Online Japán Filmfesztivál 2022. február 14-től 27-ig


2022.02.12. 18:00 Írta: KACS Kategória: Hírek

Online Japán Filmfesztivál 2022. február 14-től 27-ig

A tavalyi nagy siker után a Japán Alapítvány Budapesti Iroda idén is online formában rendezi meg a JFF Online Japán Filmfesztivált. 2022. február 14. és 27. között az ország egész területén eredeti nyelven, magyar vagy angol felirattal, otthonunkban, a kanapéról ingyenes nézhetünk meg 20 japán alkotást, melyek között találhatunk a kritikusok által elismert díjnyertes munkákat és szórakoztató filmeket egyaránt. Az idei kínálatban szerepel többek között Kurosawa Akira A vihar kapujában című klasszikusa, a díjnyertes Awake című kortárs alkotás és Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmje.

2022. február 14. és 27. között idén 20 japán filmet hoz el Magyarországra a JFF Online Japán Filmfesztivál, köztük Japán egyik legígéretesebb női rendezője, Nishikawa Miwa a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált és számos nemzetközi fesztiváldíjat nyert Szabad levegőn című filmjét. A Naoki-díjas szerző, Saki Ryuzo egyik művének filmes adaptációjában Mikami, egy volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de vajon képes lesz megvetni a lábát a társadalomban? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb kortárs színész Japánban.

A fesztivál ideje alatt, 2022. február 14-27. között a JFF20222 weboldalon minden nap elérhető mind a húsz alkotás, melyeket a lejátszás gomb megnyomását követően 48 órán keresztül akár többször is újranézhet a közönség, választható magyar vagy angol felirattal. A részvételhez csupán regisztráció szükséges, a regisztrációs felület kitöltéséhez kattintsatok ide.

A nyár filmje! (It's a Summer Film!) (2021) dráma, vígjáték Ugrás a filmhez!
"Készítsünk egy filmet együtt!" Egy szamurájfilmekért rajongó lány és egy csupa rejtély fiú közös munkája túlmutat időn és téren keresztül.

Főszereplőnk a középiskolás Hadashi, becenevén "Mezítlábas", aki rajong a régi kosztümös filmekért. Mikor az iskolai filmklubban elvetik szamurájfilm-tervezetét, úgy dönt barátaiból stábot verbuvál és saját kontóra elkészíti a filmet. Még a tökéletes férfi főszereplőt is sikerül megtalálnia alkotásához, ám a forgatáson sorra problémákba ütköznek. Sikerül befejezniük a filmet? És ami még fontosabb, milyen titkot őriz a rejtélyes főhős?

Egy innovatív sci-fi elemekkel tarkított iskolai dráma, ami friss szemszögből mutatja be a filmkészítéssel komolyan foglalkozó fiatalokat. Tele akcióval, romantikával és feszültséggel - ez a történet annyi szenvedélyt sűrít magába a mozi világa iránt, hogy az eredetileg nem filmrajongók is azzá válnak a vetítés végére. Ito Marika, egy híres idol együttes egykori tagja játssza a dinamikus "Mezitlábast"; csak úgy ragyog a szerepben!


Ito (Ito) (2021) vígjáték, dráma Ugrás a filmhez!
Egy szégyenlős vidéki lány másodállást vállal egy "maid cafe"-ban, ahol a vendégeket szolgálólány ruhában kell fogadni.

A középiskolás Ito édesapjával és nagyanyjával él együtt az északon fekvő Aomori prefektúrában; nagyon introvertált, és kevés barátja van. Miután édesanyja meghal, a családi ereklyének számító shamisenét (egy tradicionális húros hangszer) mélyre temeti emlékei közt, és nem nyúl többet a húrokhoz. Ekkor, a pillanat hevében részmunkaidős állásra jelentkezik egy "maid cafe"-ba, ahova sikeresen felveszik. Kollégái közt nincs két egyforma, csak úgy tobzódnak a különböző jellemek az idősebb egyedülálló anyától kezdve egészen a törekvő mangaművészig. Ahogy Itót körülveszik a furcsa, mégis elbűvölő törzsvendégek, fokozatosan megnyílik előttük. Aztán egy napon lehetősége adódik a már-már elfelejtett hangszerrel ismét fellépni...

Megindító mese a korlátai közül kitörő fiatal lányról, és a családi kötelékek fontosságáról. A tokiói szubkultúra sajátos elemeként létező "maid cafe" kultúrát Aomori tradicionális shamisen zenéjével állítja szembe, amely bepillantást enged a japán kultúra egyediségébe és szélességébe.

Arisztokraták (Aristocrats) (2021) dráma Ugrás a filmhez!
Vajon a boldogság más formát ölt a különböző társadalmi osztályokba tartozó nők számára? Egy dráma, ami két különböző hátterű nő szemszögéből kérdőjelezi meg a modern élet mindennapjait.

Hanako számára, aki tekintélyes és gazdag családban nevelkedett, kötelessége volt, hogy egy magas társadalmi rangú férfihez menjen feleségül. Most a húszas évei végén jár, és a potenciális férfiakkal való folyamatos találkozók után végre rátalált az ideális kérőre. Bizakodva várja a boldog házasság kezdetét, ám megtudja, hogy leendő párja egy másik nővel is viszonyt folytat. Ő Miki; egy átlagos, vidéki családból származó lány, aki keményen dolgozik a túlélésért Tokióban. A nagyon különböző társadalmi rétegekből jövő Hanako és Miki élete végül keresztezi egymást.

Elgondolkodtató dráma a mai japán nők életéről, amely a tokiói felső osztályból származó főszereplő és egy vidéken nevelkedett, alacsony jövedelmű karrierista közötti osztálykülönbségek vibráló ábrázolásán keresztül tárja elénk a szomorú valóságot. Kadowaki Mugi (Hanako) és Mizuhara Kiko (Miki) színészi alakítása kihagyhatatlan, melynek a csodás képi világ ad egy külön mélységet.

Szabad levegőn (Under the Open Sky) (2021) dráma Ugrás a filmhez!
Jó útra térhet egy jakuza tag? Történet az újrakezdésről, és ennek társadalmi nehézségeiről.

Mikami, egy volt jakuza-tag, 13 év után szabadul a börtönből. Szeretne tiszta lappal indítani, de nehezen talál munkát. Jogosítványt próbálna szerezni, de nincs rá pénze, és lobbanékony természete sem segít a beilleszkedésben. Vajon Mikami visszatér régi jakuza életmódjához, vagy képes lesz megvetni a lábát a társadalomban?

Ez az elgondolkodtató történet merészen ábrázolja a mai intoleráns társadalom rideg valóságát, miközben körbejárja a kérdést; vajon képesek vagyunk a múltunkat levetkőzve gyökeresen megváltozni? A főszerepet játszó Yakusho Koji az egyik leghíresebb aktív színész Japánban; olyan könnyedséggel alakítja az önmagát megreformálni próbáló, heves érzelmű férfi szerepét, hogy ez a briliáns alakítás minden bizonnyal az egyik legnagyobb szerepe lesz. Emellett nem szabad figyelmen kívül hagyni Nishikawa Miwa rendezőnőt sem; Japán egyik vezető női rendezője, akinek új munkáit továbbra is nagy érdeklődés övezi világszerte.

AWAKE (AWAKE) (2020) dráma Ugrás a filmhez!
Megtörtént eseményeken alapuló dráma, amely egy profi shogi játékos és egy shogi szoftverfejlesztő sorsdöntő csatáját mutatja be.

A 2015-ös év volt az első alkalom, hogy egy shogi játékszoftver profi játékos ellen játszott. Riku, a japán sakkozók egyik éljátékosa nem félve a számítógép elleni vereség kockázatától elfogadja a kihívást, viszont nem is sejti, hogy a szoftver fejlesztője Eiichi; egykori riválisa... Miért adta fel a fiatal Eiichi, hogy profi legyen, és miért lett szenvedélye a shogi szoftver kifejlesztése?

Ez a megható, igaz történet ihlette coming-of-age film egyrészt egy mesterséges intelligencia és egy ember közötti játékról szól, de egyúttal két rivális végzetes csatájáról is, valamint a kemény munkáról, mellyel eljutottak álmaik beteljesítéséhez. Az élmény egy jó sportfilm izgalmával és feszültségével vetekszik.

A szumó útja - Akik a szamurájok nyomdokába léptek (SUMODO~The Successors of Samurai~) (2020) dokumentumfilm Ugrás a filmhez!
Film Japán nemzeti sportjáról, a szumóról. Ebben a dokumentumfilmben bepillantást nyerhetünk a profi szumó birkózók életének kevésbé ismert részleteibe.

A szumóbirkózás már több, mint ezer évvel ezelőtt is létezhetett Japánban, és még ma is országos népszerűségnek örvend. A hatalmas testalkattal büszkélkedő birkózók (más néven rikishik) a fizikai mérkőzések mellett részesei a sintó rituáléknak is. Ez a film közelről kíséri végig a híres szumóbirkózók életét, miközben bemutatja hogyan edzenek, s hogy mit éreznek mikor a ringbe lépnek. Nincs még egy olyan sportág a világon, ahol két 200 kilogrammos birkózó védőfelszerelés nélkül, frontálisan ütközik össze. A szumóbirkózók mindig ki vannak téve a sérülés veszélyének, de nem számít a fájdalom mértéke, az sose szolgálhat kibúvóként a sztoikus "szumó útja" és a "szamurájok útja" alól. Egy felbecsülhetetlen értékű felvétel a modern kori szamurájok életéről, testközelből. Külön csemegeként szolgálnak a szumóversenyekről készült élő közvetítések.
A szumóbirkózás már több, mint ezer évvel ezelőtt is létezhetett Japánban, és még ma is országos népszerűségnek örvend. A hatalmas testalkattal büszkélkedő birkózók (más néven rikishik) a fizikai mérkőzések mellett részesei a sintó rituáléknak is. Ez a film közelről kíséri végig a híres szumóbirkózók életét, miközben bemutatja hogyan edzenek, s hogy mit éreznek mikor a ringbe lépnek. Nincs még egy olyan sportág a világon, ahol két 200 kilogrammos birkózó védőfelszerelés nélkül, frontálisan ütközik össze. A szumóbirkózók mindig ki vannak téve a sérülés veszélyének, de nem számít a fájdalom mértéke, az sose szolgálhat kibúvóként a sztoikus "szumó útja" és a "szamurájok útja" alól. Egy felbecsülhetetlen értékű felvétel a modern kori szamurájok életéről, testközelből. Külön csemegeként szolgálnak a szumóversenyekről készült élő közvetítések.

Mio szakácskönyve (Mio's Cookbook) (2020) kosztümös Ugrás a filmhez!
Mikor Tokiót még Edónak hívták, egy fiatal lány szakácsként szerzett magának nevet, miközben arról álmodott, hogy újra találkozhat gyerekkori barátnőjével. Szívmelengető történet a barátságról és a főzés művészetéről.

Egy katasztrofális árvíz után Mio elhagyja szülővárosát, Osakát, hogy egy edói étteremben dolgozzon. Nagy tehetséggel van megáldva, ám az Osaka és Edo közötti ízlésbeli különbségek nem hagyják nyugodni, így az arany középút keresésébe kezd. Mindeközben megtudja, hogy legjobb barátnője, Noe szintén a fővárosban van, de alacsony státusza miatt ritkán láthatja őt.

A mintegy 200 évvel ezelőtti Japánban játszódó szórakoztató kosztümös dráma üdítően mutatja be a kötődést a főzésért rajongó Mio, és a Yoshiwara vöröslámpás negyed kurtizánjává lett Noe között. Az Edo-kor (amely a 17. századtól a 19. századig tartó 200 évet ölelte fel) a viszonylagos béke és a kulturális virágzás ideje volt; a filmkockákon megjelenő aprólékosan elkészített ételek mintha ezen időszak esszenciáját próbálnák a nézőnek átadni.

Maszkos kórterem (Masked Ward) (2020) thriller Ugrás a filmhez!
Mi a rabló igazi célja? Egy kórház falai közt zajló fordulatokban gazdag thriller.

Az orvosként dolgozó Hayami először vállal éjféli műszakot a kórházban, ahova az est folyamán hirtelen egy bolti tolvaj hoz be magával egy nőt, akit szökése közben meglőtt. Miután a bűnöző elbarikádozza magát a kórházban, garázdálkodni kezd az épületben. Hayami megpróbálja kideríteni, mit akarhat a rabló, de maga a hely is valahogy gyanús; az igazgató és a nővérek nem tűnnek megbízhatónak – mintha mindenki álarc mögé bújna. A rabló elől bujkálva Hayami nyomozni kezd a kórházban, és olyan betegeket fedez fel, akik nem szerepelnek a nyilvántartásban, valamint egy műtőt, aminek nem kellene léteznie. A kinyilatkoztatások végül meglepő igazsághoz vezetik.

Feszült tempójú thriller, amely egy kórház hátborzongató falai között játszódó pszichológiai csatát bont ki, ami meglepő fordulatok láncolatába torkollik. A film egy igazi orvos által írt bestseller könyv adaptációja, és Japán két ígéretes fiatal színészét, Sakaguchi Kentarot és Nagano Meit vonultatja fel.

Ozland - Varázslat a mosolyfakasztásra (OZLAND) (2018) vígjáték, dráma Ugrás a filmhez!
El tudja sajátítani a mosolyfakasztás varázslatát a vidámpark új munkatársa?

Kurumi egy első osztályú szállodában szeretne elhelyezkedni, de helyette Tokiótól messze nyugatra, Kumamoto prefektúrában egy vidámparkba nevezik ki. Vidáman fogadják őt munkatársai és új főnöke, akit kiemelkedő képességei miatt ""a varázslónak"" becéznek, de csak alantas munkákat bíznak rá. Új projekteket javasol, viszont senki sem veszi őt komolyan, így naphosszat csak arról álmodik mikor kerülhet vissza Tokióba. Végül megtudja ehhez az év kiemelkedő alkalmazottja címet kell megszereznie, de céljához vezető út meglepő fordulatokkal lesz tele...

Szenvedélyes fejlődéstörténet egy szerető munkatársakkal körülvett nőről, aki fokozatosan kezdi megérteni munkája jelentőségét. A humoros és könnyed hangvételű film az álmok helyszínéül szolgáló vidámparki állás örömét mutatja be a főszereplő által megélt boldogságon keresztül. A Kurumit alakító Haru és társszereplője Nishijima Hidetoshi remek párost alkotnak ebben a vígjátékban!

ReLIFE (ReLIFE) (2017) dráma, vígjáték Ugrás a filmhez!
Hogyan változtatnád meg az életed, ha újrakezdhetnéd középiskolai éveidet? Szerelmi történet sorsfordító döntésekről.

A 27 éves Arata siváran tölti mindennapjait; nincs munkája és nincsenek céljai. Amikor beszervezik a fiatalító főzettel kecsegtető "ReLIFE" projektbe, gyanakodva ugyan, de a középiskolás évei újraélése mellett döntve visszaváltozik 17 évessé. Így kezdődik a gimnáziumi élete egy évre korlátozva. Annak ellenére, hogy tervei szerint észrevétlen akar maradni, barátokat szerez, és végül beleszeret egy nagyon félénk lányba, Hishiróba. Ez a boldogsággal teli időszak azonban egy szempillantás alatt elmúlik, és Arata hátralévő ideje fogyni kezd…

Ez a megható szerelmi történet azt sugallja, hogy fiatalságunk teljes kiélése hatással lehet arra, milyen irányt vehet az életünk. A projekt megvalósításához népszerű fiatal japán színészek figyelemre méltó csapata gyűlt össze, köztük Nakagawa Taishi, Chiba Yudai, Taira Yuna, Ikeda Elaiza és Takasugi Mahiro.

Szeretete felmelegíti a fürdővizet (Her Love Boils Bathwater) (2016) dráma Ugrás a filmhez!
Szívszorító dráma egy kitartó édesanya családja iránti szeretetéről.

Futaba férje eltűnését követően szünetet tart a családi vállalkozásban, egy nyilvános fürdőház vezetésében, hogy részmunkaidős állása mellett nevelhesse lányát, Azumit. Az édesanya rá jellemző erővel és vidámsággal szurkol az iskolai gondokkal küzdő Azuminak, viszont mikor betegséggel diagnosztizálják Futabát, hátramaradt rövid idejét arra használja, ami számára legfontosabb: a családi titkok felszámolására.

Mélyen megindító történet Futaba határtalan szeretetéről, valamint a gyermekéhez és a hozzá közel állókhoz való kötődéséről. A történetet áthatja Azumi törekvése édesanyja jó természetének átvételére. Miyazawa Rie, Japán egyik sztárszínésze csodálatos alakítást nyújt az erőteljes Futaba szerepében, Sugisaki Hana pedig Azumiként olyan élethűen játszik, hogy nehéz végigülni a filmet zsebkendő nélkül.

Fordított Patema (Patema Inverted) (2013) anime Ugrás a filmhez!
Két ellentétes világban élő fiú és egy lány megváltoztatja a jövőt. Ebben a formabontó animációs filmben a dolgok az „égbe esnek" és a „földről szállnak".

Egy gravitáció megszűnéséből fakadó katasztrófa folytán a világ összes épületét felszippantja az ég. Néhány évvel később az életvidám Patema föld alatti bázisukon elkóricálva egy lyukba esve a földfelszínre kerül. „Zuhanna” tovább egészen az égig, ha nem sietne segítségére egy fiatal fiú, Age, akit még a gravitáció törvényei kötnek. A két ellentétes gravitációs erővel rendelkező gyerek fejjel lefelé támogatja egymást, miközben megismerik a két különböző világot a katasztrófa utáni korban. Felfedezéseik során pedig szörnyű titkokra derítenek fényt...

Patema és Age miközben a két különböző világban utaznak, fejjel lefelé tartva kell egymást támogatniuk, különben lezuhannak. Egy igazán egyedi sci-fi fantasy, amely szinte elzsibbasztja a saját fel- és le érzetünket. Ez a megható animáció kreatívan ábrázolja a szerelem, a barátság és a bátorság szépségét.

Ami még a rámennél is fontosabb (The God of Ramen) (2013) dokumentumfilm Ugrás a filmhez!
Megható dokumentumfilm egy legendás ramen étteremről Tokióban, és a férfiról, aki alapította.

Volt egy "Taishoken" nevű ramen étterem Ikebukuroban, Tokió központjának közelében. Minden nap hosszú sorok vártak arra, hogy bejussanak, és négy óra alatt 200 embernek szolgáltak fel rament. A megszámlálhatatlanul sok törzsvendéget rabul ejtette a Taishoken íze, és még más ramen éttermek tulajdonosai is eljöttek tanulni az étkezdébe. Ez a dokumentumfilm Yamagishi Kazuo, a Taishoken alapítójának életét mutatja be, aki óriási hatással volt a japán rameniparra. Yamagishi szenvedélye a ramen készítése iránt 40 éven át töretlenül tartott. Készséggel fogadott sok tanoncot, és nagylelkűen tanította őket a technikáira, miközben a vásárlóit is megörvendeztette. Yamagishi szenvedélyének forrása korán elhunyt felesége volt, és a film az iránta érzett szerelméről, valamint a finom ramen iránti szeretetéről szól.

Az úszó vár (The Floating Castle) (2012) kosztümös Ugrás a filmhez!

A hatalmas létszámfölény ellenére egy 500 fős csapat harcba száll a hadakozó fejedelmek korában.

Körülbelül 400 évvel ezelőtt Japánban a szamurájok között dúló folyamatos harcok után a nagyhatalmú Toyotomi Hideyoshi az ország egyesítésének küszöbén áll. Megparancsolja az embereinek, hogy támadjanak meg egy kis várat, az utolsó megmaradt ellenállást. A várban a megadásról vitatkoznak, de a fiatal, mindig álmodozó nagyúr a harcot választja. Vajon dőreség volt így döntenie, vagy épp ellenkezőleg?

Lenyűgöző történelmi film azokról, akik bölcsességükkel, bátorságukkal és népük iránti szeretetükkel felfegyverkezve szamurájként kiállnak méltóságukért. Komikus alakításával magával ragad minket a főszereplő, Nomura Mansai, aki eredetileg kyogen színészként a hagyományos japán színházi műfaj képviselője volt. Speciális mozgás- és tánctudását nagyszerűen kamatoztatja a különc várúr szerepének alakításában. A film megjelenésekor hatalmas sikert aratott Japánban intenzív csatajelenetei és elmepárbajai miatt.

Médium (Until the Break of Dawn) (2012) dráma Ugrás a filmhez!
Ha találkozhatnál egy halott szeretteddel, kit választanál? Egy megindító spirituális dráma.

A középiskolás árva Ayumi nagymamájához költözik, aki médiumként képes rá, hogy megidézze a halottakat, és egyetlen alkalommal újraegyesítse őket az élőkkel. Ayumi melléje szegődik tanoncnak, és sorra ismerkedik meg a különböző kérésekkel előálló vendégekkel. Egy nap osztálytárnője is hozzájuk fordul segítségért, aki legjobb barátja különös halála miatt keresi fel a különleges képességekkel megáldott hölgyet.

Spirituális és humanista dráma a halál feldolgozásáról és a gyásszal való küzdelemről. A főszereplő Matsuzaka Tori az egyik legelismertebb fiatal színész, aki ma Japánban dolgozik, a nagymamát alakító Kilin Kiki pedig 2018-as haláláig megannyi neves rendező filmjében szerepelt.

A boldogság kenyere (Bread of Happiness) (2012) dráma, vígjáték Ugrás a filmhez!
Egy kávézó a gyönyörű természet lágy ölén, ahol finom kenyérrel és kávéval orvosolják a sebzett szíveket. Lélekdráma, ami garantáltan felmelegíti a nézők szívét is.

Japán legészakibb részén fekvő Hokkaidón él egy fiatal pár, akik új kávézót nyitnak egy félreeső, gyönyörű természettel megáldott helyen. A férj kenyeret süt, a feleség pedig kávét főz és szezonális ételeket készít. Minden betérő vendégük valamilyen érzelmi terhet cipel - legyen az egy szerelmi bánattal küszködő fiatal nő; egy kislány, akit a szülei válása bánt; vagy épp egy idős pár sajátos gondokkal. A házaspár szívélyesen fogadja ezeket az embereket, és csendben odanyújtja nekik a kezét.

Ez a kedvességben bővelkedő humanista dráma Hokkaido gyönyörű és szélsőséges időjárásokkal teli négy évszakán végighaladva mutatja be a különféle kenyerek és szezonális alapanyagokból készült ételek sorozatát, melyek meggyógyítják a sebzett lelkeket. A melegszívű házaspárt a komikus és komoly szerepekben egyaránt remeklő Oizumi Yo és Harada Tomoyo alakítja, aki a nyolcvanas években történt debütálása óta változatlan bájával lopja be magát a közönség szívébe.

EVE idő (Time of EVE the Movie) (2010) anime Ugrás a filmhez!
Lehet a robotoknak lelke? Egy megható animációs film androidok és emberek kapcsolatáról.

A nem is túl távoli jövőben járunk, ahol a háztartásokban humanoid androidok/robotok végzik a házimunkát. A legtöbb androiddal viszont rosszul bánnak, és a középiskolás Rikuo is nagyon ridegen viselkedik női androidjával. Egy nap, miközben a lány tevékenységét figyeli, egy rejtélyes kávézóban köt ki, ahol nem tesznek különbséget emberek és androidok között. Rikuo el se tudja képzelni, mi értelme van egy ilyen helynek, ám a kávézóban megismert emberek és robotok történetén keresztül kezdi megérteni, milyen is lehet igazi lélekkel rendelkezni.

Megható animációs film a diszkriminációból származó bánatról, amely a vendégek által elmesélt epizódok sorozatából bontakozik ki. A történet kidolgozott részletei, mint például egy etikai bizottság létezése, amely óvatosságra int az androidoktól való függőségre, vagy a szemétként kidobott öreg robotok mélységet adnak az ábrázolt világnak.

A Déli-sark szakácsa (The Chef of South Polar) (2009) dráma, vígjáték Ugrás a filmhez!
Egy klasszikus japán vígjáték az Antarktiszon élő csapatról, akiknek az étel az egyetlen öröme a farkasordító hidegben.

Mínusz 54 ℃-os időben, ahol a környezet még a pingvinek számára is túl kemény, nyolc férfi él együtt egy megfigyelőbázison az Antarktiszon. Mindannyiuknak több mint egy évet kell itt eltölteniük, távol a családjuktól, s magányukban legnagyobb örömük a három közös étkezés. Nishimura, aki a főzésért felel, mindenféle japán, francia és kínai fogással tölti meg csapattársai hasát, miközben a fiatal tagok aggódalmait próbálja orvosolni főztjével. Nehéz dolog a távkapcsolat, s sokan tartanak attól, hogy családjuk megelégeli a fennálló helyzetet. Honvágyuk egyre csak fokozódik…

Klasszikus japán vígjáték, ami a pátosz és humor keverékével mutatja be a sarkvidéken élő különleges férfiak egy csoportjának mindennapjait. A történet az Antarktiszon élő szakács valós élményein alapszik.

Happy Flight (Happy Flight) (2008) vígjáték Ugrás a filmhez!
Vészhelyzet a Tokió-Honolulu járaton! A légikisérők, pilóták és földi személyzet csapatmunkáját mutatja be ez a humorban gazdag vígjáték.

Nemzetközi járat Tokióból a hawaii Honoluluba. Egy új pilóta és egy új légiutas-kísérő csatlakozik a szigorúságáról híres légitársaság csapatához. A földi személyzet a foglalásokkal küszködik, az irányítótoronyban dolgozók az időjárás és a madarak miatt éberen figyelnek, a szerelők pedig szívüket-lelküket beleadva igyekeznek gyors és precíz munkát végezni. Az összes dolgozó együttes erőfeszítésével járatunk végül felszáll, de hamarosan bajba kerülnek.

A film a nagy utasszállító járatok üzemeltetésével járó munkák epizódjain keresztül egy humorral és feszültséggel tűzdelt szórakoztató történetet sző, miközben figyelemmel kísérhetjük az új munkatársak karakterfejlődését. A forgatást aprólékos kutatás előzte meg, mely során megfigyelték a fedélzeti és a földi személyzet munkáját és problémamegoldási technikáikat. Japán legjobb színészeiből állították össze a stábot, köztük Ayase Haruka, Japán egyik legnépszerűbb női színésze, egy újabb szintre emeli ezt a realista történetet.

A vihar kapujában (RASHOMON) (1950) dráma, krimi Ugrás a filmhez!
Egy gyilkosság kapcsán a szemtanúk mind különböző vallomást tesznek. Japán egyik legkiemelkedőbb filmes alkotása felveti a kérdést, mit jelent az igazság világunkban.

A történet körülbelül ezer évvel ezelőtt játszódik Japánban. Egy szamuráj holttestét találják meg a hegyekben; felesége, a helyi falusiak, egy hegyi bandita és mások, akik szemtanúi voltak a férfi halálának, mind tanúskodnak a hivatalnokok előtt. Azonban egy történet sem egyezik...

Az 1950-ben megjelent film Kurosawa Akira, az egyik leghíresebb japán rendező munkája. Alkotásával elnyerte a Velencei Filmfesztivál fődíját, és ezzel felkerült a világ filmművészetének térképére. A fák között beragyogó nyári fény szépsége és a kontrasztos fekete-fehér operatőri munka nagy elismerést váltott ki a szakmában, emellett a banditát alakító Mifune Toshiro nemzetközi hírnévre tett szert, mint Kurosawa visszatérő főszereplője. Nincs hiány a forgatáson alkalmazott kreatív megoldásokból, mint például fekete tinta használata az esőjelenetek intenzitásának növelésére. A japán filmművészet remekműve.

Forrás: JFF

Bejegyzés Like-olása, megosztása:
Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben
Facebook hozzászólások:
Aktív közösségi fordítások
The Adultlike (2023) 2. rész
9.48%
The Adultlike (2023) 3. rész
18.25%
The Adultlike (2023) 4. rész
7.75%
The Adultlike (2023) 5. rész
6.64%
The Adultlike (2023) 6. rész
12.16%

Ázsia Ékkövei a Facebookon

Dél-koreai sorozatok
minden szerdán:
Disney+ 00:00
Vigilante
MBC 19:05
Third Marriage
KBS2 19:50
The Elegant Empire
KBS1 20:30
Unpredictable Family
MBC 21:00
A Good Day to Be a Dog
ENA 21:00
Moon in the Day

Legfrissebb videoklipek
2023.11.28.
blah - 꾀병 ( Live Video)
크랙샷 ( Crackshot) - 무녀도 ( The Painting of Shaman) 〈산울림 50주년 기념 프로젝트〉
BEO( 비오) - 미쳐버리겠다 ( MAD)
Nam WooHyun( 남우현) - Baby Baby
Libelante( 리베란테) - This Winter ( 첫 겨울)
TAEMIN( 태민) - Draw( 그림) | 웹툰 No Office Romance! 사내연애 사절! OST
PARK EUN BIN( 박은빈) - Until The End ( CASTAWAY DIVA( 무인도의 디바) OST 서목하 ( 박은빈) Vol.5)
Shinji( 신지) - Longtime Love( 우리 너무 오래 사랑했나봐)
SUNGHWI( 성휘) - Still in my heart( 마음에 남은)
GK( 지케이) - Kill the System ( Explicit Ver.)
2023.11.27.
NMIXX 2nd EP ‘Fe3O4: BREAK’ Motion Poster -
TAEYEON 태연 - To. X
TAEYEON 태연 - To. X
ELLIA - 널 마주할 때까지( REMEMBER)
YEONJEONG( 연정) - Hide And Seek( 숨바꼭질)
[MV] ATBO( 에이티비오) _Must Have Love -
Billlie( 빌리) - the soul savior ~ I dont need a superman
Hyun.O( 현오), SoYeon( 소연)( LABOUM) - Always In My Heart( 이별을 배웠어)
Lyrics Video NO:EL - 굽 ( feat. Loco)
Lyrics Video Shin Hae Chul( 신해철) - Lazenca, Save Us
Lyrics Video Car, the garden( 카더가든) - LITTLE BY LITTLE
Lyrics Video Donutman( 도넛맨) - Dope ( feat. Simba Zawadi, Young B)
YLN Foreign ( 이정운) - Love Me Even If I Die
ONLEE( 이승환) - stewardess girl
PUZZLE( 퍼즐) - SAVIOR ( 퍼포먼스 1)
INSEONG( 인성) ( SF9) - Say I Love You( 사랑한다는 말) ( The Matchmakers( 혼례대첩) OST Part.3)
2023.11.26.
TAEYEON 태연 - To. X
피아노맨 ( Piano Man) - 영화 ( Like A Movie)
뎁트 ( Dept) - I Got You ( Feat. Ashley Alisha) Lyric Video
Hummingthings( 이츠허밍) - Once Upon a Dream
Seo In Ye( 예서인) - Best Wishes, Dolmeng( 돌멩)
뎁트 ( Dept) - A Better Day ( Feat. J.O.Y, Ashley Alisha) Lyric Video
2023.11.25.
sEODo - 이 생이 우릴 갈라놔도 ( 열녀박씨 계약결혼뎐 OST) Special Clip
UV - Vely Vely( 블리블리)
딘딘 ( DINDIN) - 했잖아 ( You Did Say So) Lyric Video
SANDEUL( 산들) - Youre leaving like the season( 너는 계절처럼 멀어져 가네) ( CASTAWAY DIVA OST Part.9)
Eun Jung( 은정) ( T-ARA( 티아라)) - CITY DRIVE ( Music in the trip( 뮤직인더트립) OST Part.4)
ChangJo - Starry Night( 안녕) ( Music in the trip( 뮤직인더트립) OST Part.4)
2023.11.24.
NewJeans - Our Night is more beautiful than your Day( 우리의 밤은 당신의 낮보다 아름답다) ( MY DEMON OST Pt. 1)
Nizi Project Season 2 Part 2 - 3rd Stage / Heart Hunter ♬Heartbeat
Na Sang Do( 나상도) - Mother( 어무니)
Lyrics Video HYUNSEONG( 현성) - A HA
1% ( 원퍼센트) - Maybe( 널 만나려고 그랬나봐)
A.C.E( 에이스) - Angel
view( 뷰) - ON&OFF
2023.11.23.
FANTASY BOYS - Get it on
방예담 - 하나만 해
YEONJEONG( 연정) - My Love Song( 사랑을 얻은 나는)
LUN8wave( 루네이브) - Playground( 여기 붙어라) ( Special Clip)
김보아 ( Kim Boa) - Bloody ( Feat. Microdot)
더 픽스 ( THE FIX) - RUSH
FLUFFY SNOW ( 플러피스노우) - Some Nights( 어떤 밤)
Hwang Karam( 황가람) - I don’t wanna sing without you( 부를 노래가 없어 ( 노래방에서))
2023.11.22.
FANTASY BOYS - Potential
ROCKY - LuckyRocky
시카 ( Sica) - 평범한 네가 불완전한 나를 만나 Lyric Video
NTX ( 엔티엑스) - Holy Grail Performance Video
박봄 ( Park Bom) - 아이( I) ( Feat. DAWN)
멜로망스 - 둘만의 비밀로 ( 오늘도 사랑스럽개 OST)
GREETING ROCKY - Lucky Rocky ✨ #라키 #rocky #라키스트 #rockyst