Haneuljae's Murder

Haneuljae's Murder
Látták: 22 Most nézik: 0 Tervezik nézni: 16

Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben

8.7/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag 11 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

Eredeti cím: 하늘재 살인사건 / Haneuljae Salinsageon (Haneuljae's Murder)
Egyéb cím(ek): The Murder
Műfaj: Családi, Romantikus, Történelmi jellegű
Kategória: TV-film
Részek száma x játékidő: 1 x 68 perc
Tévécsatorna: MBC
Sugárzási dátum: 2013-12-05
Vetítési idő: csütörtök 23:15
Utoljára frissítve: 2014.12.13.
Rendezte: Choi Joon Bae
Forgatókönyvet írta: Park Eun Mi
Filmzene: Meghallgatom!
Korhatár besorolás:
Listáim:A listák használatához jelentkezz be!


Főszereplők:
Haneuljae's Murder 0001.jpgHaneuljae's Murder 0002.jpgHaneuljae's Murder 0003.jpg

Ismertető


Az 1950-es években, a koreai háború idején a tizenéves Yoon Ha megismerkedik egy fiatal nővel, aki nagy hatást gyakorol az életére. A háború után újra találkoznak, a nő lánya pedig szerelmes lesz a fiúba. Yoon Ha viszont még mindig azt a nőt szereti, aki a legnehezebb időkben is segítette. A nő is érez valamit a fiú iránt, viszont tudja, hogy nem helyes a lányával egyidős férfihoz vonzódnia.
Ismertetőt írta: KACS
Összes hozzászólás (9)
avatar

morgo1966 Köszönöm a feliratot !

2022.10.22. 09:24:51 Ázsia pontok: 779/9

avatar

Kriszti12 Nagyon tetszett a film. Örülök

hogy rátaláltam. Köszönöm a fordítast.

2022.07.18. 07:57:20 Ázsia pontok: 5238/9

avatar

csikoszoltan HANULJAE’S MURDER 하늘재 살인사건

Hanuljae gyilkossága, (MBC Drama Special, 2013.)

Ha valaki a cím alapján egy krimire gondolna, téved… – ahogy tévedtem én is.

Helyette kapunk egy különleges hangulatú, szinte költői ábrázolású drámát, egy szép, de megdöbbentő szerelem történetével. Egy kicsit meghökkentő felütéssel kezdődik: egy fiatal pár esküvőjével indít a történet, amelyben rögtön megismerjük a főszereplőket: a vőlegény, Yoon-Ha (Seo Kang-Joon 서강준) és a menyasszony, Mi-Soo (Lee Se-Young 이세영) éppen kimondták a boldogító igent.

A vőlegényt épp felszólítják, hogy ölelje meg házastársa édesanyját, Jung Boont – merthogy a fiú korán elvesztette szüleit, ezért a saját szülei iránt érzett hálát, szeretetet is kifejezheti. Megdöbbenve hallhatjuk, amikor az ölelés közben a fiú odasúgja a nőnek: „Nincs több elválás”… (Moon So-Ri 문소리 – valójában sokkal inkább mozifilmekben, mint sorozatokban tűnt fel… az egyik legjellegzetesebb a debütálása Park Chang-Dong „Peppermint Candy” 박하사탕 2000. című filmjében, valamint a sorozatok közül a Legend of the Blue Sea „푸른 바다의 전설 című 2016-os produkcióban; de elegáns, finom alakításaival mindig meg lehet jegyezni…

Jung Bong vállain nagy a teher, hiszen beteg nővéréről is gondoskodnia kell. (In-Boon szerepében Shin Dong-Mi 신동미) Az esküvői kép után természetesen a visszajátszásból kiderül a fiú és a nő, a lány anyjának különleges kapcsolata…

Ez a rövid, kicsivel több, mint egyórás történet több szempontból is provokatív: a Koreai háború (1950-53) időszaka utáni szenvedéseket is csak később lehetett ábrázolni…

Sokáig meglehetősen tabu volt felhívni a figyelmet arra, hogy milyen nehéz volt akkoriban az élet, nemcsak a mindennapi megélhetés, de a reményvesztettség miatt az igazi emberi kapcsolatok megtalálása is.

A történet elején még fiatalasszony Jung Boon is próbál megélni ezekben a hétköznapokban: a valaha jobb időket megélt nő azonban túl sok mindenhez nem értett, de mindig igyekezett, hogy lánya és testvére a lehető legnormálisabb életet éljenek. A nővére, aki egy bombatámadás közben megsérült, de nyugodtabb pillanataiban még mindig eszébe jut a saját gyermeke, akinek haláláért még mindig a hugát okolja.

Jung Boon ebben a nehéz időszakban mentette meg Yoon-Ha életét is: az éhező árva, tizenéves fiúnak csak a testvére maradt, aki még kisbaba… – hálából segít az asszonynak eladnia a süteményt a piacon, okosan megmutatva neki, hogyan győzze meg az embereket arról, hogy érdemes náluk vásárolni…

Ezzel kezdődött az ő különleges kapcsolatuk, amelyben kölcsönösen segítik egymást… plusz a fiatalasszony folyamatosan bátorította Yoon-Hát: ne adja fel álmait: tanuljon szorgalmasan s legyen belőle tanár! A fiú meg is fogadja ezt, de egy nap nem látja többé különleges barátját…

Szinte természetes, hogy amikor legközelebb találkoznak, a felismerés mindkettőjüket megdöbbenti, de szépen kiderül az is, hogy sokkal több alakult ki közöttük, mint egy egyszerű kötődés. Yoon-Ha ugyanis a nő lánya, Mi -Soo iskolatársa lesz, így a fiú szinte mindennapos vendég lesz Jung Boon házánál. Yoon-Ha nagyon sokat segít a nőknek a háznál, és még azt is megmutatja nekik, hogy hogyan vigyázzanak magukra. Egyszer hoz ajándékba egy pisztolyt, s megtanítja Jung-Boont, hogyan kell lőni…

A napok múltával Jung Boon számára két dolog válik bizonyossá: a lánya egyértelműen beleszeretett a fiúba, s a másik pedig az, hogy Yoon-Ha nem viszonozza Mi-Soo érzéseit. ¬ A fiú hozzá is közel áll, ő az, aki a legjobban megérti a világon… de abban is biztos, hogy nem tartja helyesnek viszonoznia egy lányakorabeli fiú figyelmességeit, s a szerelmét, ami Yoon-Ha könyvein keresztül küldött üzeneteiből világossá válik: a fiúnak ez az első.

Jung Boon egy hirtelen döntéssel el is költözteti őket, hogy megakadályozza a nagyobb bajt: nem szeretné, ha bármelyikük is sérülne.

Az idő múlásával Mi-Soo és Yoon-Ha is tanári pályára lépnek s „véletlenül” ugyanabban az iskolában kezdenek dolgozni… Persze, mi tudjuk, hogy nincsenek véletlenek, de Jung Boon meglepődve ismeri fel Yoon-Hát, lánya újonnan bemutatott kollégájában, akihez férjez szeretne menni…

Innentől kezdve semmi sem áll a házasság útjába, s a fiú bekerül a szeretett nő családjába.

Tovább nem mesélem a történetet (így is többet mondtam a kelleténél), a fő kérdés az, mi lesz velük ezek után

A cím alapján nem sok jót remélhetünk, és a tragédia bekövetkezik… de ez igazából nem fontos, hanem sokkal inkább az, milyen mondanivalót sugalmaznak számunkra az alkotók.

Nem könnyű témaválasztás, de ahogy már utaltam rá az elején: egy csodaszép szerelmi történetnek lehetünk tanúi, ami minden bizarr és tabu-témát feszegetve megmarad tisztának…

Ha még valaki nem látta, mindenképpen érdemes megnéznie: az MBC Special különleges, de rövid drámái igazi gyöngyszemek, ezt ebben az esetben is bebizonyították… mind a film kompozíciója, mind pedig a színészi alakítás: feledhetetlen!

~Anikó

2021.08.07. 16:22:43 Ázsia pontok: 1367/9

avatar

csikoszoltan Seo Kang Jun egyik első szerepe, már első szerepében is remek színészi alakítást nyújtott:

Haneuljae Gyilkossága (Haneuljae's Murder)

2013-as, Dél-Koreai, 67 perces (1 részes) romantikus-dráma.

Magyar felirattal fent van a Videa oldalon (hozzászólásban a Videa link).

Történetről:

Moon So-Ri karakterre elvesztette a háborúban a családját és egyedül neveli a lányát. Seo Kang Joon karakterre - a tinidzser is elvesztette a családját a háborúban és egyedül neveli a kistestvérét. A tinidzser beleszeret az asszonyba, de az asszony nem tudja elfogadni a szerelmét (társdalami okokból és a korkülönbség miatt) és ezért elköltözik más helyre.

Évekkel később Seo Kang Joon karakterre ugyanabba az iskolában kezd el dolgoznik tanárként, ahol az asszony lánya is. Seo Kang Joon úgy tesz mintha a fiatal tanárlány tetszenne neki, de csak azért hogy újra a régi szerelme az asszony (az anya) közelében lehessen.

A történet vége egy drámai végkifejletetbe ér majd, amit a történet címe is sugall-mond.

Szereplők:

-Moon So-Ri (remek alakítást nyújtott ő is, Maggie, Little Forest, The Handmaiden, Life, The School Nurse Files, The Legend Of The Blue Sea)

-Seo Kang-Joon (Watcher, Are You Human Too?, When The Weather Is Fine, The Third Charm, Cheese In The Trap, Entourage)

-Lee Se-Young (az asszony lánya, Kairos, Memorist, Doctor John, A Korean Odyssey, Hit The Pop, Vampire Detective)

-Shin Dong-Min (The Beauty Inside, Record Of Youth, The Good Detective, Hi Bye Mama, Doctor John, Avengers Social Club, The K2, Hello Monster / I Remember You)

2021.04.09. 18:04:36 Ázsia pontok: 1366/9

avatar

csikoszoltan Videán online: [link]

2021.02.03. 07:46:15 Ázsia pontok: 1365/9

Magyar fórum


A sorozathoz kapcsolódik egy fórum is, ahol felteheted a sorozattal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet, megköszönheted a feliratot, beszélgethetsz a sorozatról a rajongókkal, a fordítóval és a teljes sorozatot is letöltheted. Illetve, ha nem működnek (törölve lettek) a megadott linkek, akkor a legújabb feliratokat is innen lehet letölteni: magyar fórum vagy a fordító honlapjáról.

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


1. részLetöltésFelirat elkészült:2014.12.13.KöszönömLetöltötték: 312

A magyar feliratot készítette: Ázsia Ékkövei közösségi fordítás

Összesen megköszönték: 57 alkalommal.