka, pl. az ambíció, a felfelé törekvés ábrázolása a maga kissé torzított tükrén keresztül.

Persze erre mondhatnánk: „klisé”, hiszen hányszor láthattuk, hogy bár önmagában az ambíció nem lenne baj, mégis a jobb sorsra érdemes karakter éppen a túlzott ambíciója miatt bukik el, vagy hajszál híján elvész a süllyesztőben…

Ráadásul az első szériánál, ha leegyszerűsíthetném, olyan felnőtt szereplőkkel találkozunk, akik az égvilágon mindent képesek megtenni gyermekeikért. ¬ Ami önmagában ugyancsak nem lenne baj: arra mutat rá az írónő, hogy milyen lehet az, amikor túlságosan is mindent alárendelve (még olykor a becsületet, méltóságot is) hajtja őket ez a vágy… erre talán a legjobb példa Yoon-Hee (Eugene) karaktere, az első évadban, de épp ő az, aki képes a legjobban a pozitívabb változásra is.

De hogy ne szaladjak ennyire előre…

Még egyszer: miért is nehéz nézni az első részeket? ¬ A KDráma világában már sokkal tájékozottabbaknak sem könnyű erre választ adni, mert pl. amíg ezelőtt akár egy „hardcore” bosszúdrámában egyetlen főgonosz, vagy esetleg két főbb „bajkeverő” karakter van jelen… itt azt tapasztalhatjuk, hogy valójában szinte mindenkit belehetne sorolni bajkeverőnek… és ez valljuk be, felőrölheti az energiánkat, magyarul: lefáraszt minket.

Én is így voltam ezzel, és mint egyedüli „mentőövbe” kapaszkodtam bele Soo-Ryeon (Lee Ji-Ah 이지아) és később Logan (Park Eun-Seok 박은석) karakterébe és… ösztönösen is, ha megláttam őket, felsóhajtottam: íme, azért van legalább egy-két pozitív emberi lény a drámában! (Ott lettem kicsit bajban, amikor azt tapasztalhattam: ők sem makulátlanok… persze, hiszen nagyon is emberiek, de ettől még nem lesznek rosszak!)

Amint összeszedjük az energiánkat, azért hamarosan kiderül: több pozitívabb lényt is észre lehet azért venni (még a gyerekek között is, természetesen ¬ többen jeleztétek, hogy sokkal megrázóbb volt a szüleik gonoszságait „másoló” gyermekszereplőket látni… jelentem, ismerős a helyzet!), s olyanokat is, akik nagyon „vegyesek: jók is rosszak is, esendők… stb.

Vagyis: nagyon-nagyon emberiek! Ilyen pl. dr. Ha (Yoon Jong-Hoon 윤종훈) ¬ Yoon-Hee diákkori szerelme, aki egyértelműen az ambíciójának áldozata, hiszen képes volt szerelmét a pozíciót és pénzt kecsegtető karrierje érdekében „feláldozni” egy érdekházasság oltárán.

Ugyanakkor azt is láthatjuk; alapvetően jobb sorsra lett volna/ lehetett volna érdemes… annak ellenére, hogy a későbbiek során bár kiemelkedik, mégis újra és újra elbukik.

Eleinte nem látszik, de a szaunát fenntartó Jenny édesanyja (Kang MaRi – Shin Eun-Kyung 신은경) is inkább a pozitív oldalon áll: a szorgalmas és kemény munkájával… ahogy a gyermekszereplők közül Ronán, Sook-Hoonon kívül Jenny is megcsillantja barátságosabb, tiszta oldalát. ¬ Csak néhány példát említve.)

Tehát eljutunk oda, hogy ezek a döbbenetesen viselkedő szereplők mégiscsak az emberibb valóságot tükrözhetik! ¬ A drámai túlzások eszközéről is beszéltem már, igaz, általánosságban véve, a történetre vonatkoztatva… mindenesetre láthatjuk: ez a karakterábrázolásokra is jellemző! Plusz a néző ezeken a túlzó eszközökön keresztül „tanul” igazán, ébredhet rá mögöttes összefüggésekre.

És itt felhívnám a következő kérdésre a figyelmet: vajon a felvonultatott emberi gazságok ellenére miért is annyira nagyon sikeres a „Penthouse” című szuperprodukció

A választ a Logan Leet alakító Park Eun-Seok 박은석 fogalmazta meg frappánsul az ugyancsak rejtett történetekre rávilágító riportműsorban: szinte minden egyes szereplő színész kiemelkedő, remek vezető színész, de ugyanakkor egyben „mellékszereplő” is!

Ez pedig valójában eléggé egyedi jelenség.

Ha pedig a „mögöttes összefüggésekre” akarunk rávilágítani, ideális az, ha egy-egy epizódot teljes egészében tudunk értelmezni. Bevallom, addig, amíg nem láttam a sorozat nyitó képkockáit, csak sejtéseim, tippjeim voltak, hogy mi is lehet ez a toronypalota, amivel már a címben is találkozunk. Van persze egy-két, az alkotó (forgatókönyvíró) által is bevallott elszólás, pl. a neveknél. ¬ Merthogy miért is hívnak egy gangnami üzletembert Dan-Taenak? Ritka olasz név… mindenesetre elgondolkodtató.

Azután a nyitó képsoroknál láthatjuk magát nemcsak a történet során megjelenő, szökőkutat őrző szimbolikus Héra-szobrot, hanem konkrétan a nyitó képsor szoborcsoportjában a különféle mozdulatokba meredt karakterszobrokat is, olyanra formázva, mint a klasszikus görög művészeti alkotásokat… (A nyitó képsorok nagyátlagban hiányoznak a feltöltésekből, pedig fontosak!)

Ha valaki esetleg hozzám hasonlóan többször forgatta Dante Isteni színjátékát (ami a világirodalom egyik legtöbb szimbólumot felsorakoztató alkotása) és lapozgatott illusztrált kiadványokat is, valószínű nem csoda, ha elindul nála is a szabad asszociáció folyamata … ugyanis Dante Poklában azokkal a történelem során élt emberekkel „találkozhatunk”, akik így vagy úgy, vágyaik béklyójába gubancolódtak, s onnan már nem, vagy csak nehezen szabadulhattak/szabadulhatnak… a szobrok egyértelműen rezonálnak pl. a Pokolban vergődő embereket ábrázoló illusztrációkra... (A rejtett történetet is tartalmazó epizódokban kiderül, nem véletlen ez az asszociáció a „pokoli torony” kapcsán tehát az Isteni színjátékra sem… )

A dráma végső üzenetéről még korai lenne írnom (mert egyrészt erről még nekem is „csak” sejtéseim vannak: a 3. évad újabb titkokról lebbenti fel a fátylat, de a fordulataival sarokba is szorít…) egyelőre csak annyit: ha valaki figyelemmel kíséri, hogyan változik a Héra-szobor alatti szoboregyüttes a nyitó képsorokban, akkor ez lehet előrejelzés… Egész sokat megtudhat a történet további alakulásáról is… Egy biztos, ahogy Zeusz felesége, Héra ¬ ahogy az első benyomásaimat megfogalmazó írásomban is említem ¬ egyrészt a házasságot, a születést védelmező görög istenség, ugyanakkor benne van a dominancia, de ugyanakkor a vágyak is…

A Héra-palota lakóit a sorozatban egytől egyig valóban egyfajta vágy vezérli, a nyitó képsoroknál pedig a karakterek figurái mind ennek vannak alárendelve.

Meg kell jegyezzem, kicsit furcsa volt számomra és meglepő, hogy egy dél-koreai alkotásban ennyire jelen van a nyugati művelődéstörténet (persze ilyen jellegű kiszólásokra van azért egy-két példa erre más sorozatokban, pl. a Park Chan-Hong által megteremtett pszicho-thrillerben, a „Devil”-ben), és szinte azt sugallja, hogy nekünk, nézőknek valóságos kódfejtőkké kell változnunk… ¬ ami, ha játékos kedvűek vagyunk, nem is olyan nagy probléma: külön izgalom, ha sikeresen megfejtjük a produkció rejtett mondanivalóit.

Biztatásul mondom még egyszer: elég hamar kiderülhet… Ha pedig ennyire benne vagyunk a „jelképesdiben”, akkor visszakanyarodunk oda, hogy látszatvilágban járunk, nem úgy kell szemlélnünk a történéseket, mintha egy teljesen valós elemekkel építkező családi sorozatot vagy akár egy szimpla bosszúdrámát néznénk.

Itt persze fontos megjegyeznem: látszatvilág, de az ilyeneknél (ugyanúgy, mint az időutazós drámáknál) az írói cél, hogy a fantázia eszközével a valóságban esetlegesen előforduló buktatókra is felhívja a figyelmet.

A Penthouse konkrétan nem tartozik a bosszúdrámák közé sem, de valahol mégis egy kicsit az… ezt mutatja-taglalja majd az „igazi” történetet megvilágító 2. és 3. évad.

Azért megnyugtatnék mindenkit: nemcsak azoknak szól mindez, akik könnyen felcsapnak műkedvelő kódfejtőknek! Úgy gondolom (különösen ezen eszmefuttatások után ¬ amelyekkel reményeim szerint segíthettem kicsit) egyszerűen „csak” nézni kell és ha szükséges, kicsit távolabbról szemlélve a történetet, hiszen nem benne, hanem mint nézők, „felette” vagyunk.

~Anikó

2021.07.29. 18:17:18 Ázsia pontok: 31677/77

avatar

csikoszoltan Penthouse 펜트하우스 (SBS, 2020-2021.)

/ The Penthouse: War in Life

Kezdhetném ott, hogy már említettem: tényleg nagyon „le vagyok maradva” ¬ ámbár pont én szoktam mondogatni, hogy a filmnézés sosem verseny, mindenki halad a saját tempója/ saját döntései szerint…

Már régóta nézegettem a sorozat plakátját, de valami mindig visszatartott, egészen addig amíg Csikós Zoli ( Zoltán Csikós ) ajánlását nem olvastam erről a produkcióról, úgy pár nappal ezelőtt. Külön köszönet neki ezúton is, amiért ajánlójával megadta a végső lökést, hogy nézzem ezt a remek, sokszínű, elképesztően látványos és tanulságos alkotást!

Amikor figyelmesebben végig néztem a szereposztást, rájöttem, hogy csupa olyan színész játszik benne, akiket én nagyon kedvelek (még annak dacára is, ha többnyire negatív karaktereket jelenít meg). Tehát mihelyst visszatértem „kishazámba” a saját magam teremtette hosszú hétvégém után, nekiugrottam.

Megjegyzem, ritka az, amikor úgy írok egy sorozatról, hogy még nem néztem végig, csak kb. az első évad felénél járok; de egyszerűen úgy éreztem, muszáj tollat… akarom mondani: klaviatúrát ragadnom.

Ellentmondásos érzéseim mostanra kicsit lenyugodtak (bevallom, nem volt egyszerű csillapítani és próbálok megosztani pár olyan gondolatot e rendhagyó ajánló keretében, ami azt támasztaná alá, hogy miért is érdemes nézni ezt a sorozatot…

Ami mostanra már szinte epikus magasságokba nőtte ki magát, hiszen épp tegnap, június 4-én kezdték vetíteni a 3. évadot. (Egy kicsit muszáj volt „belekóstolnom” abba is, csak hogy lássam, merre megy: a dramacool-on már fent van az első rész angol felirattal,, plusz egy 0. részt is lehet látni, amelyben a szereplőket alakító színészek „orientálnak” minket egy kicsit, elmélyítve rálátásunkat; tehát hajrá mindenkinek, aki valamilyen módon rákattant erre a drámára!)

Nostehát, ami miatt érdemes nézni: egyrészt alapból a képi világa, fényképezése, a zenei háttere és a maga a zene is főszerepet kapott… és nemcsak a klasszikusok ismerőinek, szerelmeseinek jó ez, természetesen! (A bejátszások, eredeti hangfelvételek eléggé ismertek: lehet tesztelni magunkat, hogy mit ismerünk fel.

Persze az a szín-, hang- és látvány- „orgia” ami elénk tárul eleinte számomra is szinte túlzónak hatott és megállapítottam, hogy íme, van egy SBS-produkció, amely nyíltan felvállalja, hogy hatásvadász… de komolyan! (A csatorna produkcióinak sorában ez meglehetősen szokatlan.) Ugyanakkor ahogy tovább néztem, úgy láttam, hogy az égieknek hála, minden a helyére kerül, és az, ha valahol ennyire a hatáselemek dömpingjével találkozhatunk, annak biztos, hogy megvan a célja.

Amit azonban nehéz volt feldolgoznom, hogy a számomra kedves színészek közül szinte egyikőjükkel sem tudtam szimpatizálni … eleinte.

Joo Dante szerepében Uhm Ki Joon 엄기준 (aki itt most mellékszereplő, de az egyik, aki kavarja a szálakat) ¬ tőle már megszokhattam ugyan, hogy elképesztően gonosz és pszichotikus karaktereket alakít; itt talán az eddigieket is felülmúlja…

Kim So-Yeon 김소연 régi-régi nagy kedvencem, mondhatni a Doctor Champ 닥터챔프 doktornője óta briliáns alakítások sorát láthattam tőle, s alapvetően szerethető karakterekkel. Itt sajnos nagyon nem: az operaénekesnő/ díva Cheon So-Jin az egyik legromlottabb karaktere az eddigi drámatörténelemnek; viszont a színésznő alakítása egyszerűen bámulatos! (Nem véletlen érdemelte ki az SB-csatorna díját, majd a fődíjat is „legjobb színésznő” kategóriájában!)

Másik nagy kedvencem az Oh Yoon-Heet alakító Eugéne (az énekesnőként kezdő Kim Yoo-Jin 김유진), aki a „Save the Last Dance With Me” 마지막 춤은 나와 함께 ¬ ímmár klasszikusnak számító romantikus dráma óta nőtt a szívemhez.

Elképesztő az ő alakítása is; ő So-Jin nagy riválisa, akinek kerékbe tört a karrierje épp a mostan ünnepelt díva miatt… és eleinte épp a fájdalmas emlékei ösztönzik arra, hogy a lányát, Ro-Nát tiltsa az énekesi pályától. (Ez később pont megfordul, mint ahogy ezt várni lehet)

Itt leegyszerűsítve, a szegének és gazdagok világa is összecsapna, azt kell, hogy mondjam, zseniális az az ábrázolás, hogy pl. ennek a vonala sem pusztán „fehér és fekete”, hanem sokkal több árnyalatot fedezhetünk fel benne. Merthogy korántsem egyértelmű, hogy az, aki szegény, az egyszersmind jó is ¬ ami persze fordítva is igaz: nem minden gazdag velejéig romlott. A fő kérdés az, hogy miért lesz valaki olyan, amilyen. Úgy látom, hogy többek közt erre akarnak rávilágítani. (Három évadban biztos sikerül is majd kivesézni az alkotóknak) ¬ Amúgy éppen a Eugéne által alakított karakternél, Yoon-Heenál dobtam egy képzeletbeli „hátast”: eltúlzott gesztusokkal, hanghordozással valahogy sehogy sem tudtam vele szimpatizálni… eleinte. (Ez később picit változott) De, mint már említettem, mindennek megvan itt a célja.

Ami miatt érdemes még nézni: a jelképi világa (ha valaki fogékony rá, vannak előismeretei, s elég szemfüles: észreveszi, annyi bizonyos!)

Maga a „címszereplő” Luxuslakás, a „Héra Palota” is beszédes jelentéssel bír: Héra ugyanis a görög mitológia szerint Zeusz főisten testvére és felesége (a mitológiában ez nem lehetetlen a házasságot és a születést védelmező istennő…

Nem kell különösebben élénk fantáziájúnak lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, ki is lehet az ő megfelelője: a Lee Ji-Ah 이지아 által megformált Shim Su-Ryeon, a felhőkarcoló házigazdájának felesége, és talán az egyedüli, akitől a legemberibb gesztusokat láthatjuk… sőt, ő lehet az első, akivel szimpátiát érezhetünk (engem is ő mentett ki a „csávából”, amit saját érzelmeim által teremtettem meg). Meglehetősen „ütős” jelenet az, amikor az elején éppen aktuális estélyre siet, s tanúja lesz egy „öngyilkosságnak” (amiről később kiderül, hogy mégsem az, aminek látszik), látja, amint egy fiatal lány lezuhan az épületről … és Su-Ryeon tekintetében a rémület elementáris, sokkal nagyobb döbbenetet árul el, mint amikor egy teljesen ismeretlen valaki „balesetének” lehetünk tanúi. (Ez a színésznő is óriásit alakít … szintén régi, nagy-nagy kedvencem; nála kicsit meg is nyugodtam: végre egy pozitívabb jellem.

Hogy mi is történt valójában, mi volt a háttérben… hamarosan megtudjuk. Sőt, ahogy haladunk a történetben, egyre több titok és rejtély derül ki (mint egy „high-end” krimiben); ez a produkció ebben is rekorder: ennyi csavart és fordulatot még nem láttam, több mint tízéves éves Kdráma-rajongásom ideje alatt!

Még sok mindent megemlíthetnék: az ugyancsak „beszédes” klasszikus zenei részleteket, a minőségi felvételeket, s a dráma ugyancsak minőségi, saját soundtrackjeit is… de már így is sokat beszéltem egy olyan alkotásról, amelynél még csak az „úton vagyok”.

Az előzőekben említetteken kívül (amelynek a tengelye egyértelműen a zseniális színészi játék, s a dráma rendkívüli felépítése) természetesen legfőként a kíváncsiság marasztal, hogyan göngyölítik fel az egyes karakterek múltját és mi a valódi „üzenete”, amit az alkotók általuk megfogalmaznak.

Később biztos jelentkezek egy sokkal átfogóbb és mindenre kiterjedő írással; remélem, hogyha valaki még csak fontolgatta, hogy nézni fogja, hozzám hasonlóan kedvet kap hozzá!

~Anikó

2021.07.29. 18:15:02 Ázsia pontok: 31676/77

avatar

csikoszoltan Penthouse 펜트하우스 (SBS, 2020-2021.)

/ The Penthouse: War in Life

Kezdhetném ott, hogy már említettem: tényleg nagyon „le vagyok maradva” ¬ ámbár pont én szoktam mondogatni, hogy a filmnézés sosem verseny, mindenki halad a saját tempója/ saját döntései szerint…

2021.07.29. 18:12:54 Ázsia pontok: 31675/77

avatar

csikoszoltan Penthouse 펜트하우스 (SBS, 2020-2021.)

/ The Penthouse: War in Life

Kezdhetném ott, hogy már említettem: tényleg nagyon „le vagyok maradva” ¬ ámbár pont én szoktam mondogatni, hogy a filmnézés sosem verseny, mindenki halad a saját tempója/ saját döntései szerint…

2021.07.29. 18:12:17 Ázsia pontok: 31674/77

avatar

csikoszoltan Penthouse 펜트하우스 (SBS, 2020-2021.)

/ The Penthouse: War in Life

Kezdhetném ott, hogy már említettem: tényleg nagyon „le vagyok maradva” ¬ ámbár pont én szoktam mondogatni, hogy a filmnézés sosem verseny, mindenki halad a saját tempója/ saját döntései szerint…

2021.07.29. 18:11:39 Ázsia pontok: 31673/77

Magyar fórum


A sorozathoz kapcsolódik egy fórum is, ahol felteheted a sorozattal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet, megköszönheted a feliratot, beszélgethetsz a sorozatról a rajongókkal, a fordítóval és a teljes sorozatot is letöltheted. Illetve, ha nem működnek (törölve lettek) a megadott linkek, akkor a legújabb feliratokat is innen lehet letölteni: a fordító fórumáról.

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


1. részLetöltésFelirat elkészült:2021.02.07.KöszönömLetöltötték: 410
2. részLetöltésFelirat elkészült:2021.02.12.KöszönömLetöltötték: 309
3. részLetöltésFelirat elkészült:2021.02.18.KöszönömLetöltötték: 294
4. részLetöltésFelirat elkészült:2021.02.24.KöszönömLetöltötték: 289
5. részLetöltésFelirat elkészült:2021.03.04.KöszönömLetöltötték: 281
6. részLetöltésFelirat elkészült:2021.03.10.KöszönömLetöltötték: 267
7. részLetöltésFelirat elkészült:2021.03.16.KöszönömLetöltötték: 255
8. részLetöltésFelirat elkészült:2021.03.23.KöszönömLetöltötték: 247
9. részLetöltésFelirat elkészült:2021.03.30.KöszönömLetöltötték: 239
10. részLetöltésFelirat elkészült:2021.04.03.KöszönömLetöltötték: 237
11. részLetöltésFelirat elkészült:2021.04.08.KöszönömLetöltötték: 232
12. részLetöltésFelirat elkészült:2021.04.12.KöszönömLetöltötték: 224
13. részLetöltésFelirat elkészült:2021.04.20.KöszönömLetöltötték: 230
14. részLetöltésFelirat elkészült:2021.04.26.KöszönömLetöltötték: 226
15. részLetöltésFelirat elkészült:2021.04.30.KöszönömLetöltötték: 221
16. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.08.KöszönömLetöltötték: 210
17. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.15.KöszönömLetöltötték: 208
18. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.17.KöszönömLetöltötték: 200
19. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.21.KöszönömLetöltötték: 200
20. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.24.KöszönömLetöltötték: 214
21. részLetöltésFelirat elkészült:2021.05.28.KöszönömLetöltötték: 211

A magyar feliratot készítette: Virag037

Összesen megköszönték: 1646 alkalommal.