Koreai Filmfesztivál 2022. október 14-tól 21-ig


2022.10.04. 20:00 Írta: KACS Kategória: Hírek

Koreai Filmfesztivál 2022. október 14-tól 21-ig

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Koreai Filmfesztivál 2022. október 14. és 21. között. A fesztivál Budapesten, a Corvin Moziban kapott helyet, Debrecenben pedig az Apolló Moziban. Összesen 38 film kerül bemutatásra eredeti hanggal, magyar és angol felirattal. A filmvetítésekre a jegyek ára egységesen 900 forint, amelyeket szeptember 29-től lehet megvásárolni.

A koreai filmrajongókat idén egyedi ajándékokkal jutalmazzák: a készlet erejéig mindenkit, aki 6-nál több budapesti vetítésre vált jegyet, a filmfesztivál 15 éves jubileumi szettjével lepik meg a fesztiválhét második felében.

„A Friss szekcióban található legújabb, sok humorral és érzelemmel fűszerezett, a koreai mozikban most futó kasszasikereket ismerheti meg a hazai közönség. A koreai filmes világ kiemelkedő képviselőit bemutató Arcok szekcióban a főként nőjogi és egzisztenciális válsághelyzetekkel foglalkozó Byun Young-joo rendező munkásságával foglalkozunk, akivel személyesen is találkozhatnak az érdeklődők. A Fókusz blokkba idén olyan filmeket válogattunk össze, amelyek rendkívüli élethelyzeteket vittek vászonra. Az Extra szekcióban rövidfilmeket és animációkat láthat a közönség, és ismét készülünk Bónusz szekciós filmekkel is, amelyben a hangsúly idén az önismereti, sorsfordító találkozásokon lesz.”

Filmek: Kattints a filmre, hogy megnézd, hogy hol, mikor és melyik moziban lesz műsoron!

A titokzatos nő

Kjonga lánya

Szabadságra mentem

Támasz nélkül

Vezeték

Egy sámánasszony története

Semmi komoly

Rövidfilm-válogatás 1.

Talán szerelem

Büntetlenül – véres küldetés

Kim Minjong bizonyítványa

Menekülés Mogadishuból

Hommage

Szong He 1927

Titkok dombja

Az ember, aki vízcseppeket fest

Búbánat

Rövidfilm-válogatás 2.

Csodaország matematikusa

Különleges küldemény

69 évesen

Tíz hónap

Vadászat

A rendező szándéka

Macskalakótelep

Cson Theil: A láng örökké lobog

A csiga

Varrólányok

Királycsináló

A csoda: levelek az elnök úrnak

2022.10.14. 18:00
A titokzatos nő / Decision to Leave (2022) dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hedzsun nyomozó egy mélybe zuhant sziklamászó ügyén dolgozik. Az eset felgöngyölítése során megismerkedik a titokzatos és vonzó özveggyel, Szoréval. A kihallgatások alatt egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és Hedzsun az ösztönei helyett egyre inkább az érzéseire hallgat, átlépve a szakmai határokon. Egy évvel az ügy lezárása után ismét keresztezik egymást az útjaik, és a detektívnek a megoldatlan bűnügy mellett saját elfojtott érzéseivel is szembe kell néznie.
Park Chan-wook, az Oldboy és A szobalány alkotója a legújabb filmjében szenvedéllyel és intrikákkal teli rejtélyhez invitál. A titokzatos nőért a Cannes-i fesztiválon a legjobb rendezőnek járó elismerést kapta.

2022.10.15. 18:00
Kjonga lánya / Gyeong-ah’s Daughter (2022) dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Férje halála után Kjonga egyedül él, és ápolóként dolgozik. Egyedül lányára, Jonszura támaszkodhat, de vele is ritkán találkozik, mióta elköltözött otthonról. Mindeközben Jonszut exbarátja, Szanghjon zaklatja: követeli, hogy találkozzon vele. Jonszu meglepi Kjongát: beállít hozzá, hogy együtt töltsék a hétvégét. Aznap éjjel Kjonga névtelen üzenetet kap: egy videót, melyben lánya látható, amint egy idegen férfival szexel. Kjonga összeomlik.

Debrecen 2022.10.15. 18:00
Szabadságra mentem / A Leave (2020) dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csebok 49 éves. Elbocsájtották munkahelyéről. 5 éve tart kollégáival közös ülősztrájkjuk. Miután a szakszervezet a legutóbb indított perét is elveszítette, melyben az elmúlt évek elbocsájtásainak érvénytelenítését követelték, (beleértve saját elbocsájtásukat), úgy döntenek, ideje szüneteltetniük az ülősztrájkot. Csebok hazamegy, és félállásban elhelyezkedik egy bútorgyárban a szünet időtartamára, hogy így gyűjtsön pénzt egyik lánya egyetemi tandíjának letétjére, és másik lányának új kabátjára. Új életében, új munkájában és a lányaival töltött időben arra lesz figyelmes, hogy napról-napra elégedettebbnek érzi magát. Ekkor állásajánlatot kap.

2022.10.15. 18:00
Támasz nélkül / Helpless (2012) misztikus thriller. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Munho és Szonjong jegyespár. Épp Munho szülei felé tartanak, mikor lehúzódnak egy pihenőnél a zuhogó esőben. Mikor Munho kávéval a kezében visszatér a kocsihoz, jár a motor, nyitva a kocsiajtó, a menyasszonya pedig sehol. A telefonja ki van kapcsolva. Nem maradt utána más, csak egy hajcsat a mosdó padlóján. Munho kétségbeesett keresésbe kezd. Elsőként visszasiet Szonjong lakására, amit meglepetésére valaki időközben teljesen kiürített. Megpróbál kapcsolatba lépni a nő munkatársaival, de jegyese munkahelyéről kiderül, hogy soha nem is létezett. Minél mélyebbre ássa magát a nyomozásban, annál világosabb, hogy a nő, akit szeret, a legkevésbé sem az, akinek hitte. Munho unokatestvéréhez fordul, a korábban detektívként dolgozó Dzsonggunhöz, aki eleinte csak a pénzért vállalja el a megbízatást, de a kirakós darabkáiból számára is vérfagyasztó kép körvonalazódik.

Budapest 2022.10.15. 18:00
Debrecen 2022.10.16. 16:00
Vezeték / Pipeline (2021) akció, krimi. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Gonu egy nagy cég vezetőjének gazdag családjából származik, mégis lopási tervet eszel ki: olajat akar elemelni egy dél-koreai földalatti alagútból. Fúrófej az ország legjobb alagútfúró mérnöke. Hegesztővel, Na úrral, Nagylapáttal és Portással csapatot hoznak létre, ám Mansik nyomozó a nyomukba ered.

2022.10.15. 20:30
Egy sámánasszony története / The Shaman Sorceress (2021) animációs film. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A film egy festménnyel kezdődik, amit egy néma lány és az apja hagytak hátra. A kép története egy Mohva nevű nővel kezdődik, aki néma lányával, Nangivel élt, és egész életében gyakorló sámán volt. Egy napon Ugi, a fia, akivel tanulmányai miatt már évek óta nem találkoztak, megtért keresztényként jön haza. Ez konfliktust szít Ugi és Mohva között, ami az egész család számára tragédiához vezet.

2022.10.15. 20:30
2022.10.16. 17:00
2022.10.19. 20:30
Semmi komoly / Nothing Serious (2021) romantikus dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dzsajong 29 éves, és sem a szakmai, sem a szerelmi életével nem elégedett. Szakítása után a magányt képtelen elviselni. Utolsó reménye egy randi-app. A 33 éves Uri szakmailag és szerelmi életében egyaránt kalandornak nevezhető. Utolsó komoly kapcsolata már meglehetősen régen végetért, és főszerkesztője gyakorlatilag kényszeríti az újságírót, hogy csatlakozzon a társkeresőhöz. Így találkoznak egymással Holdújév reggelén. Uri eltitkolja mind valódi nevét, mind pedig valódi érzelmeit Dzsajong elől. Bár nem számítanak semmire, nagyon hamar egymásba szeretnek. De ez nem párkapcsolat. Senkinek sem könnyű felfednie érzelmeit a másik előtt. Ha viszont nem párkapcsolat, akkor mi? Két ember találkozása, akik csak új utakkal próbálkoztak, de mindketten szerelembe estek.

2022.10.16. 12:00
2022.10.20. 18:00
Rövidfilm-válogatás 1.
Mielőtt elmúlik a nyár / Before The summer Passes (2021) rövidfilm. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Dzsongjon úgy dönt, hatvanadik születésnapját lánya meglátogatásával ünnepli, aki férjével Japánban él. Mikor azonban megérkezik, nem lánya nyit neki ajtót, hanem egy kislány: Uekusza An, az unokája.

Jojong útja Henamba / Yeo-young's Trip to Haenam (2022) rövidfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!
Cshö Jojong író szeretne lenni. El is hagyja Henamot, hogy írhasson. De nem ír. Sétál, tűzifát aprít, kertet gazol - a határidő egyre közeledik, és ő egy szót sem vetett még papírra.

Hullámtörő macska / Break Water Cat (2022) rövidfilm, animáció. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!
Nari nehezen különíti el az álmokat a valóságtól. Utazásai közben egy különös macskával találkozik.

Angyal az úton / Angel on the Road (2022) rövidfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!
Gabi egy buszmegállóban várja a buszt, ami majd elviszi őt a mennyországba. Itt találkozik Dzsuannal, aki szintén vár: egy fiút, akibe titokban szerelmes. Dzsuan szívesen szerelmet vallana, de nem mer. Gabi azt tanácsolja Dzsuannak, hogy legalább próbálja meg. Dzsuan elhagyja a buszmegállót. Gabi tovább vár. Nem sokkal később megérkezik egy buszsofőr a mennyekből.

Pontok / Dots (2019) dokumentumfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!
An Cshijon, a rendező nagyanyja nem tud olvasni koreaiul. Idős nőknek szóló nyelvórákat vesz, ahová a film alkotója is elkíséri, hogy írásban sosem rögzített, női történeteket örökítsen meg.

2022.10.16. 12:00
Talán szerelem / Perhaps Love (2021) romantikus vígjáték. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kim Hjon valaha besztszeller író volt, de már 7 éve nem írt új könyvet. Van egy 19 éves fia előző házasságából, aki az anyjával, Miével él. Kim Hjon úgy dönt, egyetemi tanár lesz. Jelenlegi felesége külföldre költözik közös lányukhoz. Kim Hjon magányosnak érzi magát. Összeköltözik Judzsinnel, aki új regény megírására igyekszik ösztönözni őt. Ám Judzsinnek váratlanul romantikus érzései támadnak Kim Hjon iránt.

Budapest 2022.10.16. 14:00
Debrecen
2022.10.16. 18:30
Büntetlenül – véres küldetés / The Roundup (2022) akció, krimi 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Négy évvel a Garibong kerületben végrehajtott, nagyszabású tisztogatási akció után Ma Szokdo nyomozó és csoportja azt a feladatot kapja, hogy egy Vietnámba menekült bűnözőt visszaszállítsanak Dél-Koreába. Ennek során nyomozni kezdenek Kang Heszang után, majd őt követve visszatérnek Dél-Koreába. Ekkor kezdődik az igazi hajsza az emberrablással gyanúsított elkövető után.

2022.10.16. 14:00
Kim Minjong bizonyítványa / Kim Min-young of the Report Card (2021) dráma. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Három gimnazista, Dzsonghi, Minjong és Szanna hivatalosan is feloszlatják nyelvi rejtvényekre épülő versíró klubjukat, hogy a főiskolai felvételire koncentrálhassanak. A következő tanévben a három lány megkísérli ugyan a klub újraélesztését, de főiskolásként, egymástól távol, ráadásul eltérő időzónákban élve - nem járnak sikerrel. Egy nap Minjong meghívja magához szöuli lakásába Dzsonghit. Dzsonghi izgatott, hogy ismét időt tölthet régi barátnőjével, de a találkozó nem a várakozásai szerint alakul. Minjongot túlzottan lefoglalja, hogy a jegyei kijavítását kérelmező leveleket küldözgessen egyetemi tanárainak.

2022.10.16. 14:30
2022.10.18. 20:30
Menekülés Mogadishuból / Escape from Mogadishu (2021) akció, dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mogadishu egy különös, polgárháború által elszigetelt város. 1991-ben, miközben a Koreai Köztársaság csatlakozik az ENSZ-hez, Mogadishuban, Szomália fővárosában hirtelen polgárháború tör ki. A dél-koreai nagykövetségen dolgozók és családtagjaik, akik ott rekedtek, nap mint nap a túlélésért küzdenek a golyózáporban. Egy éjjel kopogtatnak az ajtón. Segítségért fordul hozzájuk az észak-koreai nagykövetségről érkezett csoport. Egy a cél: elmenekülni Mogadishuból!

2022.10.16. 16:00
Hommage / Hommage (2021) dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Csivan 49 éves filmrendező. Miután sorra mindhárom filmjét bojkottálja a közönség, különösen nehéz tető alá hoznia a negyediket. A befektetők elfordulnak tőle. Férje is úgy dönt, hogy nem támogatja tovább anyagilag. Megkeresi őt a Nemzeti Filmarchívum, és állást ajánl neki: egy hatvanas években készült film restaurációját. Hogy eltartsa magát, Csivan elvállalja a munkát. Mikor megnézi a filmet, arra jut, hogy forgatókönyv nélkül gyakorlatilag lehetetlen rekonstruálni a szöveget. Nyomozásba fog, hogy találjon egy példányt a forgatókönyvből, de mikor rátalál, arra lesz figyelmes, hogy bizonyos jelenetek viszont a filmből hiányoznak. Csivan úgy dönt, megkeresi a hiányzó képi anyagot is. Útja mintha időutazás lenne a hatvanas évekbe: régi filmes szakemberekkel találkozik, és az ő szemléletükön keresztül nyer rálátást saját életére és munkásságára. Olyan kérdéseket tesz föl magának, melyekkel már régóta önmaga adósa volt: mit jelent számára a film? És mit jelent az élet?

2022.10.16. 16:30
Szong He 1927 / Song Hae 1927 (2021) dokumentumfilm. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szong He 94 évesen a legidősebb aktív híresség. A "Nemzeti Dalverseny" legrégebbi műsorvezetője. Volt már énekes, humorista, színész, rádiós DJ, csak igazi sztár nem volt soha. A film olyan arcát mutatja meg, melyet sosem tárt nyilvánosság elé. Lehunyt szemek és komoly ábrázat mögé rejti szomorúságát és fájdalmát. Szong He szűkszavú ember. Felesége haláláról csak annyit mond: "bárcsak lett volna lehetőségem elbúcsúzni tőle." A film a rendezőtől megszokott, csöndes hangvételben számol be a férfi életének számos hányattatásáról.

2022.10.16. 18:30
Titkok dombja / The Hill of Secrets (2022) dráma. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mjongun nem érti, mit jelent az a szó, hogy „család". Titkolózó természet. Szinte semmiben sem hasonlít arra, aki lenni szeretne. De ha írásra kerül a sor, semmi nem korlátozhatja fantáziáját, még maga a valóság sem.

2022.10.16. 18:30
Az ember, aki vízcseppeket fest / The Man Who Paints Water Drops (2021) dokumentumfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Egy fiú törekvése apja megértésére, aki megszállottan vízcseppeket fest. A békesség ázsiai szimbóluma mögött feltárul egy tragikus történet, ami az ország történelméhez vezethető vissza. Kim Cshangjol 1971-ben festette meg pályafutásának első vízcseppjét. Azóta a híres koreai művész sosem festett mást, csakis vízcseppeket: kis vízcseppet, nagy vízcseppet, hiperrealisztikus cseppet, absztrakt cseppet és így tovább. Munkássága esztétikum, meditációs gyakorlat és alkímia egyben. Célja, hogy a világ erőszakosságát kristálytiszta vízcseppekké desztillálja. A férfi két lábon járó rejtvény, akár egy szfinx, csöndbe burkolózik. A film ennek az öreg, bölcs személyiségnek a rétegeit igyekszik lehámozni, akinek életén, múltján, titkain és személyes történetén keresztül kirajzolódik az ember egyetemessége a jelentés keresésében és közlésében.

2022.10.16. 19:30
Búbánat / Habitual Sadness (1997) dokumentumfilm. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az idős hölgyeket, akik békés, vidéki életet élnek, növényeket termesztenek, csirkét nevelnek és képeket festenek, összekapcsolja egy titok. Mindnyájan „vigasznők" voltak a második világháború előtt és alatt a japán hadsereg számára. Hazatérve előítéletekkel és kiközösítéssel kellett megküzdeniük. Fájdalmas számukra mások gyerekeit és unokáit látni, és mély haraggal tölti el őket Japán kormányának minden arra irányuló erőfeszítése, hogy eltussolja az ellenük elkövetett bűnöket. A film emlékeztet arra a szégyenre és szenvedésre, amit átéltek, ami különösen fontos, hisz a hasonló sorsú nők gyakran saját családjuk által is elhagyatottan és elfeledetten távoznak közülünk.

2022.10.16. 20:30
2022.10.20. 20:30
Rövidfilm-válogatás 2.
Hogyan vágjunk videót / Digital Video Editing with Adobe Premiere Pro: The Real-World Guide to Set Up and Workflow (2020) rövidfilm horror. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Egy átlagos romantikus film egy jelenete. Csakhogy ez a film most komoly bajban van. A rendező retteg, hogy talán el sem készül. Egy profi vágóhoz fordul segítségért. Kettejük együttműködése révén a film utómunkálatai elkészülnek ugyan, de ahhoz, hogy valóban kész legyen a film, a rendező magabiztosságára is szükség lenne.

Tántorgó család / Stumbling Family (2021) rövidfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Kidzsu fogja mozgássérült édesapját, és egész családjával együtt moziba viszi. Régóta nem történt már ilyen.

Vállald fel! / Butch Up! (2022) dokumentumfilm. 16 éven felüliek számára nem ajánlott!

„Ne legyél már ilyen boldogtalan". Ezekkel a szavakkal szakít párja Mihével, egy indie együttes énekesnőjével. Ezek után Mihe nem tudja rávenni magát, hogy elénekelje a „Lennék a csajod” c. számukat.

Boldog születésnapok / Happy Birthday Two (2022) dokumentumfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Egy félreeső fal tövében az utcán egy ember egyedül énekli a „Happy Birthday"-t. Óvatosan, nehogy valaki meglássa őt ezen tevékenysége közben. „Egyedül jöttél, ugye?" - kérdezi tőle egy különös női hang a fal túloldaláról. Egy férfi és egy nő áll egymással szemben a fal két oldalán. A fal közvetítésével bizalmas történeteket osztanak meg egymással. De azt egyikük sem hinné, hogy ez a kapcsolat teljesen meg fogja változtatni mindkettőjük életét.

Jessie története / Jessie Story (2020) rövidfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A film egy barátság története: Jameson fiatal indiai férfi, neve hasonlít egy öreg koreai hölgyére, akit Cse Imszunnak hívnak, és több mint 30 éve készít és árul rizssüteményeket. Mikor boltját a bezárás fenyegeti, az idős asszonynak még a lánya is hátat fordít, Jameson azonban a legvégsőkig kitart, és egyre csak készíti a süteményeket.

2022.10.16. 21:00
Csodaország matematikusa / In Our Prime (2022) dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Dzsiu egy jó hírű gimnázium nem különösebben népszerű diákja. Szerényebb körülmények között nevelkedett, mint jómódú iskolatársai. Egy napon megismerkedik Hakszonggal, az iskola biztonsági őrével, aki valaha észak-koreai matematikai géniusz volt. Mióta disszidált, múltjától elzártan él. Dzsiu arra kéri, tanítson neki matematikát, és bár eleinte vonakodik, Hakszong végül beleegyezik a tanításába. Megismerkedésük során két, életének legnehezebb szakaszát élő személyiség rajzolódik ki, akik különös matematika óráikon nyílnak meg egymásnak. Azonban barátságukat veszély fenyegeti: Dzsiut hamisan vádolják egy iskolában történt incidensért, Hakszongra pedig a múltja után kutakodó emberek akaszkodnak rá.

2022.10.17. 18:00
2022.10.20. 20:30
Különleges küldemény / Special Delivery (2022) akció, thriller. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Unha átlagos roncstelepi alkalmazott. Kivéve, hogy titokban szokatlan csomagokat szállító futárként is dolgozik. Egy nap Szöulba indul, hogy felvegyen egy ügyfelet, aki szerencsejáték ügyletekbe keveredett, és a tengerentúlra akar szökni. A megbeszélt találkozási ponton azonban az ügyfél helyett az ügyfél kisfia várja. Kjongphil, a szerencsejáték-bűnözés felgöngyölítésén dolgozó nyomozó az eltűnt gyerek után ered, aki egy 30 millió dollárt tartalmazó bankszámla titkos kódjának birtokában van. Szöultól egészen Puszanig tart az üldözés, végül Unha kénytelen személyesen szembeszállni a rendőrséggel a kisfiú védelmében.

2022.10.17. 18:00
69 évesen / An Old Lady (2019) dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Hjodzsongot, a 69 éves nőt ápolója erőszakolja meg. Donginhez fordul, aki vele él, és a rendőrségen is feljelentést tesz, de sem ismerősei, sem a hatóságok nem veszik igazán komolyan. Legtöbben megkérdőjelezik, vajon valóban tenne-e ilyesmit egy ilyen jóképű fiatalember. Csak Dongin áll ki Hjodzsong mellett, de annak ellenére, hogy szívből szereti az idős hölgyet, még ő sem bízik benne igazán. Az ápoló azt állítja, mindketten akarták az aktust. A bíróság felmenti. Hjodzsong kénytelen egymaga kieszelni egy tervet.

2022.10.17. 20:30
Tíz hónap / Ten Months (2020) dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mire, a húszas éveiben járó játékfejlesztő egyszer csak rosszul lesz. Rémületére kiderül, hogy a hányinger oka nem másnaposság, hanem terhesség. Pánikba esik, nem hajlandó tudomásul venni, mi történik vele. Családja és barátai sem sokat segítenek neki, egymásnak ellentmondó tanácsokat kap. Mire kétségbeesése tehetetlen dühbe fordul. De nincs ideje napirendre térni az események fölött. Hirtelen egy különös, új világban találja magát.

2022.10.17. 20:30
2022.10.18. 18:00
Vadászat / Hunt (2022) dráma, akció. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

A nyolcvanas években, a katonai diktatúra fénykorában járunk. Pak Phjongho, a koreai titkosszolgálat külföldi alakulatának vezetője. Kim Dzsongdóval, a belföldi alakulat vezetőjével egy észak-koreai kém, Tongnim után nyomoznak, aki mélyen beépült a szervezetbe. Mikor a kém szigorúan titkos információkat kezd kiszivárogtatni, és ezáltal veszélybe sodorja a nemzetbiztonságot, mindkét alakulat az a feladatot kapja, hogy a másikat világítsa át. Mindketten tudják: ha nem járnak sikerrel, maguk keverednek gyanúba. A feszült helyzet ellenére Phjongho és Dzsongdo lassacskán felfedik az igazságot, és leleplezik a dél-koreai elnök meggyilkolására irányuló döbbenetes tervet.

Budapest 2022.10.18. 18:00
Debrecen 2022.10.15. 20:00
A rendező szándéka / Cinema Street (2021) romantikus dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miért nem koncentrálunk egyszerűen a munkára, és esünk túl rajta? Szonhva egy puszani felvételvezető, filmforgatásokhoz keres helyszíneket. Mindig is szerette munkáját és a várost, ahol él. Egy nap váratlanul egy új projekthez csatlakozik. De amint belép az ajtón, azonnal felismeri a rendezőt. Tojong az, az expasija, aki azért hagyta el őt, hogy beteljesíthesse az álmát Szöulban. Régen szerelmesek voltak, de most üzleti partnerként is meg kell ismerkedniük egymással. Ezt nem könnyíti meg az sem, hogy Tojong mindenre csak nemet mond.

2022.10.18. 20:00
Macskalakótelep / Cat’s Apartment (2022) dokumentumfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Az emberek elmentek, a macskák maradtak. A kelet-szöuli lakóház komplexumot lebontásra ítélték. Ezek az emberek által elhagyatott épületek most már a macskák birodalmát képezik. Számukra igazi paradicsomi szállás ez, tele alvóhelyekkel és ennivalóval. Ám amikor megkezdődik a bontás, a macskák élete veszélybe kerül. A korábban az épületben élők szervezetet alapítanak, mely arra keres módot, hogy megmentse a macskák életét. Remélik, hogy sikerrel járnak, de tisztában vannak azzal, hogy a macskákat nehéz lebeszélni arról, amit egyszer a fejükbe vettek.

2022.10.19. 18:00
Cson Theil: A láng örökké lobog / Chun Tae-il: A flame that lives on (2021) animációs film. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mikor Cson Theilt szabóinasként alkalmazzák a Phjonghva piacon, arról ábrándozik, hogy egy napon szabómester lehet. Akkor képes lenne anyagilag támogatni a testvéreit, akik tanulni akarnak. Ám mikor kemény munkája végül meghozza a gyümölcsét, és végre betölthetné álmai állását, azon kapja magát, hogy folyamatosan kísérti azoknak a fiatal munkásnőknek az arca, akik gyakorlatilag rabszolgamunkát végeztek, és ezzel mindössze egy pohár kávéra való pénzt kerestek. Akik vért hánytak a rettenetes munkakörülmények miatt, melyet rájuk kényszerítettek. Theil rájön, hogy a kedvesség önmagában nem vezethet valódi változáshoz. A 22 éves fiatalembernek magának kell azzá a reménysugárrá válnia, amit látni szeretne a világban, ezért munkajogi harcos lesz.

2022.10.19. 18:00
A csiga / The Slug (2020) dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Cshunhi egyedül maradt, mikor szüleit a kilencvenes évek nagy ázsiai gazdasági válságában elveszítette, de azóta is abban a házban él, ahol anyja felnőtt. Fokhagymapucolásból él, és igyekszik félretenni, hogy hiperhidrózisát (azaz kóros izzadékonyságát) kezeltethesse. Mindez működött is, egészen addig, amíg Cshunhibe bele nem csapott a villám. Mikor magához tér, és hazamegy, otthon saját magát találja, ahogy őrá vár. Pontosabban: fiatalabb önmagát.

2022.10.19. 20:30
Varrólányok / Sewing sisters (2020) dokumentumfilm. Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

1970-ben az ifjú Cson Theil felgyújtotta magát, hogy felhívja a világ figyelmét arra, milyen kegyetlenül bánik Korea a dolgozóival. Akkoriban a varróüzemek 12-16 éves lányokat foglalkoztattak. Olyan lányokat, akik bár túl fiatalok voltak ahhoz, hogy dolgozzanak, túl szegények is voltak ahhoz, hogy ne tegyék. Cson Theil áldozatának következtében valós változás történt: szakszervezetek és iskolák alapultak. Nem sokkal később a kormány gátat vetett ennek a fejlődésnek, és bezáratta az iskolákat, maga ellen fordítva a női dolgozók nagy részét. Elterjedt a mondás: „A következő Cson egy nő lesz". A lányok némelyikét börtönbe zárták, amiért szembeszálltak a kormánnyal. Cson halálának 50. évfordulóján ezekkel a nőkkel találkozunk. Történeteiken keresztül megismerhetjük, milyen volt a női munkások élete a hetvenes évek Koreájában.

2022.10.20. 18:00
Királycsináló / Kingmaker (2022) politikai dráma. 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szo Cshangde meg akarja változtatni a világot, ezért részt vesz Kim Unbom politikai kampányában. A jelenleg regnáló diktatórikus kormánnyal szemben határozzák meg magukat, és agresszív kampányuk segítségével az ellenzék legnépszerűbb jelöltjei közé emelik Kimet. Szót az ambíció hajtja. Számára a cél, legalábbis politikai kérdésekben, szentesíti az eszközt. Kim magasabb elveket vall arról, amit ő „valódi politikának" nevez. Míg kettejük konfliktusa elmélyül, a regnáló párt titokban Szóhoz fordul segítségért a következő választások megnyeréséhez.

2022.10.21. 18:00
A csoda: levelek az elnök úrnak / The Miracle: Letters to the President (2021) romantikus dráma. 12 éven aluliak számára nem ajánlott!

1988-ban Dzsungjong, a 17 éves ifjú zseni egy faluban él, ahol még a vonat sem áll meg, pedig csakis a síneken át lehet a faluból kijutni. Dzsungjong álma, hogy vasútállomást alapítson húga és a többi falubéli számára, akik arra kényszerülnek, hogy életüket kockáztatva gyalogoljanak iskolába és munkába nap mint nap a síneken. Dzsungjong számtalan levelet ír az elnöknek, de választ nem kap. Vajon sikerül-e Rahi segítségével vasútállomást alapítaniuk, hogy megvédjék a falu lakosságát?

Bejegyzés Like-olása, megosztása:
Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben
Facebook hozzászólások:
Aktív közösségi fordítások
The True Love of Madam (2023) 1. rész
48.74%
Love Attack (2023) 1. rész
22.02%

Ázsia Ékkövei a Facebookon

Dél-koreai sorozatok
minden szombaton:
KBS2 19:55
Live Your Own Life
tvN 21:20
Captivating the King
KBS2 21:25
Goryeo-Khitan War
SBS 22:00
Flex X Cop
jTBC 22:30
Doctor Slump

Legfrissebb videoklipek
2024.02.24.
HOONiYONGi( 후니용이) - Drink Up( 따라부어 마셔라)
윤토벤 ( YounToven) - 시간을 멈춰 ( Stop The Time)
에이스( A.C.E) - My Girl
2024.02.23.
ROMAN.AD( 로망애드) - Oops, Im not good at singing( 미안, 내가 노래를 정말 못해서)
2024.02.22.
에이스( A.C.E) - My Girl
LEE JINJAE( 이진재) - You said you were happy( 행복하댔잖아) ( Live Clip Ver.)
김범수 ( KIM BUMSOO) - 여행 ( Journey)
Nam Kyu Ri( 남규리) - HALO
에이스( A.C.E) -
Song Ji Eun( 송지은) - Confession( 고백)
LauRel - Snowman Lyric Video
A.C.E( 에이스) - My Girl
SUNGHWI( 성휘) - Stay forever( 영원히 머물게요)
TWICE - ONE SPARK
유미 ( Youme) - 다섯번째 계절 ( The Fifth Season)
박준하 ( JUNHA PARK) - Emotional Rain ( )
2024.02.21.
- TRUST ME 전곡 듣기|YUGYEOM|Stone Music Playlist
kimSeUng hYun( 김승현) - The last day( 마지막 하루)
n.SSign( 엔싸인) - Happy & ( Performance ver.)
Special Clip by me( 바이미) - Dear my star( 나의 별들아)
JUNG SEUNG WON( 정승원) - Leaf( 나뭇잎)
[ -
TPO - Goodbye Lyric Video
더윈드 ( The Wind) - H! TEEN ( Performance ver.)
dongyi( 동이) - have a bow to the ears of the eastern mountain( 동산이몽)
2024.02.20.
솔루션스 ( THE SOLUTIONS) - 지금 나보다 ( More than me now) 〈산울림 50주년 기념 프로젝트〉
공기남 - 빛나지 않는 새벽( Feat. 1ho, mabinc) Lyric Video
윤토벤 ( YounToven) - 이유가 있잖아 ( There′s A Reason) Comment Film
BIBI( 비비) - Sugar Rush
Moon Byul( 문별 ( 마마무)) - TOUCHIN&MOVIN
J.Y. Park, Stray Kids, ITZY, NMIXX - Like Magic
-
Repeat( 리피트) - To The Ones Who Feel Lost( 길을 잃은 사람들에게)
dongyi( 동이) - erufa ( Feat. kasuga hachi)( 에루화 ( Feat. 하찌))
벤치위레오 ( BenchWeLeo) - Cold Brew
2024.02.19.
TWICE - With YOU-th Album Sneak Peek
In The Live 4K 로이킴 - 그대라는 꽃잎 ( 세작, 매혹된 자들 OST 제 4수)|인더라이브, Stone LIVE
윤토벤 ( YounToven) - 시간을 멈춰 ( Stop The Time) Comment Film
LUN8( 루네이트) - PASTEL ( Performance Video)
Lyrics Video Park Hyung Sik( 박형식) - Bud( 몽우리)
Lyrics Video Kim Seyan( 김새얀) - Thx To( 연말정산) ( feat. Escapearth, kimbendol( 김벤돌), DH YUN)
Lyrics Video Weatherboat( 웨더보트) - ESCAPE!
Lyrics Video KANNI( 카니) - Florence
Nam Hyun( 남현) - Goodbye, My Love( 안녕, 내 사랑) ( 2024)
DDOA( 또아) - Play with English( 영어랑 PLAY)
DDOA( 또아) - Sweet, Sour, Spicy( 달고 시고 맵고)
oxymosoon, NECTA, earring( 이명) - Outro
2024.02.18.
세작, 매혹된 자들 OST 제 4수 로이킴 ( Roy Kim) - 그대라는 꽃잎 ( Peach Tree)
Park Boram( 박보람), HuhGak( 허각) - I hope( 좋겠다)
kursor - Fxxkin Loving You
2024.02.17.
KURO - 비가 올 때마다 ( when the rain falls) Lyrics Video
윤토벤 ( YounToven) - 눈물이 많던 아이 ( Tearful Child) Comment Film
Lim Hanbyeol( 임한별), Espero( 에스페로) - Pray( 기도)
HOONiYONGi( 후니용이) - Reason of my life( 너 때문에 살아) ( 2024 ver)
R&B Ezzle( 이즐) - Bing Bing Bing ( Feat. HYUN SEO)( 빙빙빙 ( Feat. 현서))
2024.02.16.
LIM HYUNSIK( 임현식) - La Mar( 고독한 바다)
- NAKSEO戀
Prin( 프린) - My love by my side( 내 사랑 내 곁에) ( Knight Flower( 밤에 피는 꽃) OST Part.7)
Lee Jung bong, Zhang Liyin( 이정봉, 장리인) - How have you been?( 어떤가요)
Lee Jung bong, Zhang Liyin( 이정봉, 장리인) - How have you been? ( Chinese Ver.)( 어떤가요( 중국어 Ver.))