18+

Felnőtt tartalom!
Figyelem! Ez egy korhatáros adatlap. A benne szereplő tartalmak mindegyike korhatáros!
Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.
Elmúlt már 18 éves?

Duty After School 2

Duty After School 2
Látták: 10 Most nézik: 1 Tervezik nézni: 5

Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben

0/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag Minimum 10 értékelés szükséges, hogy látható legyen az eredmény. 7 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

Eredeti cím: 방과 후 전쟁활동 파트2 / Banggwa Hu Jeonjaenghwaldong 2
Egyéb cím(ek): Duty After School: Part 2, Duty After School Season 2, Afterschool War Activities 2, Afterschool Military Activity 2
Magyar cím(ek): Óvakodj a gömböktől! 2
Műfaj: Dráma
Kategória: TV-sorozat
Részek száma x játékidő: 4 x 70 perc
Tévécsatorna: TVING
Sugárzási dátum: 2023-04-21
Vetítési idő: péntek 16:00
Utoljára frissítve: 2023.08.22.
Rendezte: Sung Yong Il
Forgatókönyvet írta: Lee Nam Gyu
Filmzene: Segíts a sorozat filmzenéinek a hozzáadásával!
Korhatár besorolás: 18 éven felülieknek ajánlott!
Kapcsolódó sorozatok: Duty After School (Előzmény)
Listáim:A listák használatához jelentkezz be!


Főszereplők:
Kim Ki Hae Kim Ki Hae
Kim Chi Yeol / "Kimchi"
Choi Moon Hee Choi Moon Hee
Lee Na Ra
Kim Su Gyeom Kim Su Gyeom
Kwon Il Ha
Kwon Eun Bin Kwon Eun Bin
Yeon Bo Ra
Moon Sang Min Moon Sang Min
Wang Tae Man / "Tae"
Woo Min Kyu Woo Min Kyu
Kim Deok Joong / "Kim Deok"
Hong Sa Bin Hong Sa Bin
Woo Hui Rak
Yeo Joo Ha Yeo Joo Ha
Kim Yoo Jung (osztályelnök)
Kim Min Chul Kim Min Chul
Do Soo Chul / "Chul"
Lee Yeon Lee Yeon
No Ae Sol / "No Ae"
Ji Min Hyuk Ji Min Hyuk
Jo Young Shin
Ahn Do Kyu Ahn Do Kyu
Guk Yeong Soo
Shin Soo Hyun (1996) Shin Soo Hyun (1996)
Cha So Yeon / "Cha So"
Hwang Se In Hwang Se In
Yoo Ha Na
Sohee Sohee
Lee Soon Yi
Shin Hye Ji Shin Hye Ji
Choi Yeon Joo
Oh Se Eun Oh Se Eun
Hong Jun Hee
Kim Jung Ran Kim Jung Ran
Park So Yoon
Yoon Jong Bin Yoon Jong Bin
Jo Jang Soo
Kim Min Ho (1995) Kim Min Ho (1995)
(Természettudományi és Műszaki Középiskola tanulója)
Kim Joon Sung (1999) Kim Joon Sung (1999)
(Természettudományi és Műszaki Középiskola tanulója)
Shin Young Kyu Shin Young Kyu
(Természettudományi és Műszaki Középiskola tanulója)
Yim So Yun Yim So Yun
(Természettudományi és Műszaki Középiskola tanulója)
Chae Hee Su Chae Hee Su
(Természettudományi és Műszaki Középiskola tanulója)
Kyung Ki Hyun Kyung Ki Hyun
(Természettudományi és Műszaki Középiskola tanulója)

Ismertető


18 éven aluliaknak nem ajánlott a készítő országának besorolása szerint, mert meghatározó eleme az erőszak és/vagy a szexualitás!

Egy hónappal a Maesong Egyetem felrobbanása után. A 2-es tanterem életben maradt tizenegyedikesei magukra maradnak a földönkívüli erők háborújában. Vajon képesek lesznek megmenteni a bolygót a pusztulástól? Kezdetét veszi az invázió utolsó szakasza, a fiatalok pedig reményüket egymásba vetik...
Ismertetőt írta: Lai
Összes hozzászólás (13)
avatar

Lai @AmyRebecca nagyon szívesen! @csikoszoltan nagyon tetszik a gondolatod!!!! Én is ugyanígy gondolom. Nagyon sokan leszavazták a sorozatot a vége miatt (külföldön), pedig szerintem tanulságos volt.

Akit egyébként érdekel, hogy a webtoon szerint hogyan alakult a vége, azoknak idecsatolom:
[link]

SPOILER!

Itt látható, hogy a webtoon szerint kik maradtak életben, és a sorozat mennyiben változott meg. Engem ez a csavar sokkolt végül, mert teljesen azt hittem, hogy követik majd az eredeti szálakat. S bár először nagyon rosszul érintett, azt gondolom, hogy így sokkal emlékezetesebb lett tőle a történet, mert rengeteg dologról felnyitja az ember szemét. @csikoszoltan nagyon jól meg is fogalmazta, hogy miről is szól(hatot)t az egész. Elmerül a tragédiák, a társadalmi nyomások és a karakterekre rótt mélyreható következmények birodalmában; és a kompakt tartalma túl sok volt ahhoz, hogy a közönség lépést tartson vele. A történet egy megrendítő pillanattal bontakozik ki, amikor Jang Young Hoont tragikus halál éri, megalapozva a megrázó valóságot, amely a megmaradt karakterekre vár. A történet előrehaladtával pusztító veszteségek sorával szembesülnek, amelyek tanáraik, szakaszvezetőik és diáktársaik életét követelik. Minden egyes veszteség csontig hatol a szorosan összetartozó klikkben, és meg kell küzdeniük a túlélés kemény igazságával, a felnőttektől (szülők, szakaszvezetők) megfosztott világban.

Yeong Soo, akit a szegénység és a testvérei támogatásának felelőssége terhel, minden reményét az érettségi vizsgára helyezi, hogy javítsa családja körülményeit. Amikor azonban a vizsgákat hirtelen eltörlik, a józan eszét összetartó apró kis szálak elkezdenek megkopni.. A pontok felhalmozásának megszállott törekvésétől viselkedése sötét és nyugtalanító fordulatot vesz, ami olyan cselekedetekhez vezet, amelyek megtestesítik romló mentális állapotát. Yeong Soo őrületbe esése kísértetiesen tükrözi azt a hatalmas nyomást és pszichológiai traumát, amit el kell viselnie. És ne feledjük el a később kialakuló bosszúvágyát sem, ami az éveken át elnyomott iskolai szekálások miatt alakult ki. Nagyon jól bemutatja, hogy Koreában mekkora nyomás nehezedik egy emberre, főleg a fiatalokra, akik csak akkor lehetnek "valakik", ha minél többet tanulnak, és minél nagyobb cégekhez kerülnek később.

Tehát a történet középpontjában Dél-Korea rendkívül versenyképes oktatási rendszerének hatalmas problémája áll. A siker felé való szüntelen törekvés nem hagy teret a személyes fejlődésnek, a szabadidőnek vagy a megfelelő pihenésnek. Yeong Soo kudarca, hogy megengedje magának az iskola utáni programokat, az alacsonyabb társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkezők bizonytalanságának és hátrányainak megrendítő szimbólumává válik. A sorozat rávilágít a tanulók lelki jólétét túlzottan megterhelő hiperkompetitív környezet mélyen gyökerező hibáira és káros következményeire.

A vége felé a nézőknek a diákok elkerülhető halálát és a normális életbe való gyors visszatérést övező mélyreható kérdések súlyával kell megküzdeniük . Chi Yeol útja, aki két év után újra felbukkan az érettségi vizsga letétele után, mindenkit elgondolkodtat a diákok felfegyverzésének szükségességéről. A megfelelő gyász hiánya és a kormány azon törekvése, hogy elnyomja az igazságot, határozottan kiemeli a rendszerhibákat, valamint azt, hogy a társadalom figyelmen kívül hagyja a fiatalok életét és azok áldozathozatalát.

S a befejezés egyik rejtélyes aspektusa Won Bin, a második zászlóaljasok másik vezetőjének sorsa körül forog. Hirtelen eltűnik a sorozatból, holléte és a történetben betöltött szerepe megválaszolatlan rejtélyré válik. Felmerülnek találgatások, melyek szerint Won Bin tájékoztatta Il Ha-t és Soo Chult az eltörölt vizsgákról, vagy olyan előre nem látott körülményekkel szembesült, amelyek megakadályozták a visszatérését. A karakterét illetően az egyértelműség és a lezárás elengedhetetlen a sorozat narratívájának átfogó megértéséhez.

S bár továbbra is bizonytalan egy újabb évad esélye, a lehetséges folytatás ajtókat nyit a gömböknek és a fennmaradó túlélők előtt álló kihívások felfedezésére.

SPOILER VÉGE!

Szóval mindezek után, bátran kijelenthetjük, hogy nem csak egy átlagos túlélős történetről volt szó. És hiába tűnhet elsőre összecsapottnak, a felszín alatt nagyon is tanulságos. 

2023.08.24. 07:51:49 Ázsia pontok: 604013/13

avatar

csikoszoltan Míg az első évad történetében (az első 6 részben) a gyilkos lények (ismeretlentől való félelem) okozottak veszélyt, addig a második évad négy részében már szinte nem is a lények okozzák a veszélyt, hanem az emberek jelentik a veszélyt. Ebben a második évadban már inkább azt mutatták be, hogy az ember tud a legnagyobb veszély lenni az emberre. Ha az emberek nem bíznak meg egymásban és nem tartanak össze akkor egymás vagy a világ vesztét fogják okozni.

A második évad első része azzal kezdődik, hogy bemutatják, hogy az iskolásokból lett-még gyerek katonák mostanra már sokkal harcra képzettebbek, jól bánnak a fegyverrel, jól dolgoznak együtt egy bevetésen-csatán és már nem félnek annyira a gyilkos lényektől. A történetben továbbra is sok humoros jelenettel teszik szerethetővé a fiatalok karaktereit. Továbbra is a túlélés mellett küldetéseket hajtanak végre, de amikor a bizalom több irányból is megtörik akkor jönnek a bajok és a drámák is. A történet vége egy brutális drámával csapódik le.

A sorozatban szerintem a lebegő gömbök azt szimbolizálják, hogy az emberiség feje fölött mennyi gond, teher, kötelezettség, elvárás, félelem, démon rejtőzik-van, ami, ha leereszkedik-bekúszik az emberiség közé vagy az ember fejébe akkor az a ember vagy emberiség vesztét okozhatja.

A második évadot is számomra egy ötös skálán ötösre értékelem.

2023.08.23. 23:04:01 Ázsia pontok: 165412/13

avatar

AmyRebecca Köszönöm szépen a sorozat feliratait!

2023.08.22. 17:14:34 Ázsia pontok: 81811/13

avatar

Lai Sziasztok! Meghoztam a befejező részt is, jó szórakozást mindenkinek! Online: [link]

Köszönöm, hogy velem tartottatok ennél az igazán izgalmas túlélős sorozatnál! Én nagyon szerettem és sajnálom, hogy vége. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok majd a végéről! 

A küldetés megszakítása után a gyerekek napokon át sétálnak. Eljutnak egy vidámparkba, és úgy szórakoznak, mintha az lenne az utolsó napjuk. Eközben Yeong Soo teljesen kiakad, amiért felhagytak a hadművelettel, mivel továbbra is úgy gondolja, hogy az érettségit nem törölték el. Közeledik a háború vége, de a gyerekek előtt még hosszú út áll a túlélésig.

2023.08.22. 16:32:24 Ázsia pontok: 604010/13

avatar

AmyRebecca Nagyon szépen köszönöm!

2023.08.20. 20:39:32 Ázsia pontok: 8189/13

Magyar fórum


A sorozathoz kapcsolódik egy fórum is, ahol felteheted a sorozattal kapcsolatos kérdéseidet, megoszthatod észrevételeidet, megköszönheted a feliratot, beszélgethetsz a sorozatról a rajongókkal, a fordítóval és a teljes sorozatot is letöltheted. Illetve, ha nem működnek (törölve lettek) a megadott linkek, akkor a legújabb feliratokat is innen lehet letölteni: a fordító fórumáról.

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


1. részLetöltésFelirat elkészült:2023.07.07.KöszönömLetöltötték: 105
2. részLetöltésFelirat elkészült:2023.08.04.KöszönömLetöltötték: 81
3. részLetöltésFelirat elkészült:2023.08.20.KöszönömLetöltötték: 74
4. részLetöltésFelirat elkészült:2023.08.22.KöszönömLetöltötték: 70

A magyar feliratot készítette: Lai

Összesen megköszönték: 106 alkalommal.