Voice (tvN) - Season 4 fóruma

Vissza Vissza a fórumokhoz
avatar
Kata58 Máris nézem, az előző rész eléggé hajmeresztő pillanattal folytatódik...xd

2021.07.27. 17:31:03 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.50/50


avatar
brigichan Szia Kata, 

Nagyon szívesen!

Megérkezett a következő rész is.

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{

1. Az epizódban Han Uju rendőrtiszt "Mérges" névvel egy felhasználói fiókot kreál a Pierrot Cirkusz játékban, hogy megtalálják a cirkuszos embert. Cho nyomozó és Kang felügyelő pedig tesz egy rövidke kitérőt a Szonang faluba, hogy a Yang parancsnoktól az előző részben megkapott férfinak utánanézzenek, és Cho nyomozó anyja halálának ügyében kihallgassák. Sajnos ezeket muszáj leírni, mert annyira kevés szó esik róluk, hogy a falus résznél simán vakarhatja az ember a fejét, hogy vajon mi célt szolgált az egész út... 
2. Teszünk egy rövid sétát a Csedzsu szigetén tényleg létező, monumentális kőparkban és szobrok közt, legalább a helyszín csodálatos, még ha kevés időt fordítanak is arra, hogy részletesen bemutassák. Ugyanígy a kőszobor-múzeum is létezik a szigeten, a későbbi epizódokban forgatnak is majd odabenn.
3. Kiderül a kapcsolat Dong Bangmin és a Dong Banghyeonyeop között: a férfi az idős úr unokája. A nagypapának igencsak érdekes és ritka, 3 szótagból álló keresztneve van. Ez nem szabályellenes, egy 1993-as szabályozás szerint a keresztnevek maximum 5 szótag hosszúak lehetnek.
4. Cho nyomozó és Daeshik összebútorozik a szolgálati lakások egyikében, ahol Kwonju és Eunsu is lakik a vimói küldetésük ideje alatt.
5. Park nyomozó viszonylag könnyen megjegyez és visszadiktál egy bonyolultnak hangzó igazolványszámot, amikor Saetbyeolt igazoltatják, de ez talán csak számunkra tűnik irreálisnak. A magyar okmányokkal ellentétben a koreai számsorban minden karakternek külön jelentése volt. Ez volt Saetbyeol okmányszáma: 040725-4395671.- az első 6 karakter a születési dátumot jelzi: 2004. július 25.- a 7. jeli a nemét és hogy melyik évszázadban született: (jelen esetben) egy nő aki 2000 után született- a következő 4 karakter a születés helyét mutatja. A 8-9. azt, ahol a születést regisztrálták (város/tartomány), a 10-11. azt, ahol az okmányt kiállító hivatal van (város/tartomány), külföldieknél a kiállító hivatal száma csupán: (itt) 39= Észak-Chungcheong tartomány, 56=Gwangju- a 12. karakter egy olyan szám, ami megkülönbözteti egymástól az ugyanaznap, ugyanazon a helyen született nőket és férfiakat: ő a 7. lehetett ezek szerint- a 13. szám mindössze ellenőrző szerepet tölt be, algoritmus generálja, hogy valós-e az egész számsor avagy sem.
Így már nem is tűnik annyira kacifántosnak, mi? Jó szórakozást kívánok!
}

2021.07.27. 14:38:17 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.49/50


avatar
Kata58 elolvasva az ismertetőt, azt hittem már egy kicsit ezen a téren is haladtak! Döbbenetes lehetett a fiatalember és huga számára a család meggyilkolása, és az apa szemrehányó levele! Micsoda szemét húzás volt ez is... Köszönet az ismertetőért! xd

2021.07.23. 11:32:46 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.48/50


avatar
Kata58 Köszönöm szépen, máris begyűjtve, majd együtt akarom ezt a két részt megnézni! xd Kellemes hétvégét!

2021.07.23. 11:25:02 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.47/50


avatar
brigichan + 1: az előző epizódhoz elfelejtettem írni egy kis összefoglalót a hazugságvizsgálattal kapcsolatosan, melyet nagyon érdekesnek találtam, és szerettem volna megosztani veletek. Ha visszaemlékeztek, a Yang parancsnok vejét hallgatják ki épp nyomozóink, és Cho nyomozó megjegyzi, hogy a férfi rosszabbul fog járni, ha hazugságvizsgálatra kerül a sor. Nos, ez igaz is, meg nem is.

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{
A hazugságvizsgálat tudományának nem nyúlik rendkívül messzire a története a dél-koreai kriminalisztika berkeiben. 1979-ben indult az első, hivatalos poligráfos képzés, egy amerikai katonai szakember közreműködésével, a Koreai Poligráf Szövetség pedig mindössze öt évvel később, 1984-ben alakult csak meg. A mai napig egy szakkönyv létezik a témakört illetően, melyet az 1992-ben amerikai hazugságvizsgálói tanulmányairól hazatérő Park Pankyu írt "Poligráfos vizsgálatok" címmel. A szerző részt vett egy olyan berendezés kifejlesztésében is, mely kimondottan a koreai nyelven kihallgatott személyek reakcióit elemzi. 1996-ban Park urat a szövetség elnökévé is megválasztották, aki szorgalmazta a hazugságvizsgálói képzés egységesítését és tökéletesítését.

A poligráf-vizsgálatokat végző szakemberek ma mind állami alkalmazásban állnak, privátszektor e téren nem létezik Dél-Koreában. Nincsenek friss számok, de a 2006-os adatok alapján 19 fő dolgozott a legfelsőbb bíróságnak, 19 a védelmi minisztériumnak, és 19-en a tudományos nyomozások országos szervezetének (bármi legyen is az ). A hírszerzés is foglalkoztat ilyen szakembereket, de az ő számuk nem ismert. Demográfiailag elkeserítő, hogy az akkori állapotok szerint mindössze 7 női szakember dolgozott a soraikban.

Általánosságban elmondható, hogy legalább 5 év bűnügyi tapasztalat szükséges egy koreai állampolgár számára, hogy kitanulhassa a szakmát. Akinek nincs felsőfokú végzettsége, 5 év tapasztalat a követelmény bűnügyi nyomozások terén; alapképzéses diplomások számára 3 év, mesterképzésesek számára 1 év. Emellett sikeresen teljesíteniük kell egy 300 órás poligráfos képzést is, melyet egy legalább 6 hónapos gyakornoki időszak követ szakemberek mellett. Legalább 50 bűnügyi esetben elvégzett hazugságvizsgálatot követően a gyakoronokok ismét vizsgán vesznek részt, melyen élettani, pszichológiai, pszichopatológiai és gyógyszertani témakörökből kell vizsgázniuk. Az ideális jelölt 25 évnél idősebb, és politikai, vallási és egyéb előítéletektől mentes, és erkölcsi tartással bír. Sokan közülük kölföldön szerzik meg a szükséges képesítést, legfőképp a legfelsőbb bíróságnak dolgozók, akik jellemzően amerikai egyetemek hallgatói voltak.

A gyakorlatban bűnügyi és közlekedési balesetek kapcsán szoktak végezni hazugságvizsgálatokat, az utóbbi különös és nem túl gyakori más országokban. Mind analóg, mind digitális eszközökkel dolgoznak, de azok még nem elég fejlettek arra, hogy az élőszóban megtévesztést felismerjenek.

Jogilag ingatag lábon áll a tudományág, mert a legfelsőbb bíróság nem ismeri el bizonyító erejűnek egy hazugságvizsgálat ereményét annak bizonytalansága miatt, és még ha szilárd lábakon is állna, akkor is csak közvetett bizonyítékként tekintenének rá, és senkit sem kötelezhetnek hazugságvizsgálatra, csak önkéntes alapon hajtható végre. Ha azonban a poligráfos vizsgálatot követően az alany beismerő vallomást tesz, azt már elfogadják.

A szakma egész léte homályzónában tapogatózik, mert nincsenek igazán konkrét jogszabályok, melyek a munkájukat szabályoznák, nincs hivatalos iskola, minden képzést "házon belül", egymásnak átadva az ismereteket tartanak a szövetség tagjai. A jogi háttér hiányában a munkavégzésre is rányomja a bélyegét a szokásos, ázsiai munkamorál: míg napi 1-2 hazugságvizsgálat lenne az egészséges, a koreai szakemberek három vagy annál több vizsgálatot hajtanak végre egy nap, főként vezetőik nyomására.

+2: mint rohamosan öregedő társadalom, Korea számára is rendkívül komoly kihívást jelent a demenciával küszködő, nyugdíjaskorú állampolgárainak ellátása. A becslések szerint mostanra az idősebb korosztály 15-20%-át érintheti a demenciával járó betegségek különböző súlyosságú állapota, mely hatalmas anyagi és lelki terhet ró a páciensek családi környezetére (nem is beszélve azokról a számokról, ahol a mentális betegségeket övező társadalmi stigma miatt ki sem derül és orvoshoz sem jut a szellemi leépüléstől szenvedők jó része). A pszichológiai megterhelés, amit egy ilyen hozzátartozó ellátása, gyógykezelése okoz, sokak számára elviselhetetlen, ami miatt sokan menekülnek öngyilkosságba a kilátástalan állapotok miatt.

Az egyik leghíresebb ilyen eset a Super Junior nevű legendás fiúegyüttes frontemberéhez, Leeteukhöz kapcsolódik. A fiatalember 2014-ben épp a katonai szolgálatát teljesítette, amikor a sajtó egy családi tragédiájáról kezdett cikkezni: apját és annak szüleit holtan találták az otthonukban. Leeteuk ügynöksége először próbálta elkendőzni a valódi okokat, és a közleményük szerint balesetben hunytak el. A vizsgálatok során azonban hamar kiderült, hogy Leeteuk nagyszülei demenciától és ráktól szenvedtek, apja pedig, aki egyedül gondoskodott róluk, nem bírta tovább finanszírozni a helyzetet, se a lelki megterhelést, és megölte mindkettőjüket, majd felakasztotta magát. Az ügy hatalmas sajtónyilvánosságot kapott, a temetést is elözönlötték a paparazzik és sajtófotósok, és mindenki premier plánban "csodálhatta meg" a tragédia miatt megtört, keservesen zokogó énekest, akit az együttes tagjai szintén elkísértek a szertartásra. Leeteuk erre az időre rendkívüli kimenőt kapott a seregtől, parancsnokai pedig javasolták is neki, hogy szereljen le idő előtt, de ő visszatért posztjára, és fél évvel később, eredeti terv szerint intett búcsút a katonaságnak. A sorscsapást követően súlyos depresszió lett úrrá rajta, főként azért, mert az apja nagyon keserű üzenetben búcsúzott el sikeres gyermekeitől (Leeteuk lánytestvére is híres színésznő). A szemükre vetette, hogy nem csak ők tehetnek arról, hogy sikeresek lettek, nem mindent csak maguknak köszönhetnek (annak ellenére, hogy rég nem volt már része az életüknek, mikor a gyerekek egyáltalán elindultak a szórakoztatóipari pályájukon). Leeteuk családja egy elképesztő, 5 milliárd wonos, azaz kb. 1,3 milliárd forintos tartozást örökölt meg apjától annak halálát követően, a fiatalember pedig rendkívüli erőfeszítéseknek köszönhetően tudta csak ezt törleszteni.
}

2021.07.23. 11:18:29 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.46/50


avatar
brigichan Sziasztok!

Kisebb kihagyást követően meghoztam a 7. részt. Sajnos ez most így alakult, eléggé megsűrűsödtek a teendők a munkahelyen. 

Az előző epizódban megismert bűnügy folytatódik, nem várt csavarokkal. Ez a rész könnyen pályázhat a sorozat eddigi évadainak egyik legkegyetlenebb, legaljasabb bűntényének címére. A kiszolgáltatottak, magatehetetlenek elleni bűncselekményeknél kevés alávalóbb dolog van ezen a világon, és itt egy rendkívül kemény, szívtelen köntösbe van öltöztetve a téma. Azt hiszem, egy ilyen rész leforgatása után nem csak a "fiatalkorú színészeknek" volt szüksége pszichológiai tanácsadásra, hanem felnőtt színészeinknek is. Tényleg le a kalappal mindegyikük előtt, amiért ilyen hiteles döbbenettel, undorral és együttérzéssel el tudták készíteni ezt az epizódot. Mindenki odatette magát, a zene és az operatőri munka is kimagasló minőségű volt, érdekes kameraállásokból figyelhettük az eseményeket. 

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{

A történetben számos, apró érdekességet megfigyelhettünk.
1. A hűtőkocsi elkanyarodik az egyik kereszteződésben egy őslénypark táblája előtt. Jeju szigetén valóban van egy dínópark, ahol méretarányos dinoszaurusz-makettek, valamint csontváztak kiállítását tekinthetik meg a látogatók.
2. A "Bix", amihez Kang Manho figurája a hűtőkocsiban beszél, az újabb Samsung-telefonokba épített, Bixby nevű mesterséges intelligencián alapuló okos asszisztens (hasonlóan a Google asszisztens vagy a Siri alkalmazásokhoz), mely hangvezérlésre valóban képes lett volna pl. tárcsázni a kért telefonszámot. A Samsung, mint a sorozat egyik fő támogatója, nem véletlenül csúsztatott be egy ilyen aprócska termékelhelyezést a cselekménybe.
3. Kang Manho a túszejtés során azzal védekezik, hogy ő immár új-zélandi állampogárként új hazájában fog bíróság elé állni, és nem koreai többé. Érdemes tudni, hogy a koreai jogrend nem ismeri el a kettős állampolgárság fogalmát (hasonlóan Japánhoz), és amennyiben valaki egy másik ország állampolgára kíván lenni, le kell mondania koreai állampolgárságáról.

Akadtak persze kissé fura, a cselekményt kényelmesen előremozdító, túlzó momemtumok is.
4. Cho nyomozó lassan átmegy valami hiper-szuper nyomolvasóba, hogy felvesz egy kórót a földről, és abból már rögtön levágja, merre induljanak tovább. Az előző évadoknál olykor Kang Kwonju karakterét is érte már kritika, hogy miért tud annyi mindent, irreális, hogy ennyi mindenre kiterjedő tudása legyen. Úgy látszik, a készítők kezdenek ugyanebbe a hibába esni Cho nyomozó figuráját illetően is...
5. Kang Manho komolyan járva hagyta a bérelt kocsija motorját, lehúzott ablakkal, míg ő kiásott egy felnőtt ember méretű sírt a hegyoldalban és felcipelte az apját? Ez mennyire nem életszerű...!
6. Han Uju megjegyzi, hogy nehéz lesz utána nézni a "Vimo Szigeti Idősek Otthonának", mert Vimo néven több idősotthont is talált a nyilvántartásban, ami... elég különös volna, tekintve, hogy egy háromszor Budapest méretű szigetről van szó, hivatalosan félmilliós lakossággal. Hány idősek otthona lehet Vimo néven és hány még más néven egy ekkora méretű lakosságra, hogy ennyire nehéz hamar megtalálni a választ? Szintén nem túl reális...
7. Sajnos Seung Seongheonnak objektíven egyre rosszabb az angolja, még az illegális vendégmunkás is szebben beszél angolul. 

}

2021.07.23. 11:16:37 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.45/50


avatar
GTO Az uzenetem után vettem csak eszre, h mar fent van a 6. Resz is, en bamba... csak már nem tudtam irni, m jott a vihar es elment az áram. De most szep ido van. Kószonom a 6. Reszt is @brigichan!

2021.07.17. 08:02:10 Ázsia pontok: 1069 Hozzászólások: 464Hozzászólás jelentése.44/50


avatar
GTO @brigichan Oh My God! Tudom ki a cirkuszos ember!!!! Mármint melyik színész!!!! El sem hiszem, h ő az, de nagyon örülök neki! Még csak annyit sem írok le, mely más sorozatokban szerepelt, mert az akkora spoiler lenne; viszont annyira ismerős volt a hangja az 5. rész végén, amikor végre megszólalt. El sem hiszem, de nagyon örülök neki Bocsánat, ha ezzel is spoilereztem! Köszönöm a fordítást; a drogosról éreztem, h az, s amúgy nagyon veszélyesek bírnak lenni valóban. Szép hétvégét; türelemmel várom a következő részt

2021.07.16. 20:31:22 Ázsia pontok: 1069 Hozzászólások: 464Hozzászólás jelentése.43/50


avatar
Kata58 Köszönettel begyűjtve a 6. is! Micsoda ütközés valóban a múlt és a jövőt megtestesítő technika abszolút jelenléte miatt. Ugyanakkor talán nem gondolták át hirtelenjében hogyan akarják megjeleníteni ezt a gyilkost, aki szereti magát nőnek megjeleníteni, s meg is értem az idegenkedést a kongrét felállásról, elvégre valóban nem kellene az ilyen elhajlásokat propagálni. Csak gondolom elkéstek egy kissé az érzékenységgel, mindenesetre megpróbáláják menteni a menthetőt! Hát meglátjuk hogy sikerül. Az viszont tény, hogy a szakmai féltékenység ugyancsak be fog tenni hőseinknél ha lúd legyen kövér alapon! Amúgy bírom nagyon kettejük kapcsolatának alakulását, én is nagyon örülnék ha a vége pozitív végkifejlet lenne! xddd

2021.07.16. 17:49:40 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.42/50


avatar
brigichan Sziasztok!

Elkészült a 6. rész is, egy nagyon felkavaró bűntény első felvonása. 

Elég sokminden történik ebben az epizódban, kicsit talán túlzsúfolt is információval, és mintha a vágás se lenne teljesen kóser.

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{
1. Megmutatja magát a gyilkosunk, hőseink pedig kezdenek rájönni, hogy is lehet ez a nemváltós szerepcsere.
Az elmélet érdekes, és férfi-női szerepek közti átjárás a nyomozás közben egy másik figuránál is előjön. A férfi gyanúsítottak közt találnak nyomozóink egy transz nőt (vagy legalábbis annak kinéző illetőt, aki nem is értem, hogy nem jött elő, mikor az utasok fotóit nézegették, és először a női utasok hasonlóságát vizsgálták... de legyünk nagyvonalúak, és tételezzük fel, hogy csak a női utasok arcképeit ellenőrizték, a férfiakat elő se vették), aki Hwang Mina néven dolgozik egy helyi bárban, ám a bűntény napján a fővárosban járt. [lassan kiderül, hogy a fél gép Szöulnak pont abban a városrészében járt...] Kissé kísérteties, ahogy a kabátban ránész Cho nyomozónkra. :|
Eredeti gyilkosunk pedig minden szakmai ismerete ellenére csak egy konzultációra ugrik be, és senki nem is tartja gyanúsnak, hogy pont a maszkkészítés a szakterülete

2. Elég sok a konfrontáció ebben a részben. A férfi nyomozók is heves vitába keverednek, és Cho nyomozónk is összeszólalkozik Kang Kwonjuval. Érdekes azonban látni, hogy mennyire bántják őt ezek a veszekedések, hisz egyértelmű a bosszankodás a vonásain, amikor visszaemlékezik rájuk. Talán ő maga is tudja, hogy Kwonjuval elvetette a sulykot, ilyet nem mondunk egy lelkileg sérült embernek. És kissé álszent is kifakadni azon, hogy a nő ellenőrizte a háttértörténetét, mikor ő és Chad ugyanúgy beszereztek minden infót róla már a legeslegelején. :whistling:

3. Tovább mélyül az utazás Csedzsu, azaz jelen esetben Vimo szigetének kulturális örökségébe. Maga a cím, a repcemező is a sziget egyik jellegzetes látképére, a sárgán virágró repcemezőkre utal.
Szemtanúi lehetünk egy hagyományőrző/kultúrfalu létezésének és egy papnő szertartásának is. Érdekes látni, hogy míg a tudomány és technika területén a világ élvonalába tartozik az országuk, a babonák és hiedelmek még mindig milyen mélyen gyökereznek a hétköznapi, de főleg vidéki emberek lelkében.
Érdekes Yeonhi, a papnő látomása is. Ő egy vízből kinyúló vízszellemet sejt a Suji elleni támadás mögött, míg Cho nyomozó a saját anyjának halálát egy örvényszellem munkájának véli. Vajon a kettőnek lehet valami köze egymáshozt

4. Akad némi ellentmondás is a cselekményben. A rész elején Kwonju rögtön kiszúrja, hogy a hangja alapján Jang Sucheol nem hazudik a kihallgatáskor. Akkor hogy nem veszi észre azonnal, hogy Kang Minho dadogva próbál előadni neki egy dajkamesét, amikor a bűntársról kérdezi őt? Ez olyan buta hiba.

5. Furcsa a vágás is. Amikor nyomozócsoportunk egyeztet, még csak az utaslista átvizsgálásának elején járnak. Aztán snitt, mindenki ül, és úgy emlegetik Hwang Mina nevét, mintha már tudnunk kellene, hogy ki az. El tudom képzelni, hogy esetleg volt egy olyan jelenetsor, ami elmagyarázza, hogy miért néz ki a férfi nőként, ám mivel az LGBT-témák Dél-Koreában, a mainstream médiában még mindig viszonylagos tabutémának számítanak, lehet, hogy az egész magyarázatot kivágták a részből.
Az epizód vége is furcsa, mert bár az egész hajsza még bőven a délutáni órákban zajlik, egy pillanattal később ismét gyilkosunkat látjuk egy holdvilágos éjszakán merengeni a történtekről. 
}
Mit szóltok a fordulathoz, és mi a véleményetek a főellenség felbukkanását illetően

Jó szórakozást kívánok az epizódhoz!

2021.07.16. 16:53:32 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.41/50


avatar
brigichan Sziasztok!

Na itt vagyok, olvaslak benneteket.

@Belthazor: helyettesnek helyettes, de Cheon Sangpil pl. rangban Eunsu felett áll, mégsem őrá bízza a központ irányítását, ha el kell mennie valahova, ami azért furcsa.

@GTO: igen, Chadnek néha a szeme se áll jól, de ahogy később látni fogjuk,
Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{
a 6. részben a gyilkos megmutatja magát.
}

@Norisz: egyetértek. Sok a keserűség Cho nyomozó szerepében, és idővel bántó, milyen együttérzést mutat az áldozatok felé, és milyen megközelíthetetlen a kollégái számára. Ma reggel megnéztem a tegnap éjjel felkerülő 7. részt, abban szerencsére enyhül majd ez az állapot. Az biztos, hogy két nagyon kemény, érzelmileg megterhelő rész előtt állunk, a központ színészeinek arca pedig nagyon jól fogja tükrözni, hogy bár pontot tesznek egy ügy végére, az érzés korántsem kellemes.

Song Seungheon nagyon jó választás volt erre a szerepre, sajnálnám, ha mondjuk utána nélküle menne tovább a sorozat (egy 5. évadra). Egy nagyon jó megjelenésű, érzelmes, kellemes hangú színész, és az öltözékét is valóban jól eltalálták. Azt se bánnám, ha ő és Kwonju esetleg érzelmileg is közelebb kerülne egymáshoz, bár két, lelkileg ennyire megnyomorított ember nem biztos, hogy egészséges kapcsolatot tudna fenntartani. De az is lehet, hogy pont így egészítenék ki egymást. Tudja a fene.

Maga a történet számomra is érdekes, és kicsit fura. Nem tudom, hogy szándékosan vagyunk-e Jeju szigetén, vagy a készítőkön volt egyfajta nyomás, hogy próbáljanak esetleg belevinni kulturális/turisztikai elemeket a cselekménybe, és így alakult. Abból a szempontból jobb, hogy kiszakadunk az "újabb, fiktív, jelentéktelen város" mókuskerekéből, ahol az első 3 évad játszódott, és egy jóval zártabb, összezáróbb közösséget próbál ábrázolni, ami a gyilkoson kívül még pluszban megnehezíti a nyomozást. Nem tudom. Meglátjuk, hogy alakul.

2021.07.10. 13:01:23 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.40/50


avatar
Kata58 Juj! Itt az újabb rész! Hálás köszönettel vittem is! Remélem senki nem szenvedett viharkárt! xd

2021.07.10. 09:41:59 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.39/50


avatar
nemethbaby Köszönöm szépen az 5.rész feliratát. Szép Hétvégét Neked!

2021.07.10. 06:24:57 Ázsia pontok: 124 Hozzászólások: 895Hozzászólás jelentése.38/50


avatar
brigichan Sziasztok! 

Ne haragudjatok, hogy nem válaszolok az érkezett hozzászólásokra, de épp most ért ide a nagy vihar, és sietni akartam a feltöltéssel és a kiegészítések bemásolásával, hogy utána kapcsolhassam is ki a gépet. Holnap természetesen reflektálok.

Az 5. rész érdekességei:

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{1. A Sárkánykirály Szertartása, azaz a "Yongwangje" egy népi hagyomány, mely egy áldozat bemutatása egy arra kijelölt helyen vagy a víz partján, melynek segítségével a jó termésért, eredményes halászatért, családi békéért, a gyermekek egészségéért, és a rossz ómenek elűzéséért fohászkodnak.

2. A Különleges Igazságügyi Rendészet a dél-koreai rendőrség egy különleges egysége, mely elsősorban nagy mennyiségben előállított, hamis márkatermékek gyártása és forgalmazása ellen lép fel.

3. Észrevettétek, hogy Gu Kwangsu nyomozó mostanában mintha háttérbe lenne szorítva? Gyakran elküldik, hogy intézzen el kamerán kívül valamit (mint pl. most a banda lekapcsolását), és nem igazán látjuk emiatt a sikereit...

4. Valamelyest pozitív a végkifejlet a haenyo leány ügyében, de azért érdemes elgondolkozni, hogy jogilag milyen vonzata lehet majd a történteknek. A lány eltitkolta, hogy illegálisan az országba csempészett kábítószerről van tudomása, emellett zsarolta a rokonát, Go Sudongot a potenciális ópium-gyártás miatt. Go Sudong a feltételezhető kábítószerkészítés miatt biztos, hogy elővehető. A nagymama pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt szintén felelősségre vonható...

Ugyanakkor a drog megtalálása vajon milyen dicsérettel járhatna hőseink számára? Hisz elvileg egy nemzetközi drogcsempész bandát sikerült elfogniuk, és lefoglalni a szállítmányukat.

5. A sorozatgyilkosunk az epizód végén Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics egyik, ha nem leghíresebb szerzeményét, a "második keringőt", vagy ahogy gyakran emlegetik, az "álarcos keringőt" dúdolja. A darab a Tágra zárt szemek c. film egyik fő témája is volt, mely szintén mély, pszichológiai töltettel bír, a "megtévesztés", az "álarc viselés" pedig központi motívum. A készítők talán így akartak utalni a sorozatgyilkos mesteri álcájára.
}

Jó szórakozást a következő részhez!

2021.07.10. 01:04:30 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.37/50


avatar
Norisz Nagyon vártam már ezt a sorozatot, hiszen volt szerencsém követni az előzményeket, amik nagyon bejöttek, mint a sztorikat, mind a forgatókönyvet és a színészi alakításokat illetően. Sajnos ez az éved nekem még nem ütött nagyon, egy kicsit csalódott vagyok, valahogy nem érm a mélységet és a logikát a sztoriban. Remélem, ez majd kiteljesedik, mert kár lenne a sorozatért. Ami viszony nagyon bejön, az Song Seung Heon! Egyelőre csak a külső megjelenítése: annyira jó áll neki ez a fazon, hogy az már fájdalmas, ha-ha! A szerepbéli férfi viszont elég kettős: érzelgős az áldozatokkal, rideg a munkatársakkal, közben pedig őt érte eddig az egyik legnagyobb veszteség! Szóval ez is kiforratlan számomra, szóval Cho százados még formálódhat. Annyira jó lenne, ha Kang Kwonju felügyelőt, mit nőt is megismerhetnénk végre, valóban jól állna neki néha egy divatos civil szerelés, egy jobb frizura, no meg egy kis romantika, végre! Hálás köszönet Briginek a kiváló fordításért, mint már annyiszor!

2021.07.05. 19:46:36 Ázsia pontok: 715 Hozzászólások: 139Hozzászólás jelentése.36/50


avatar
GTO Előzmény: 33. üzenet.
Látom nem sikerült elrejtenem a spoilert. Elnézést érte, nem tudom akkor, hogy kell.

2021.07.05. 17:05:38 Ázsia pontok: 1069 Hozzászólások: 464Hozzászólás jelentése.35/50


avatar
GTO Előzmény: 31. üzenet.
Köszönöm ezt az újabb remek összefoglalót is @brigichan! Jó tudni ezekről, magam is utána szoktam járni dolgoknak, ha valami nagyon érdekel, viszont kifejezetten jól jönnek ezek az ismertetők, legalább is én örülök neki Hát megpróbálom spoilerbe rakni, de ha elhibázom s nem rejti el, akkor bocsássatok meg érte

{Chad-re tippelek, Cho nyomozó egyik emberére. Egy kicsit fura. A 2. részben annyira idegesnek tűnt, amikor a sorozatgyilkost keresték, mintha a leleplezése miatt aggódott volna. De lehet teljesen másról van szó, majd meglátjuk. }

2021.07.05. 17:04:37 Ázsia pontok: 1069 Hozzászólások: 464Hozzászólás jelentése.34/50


avatar
Belthazor Köszönöm az új részt Gondolom a színésznő részéről szándékos ez a csodálkozó tekintet hiszen többször szokták felvenni a felvételeket meg gondolom olvasta, hogy Lee Hana a keresztnevén fogja szólítani. A másik dolog meg szerintem azért Park őrmestert bíza meg mert ő a helyettese vagy rosszul gondolom?

2021.07.05. 15:22:57 Ázsia pontok: 408 Hozzászólások: 47Hozzászólás jelentése.33/50


avatar
Kata58 Köszönettel vittem is! szép hetet mindenkinek! xddd

2021.07.05. 13:43:36 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.32/50


avatar
brigichan Sziasztok!

Nagyon szívesen mindnyájatoknak! 

Kedves @maryanne, igen, határozottan ezt sugallta számomra is!

Kedves @GTO, kíváncsi vagyok a tippedre! Spoiler közé nyugodtan kiírhatod!  

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{Meghoztam a 4. részt, ami Jeju szigetének egy igencsak érdekes, kulturális elemét, a tradicionális búvárnők, azaz haenyeo-k munkáját hozza közelebb hozzánk. A wikin remek összefoglalót olvashattok a történetükről: [link]

Az epizód számos, érdekes kérdést felvet.

1. Rögtön az elején, a kórházban egy fura visszatekintésnek lehetünk szemtanúi Kwonju életéből. Kislányként menekül valahonnan az erdőben, az öltözéke pedig... csak engem emlékeztet valami szektás dologra? Fehér, hosszúujjú, dísztelen "egyberuha", ilyet gyakran szektás közegekben szoktak viselni. Eddig keveset tudtunk Kwonju múltjáról vagy gyerekkoráról, vajon e jelenetsor azt jelzi, hogy ez az évad ebbe is jobban betekintést enged

Arra is kíváncsi lennék, honnan tud Kwonju folyékonyan oroszul... 

2. Érdekes, ahogy Cho nyomozó végig követi őt a szemeivel, ahogy a nő a halott Do nyomozó hangja után szalad, mégis bántó, milyen ridegen beszél vele. Különös a diagnózis is, amit felállít (pánikbetegség), és ismerve az előzményeket, az a csoda, hogy "csak ennyi" gyötri őt. Annyi bizonyos, hogy legtöbb hősünk, de Kwonju és Daeshik biztos, hogy egy életre lelkileg megnyomorodott már a sok látott és átélt szörnyűségtől. 

3. Vajon a Do Kangut alakító Lee Jinwookkal és a Mo Taegut alakító Lee Jaewookkal (a két "Wook", hehe) milyen szerződéses megállapdás köttetett, hogy a képüket és hangjukat ebben az évadban is láthatjuk? Vajon a szerződésnek feltétele volt, hogy később is felhasználhassák a róluk készült felvételeket, vagy valami oka van annak, hogy Do nyomozóra újra és újra visszakanyarodunk? A két színész kap-e részesedést a 4. évad bevételeiből? Nyugaton egy-egy ilyen húzás többször okozott már problémát, de az egyik leghangsúlyosabb kétségkívül Crispin Glover esete volt, aki a Vissza a jövőbe c. filmben Marty McFly (Michael J. Fox) apját, George-ot alakította, ám a trilógia 2. részében nem sikerült megállapodnia a stúdióval a fizetségét illetően, és nem írta alá a szerződést. A stúdió ennek ellenére egy másik színészt olyanra maszkírozott, mely egyértelmű hasonlóságot mutatott a Glover alakította figurával. Glover ezt követően beperelte a stúdiót, mert nem állapodtak meg abban, hogy a karakterének és saját arcának hasonlatosságát felhasználhatnák, vagy hogy egyáltalán ezek jogaival rendelkeznének. Ennek következtében az amerikai filmszínészek szakszervezete, a Screen Actors Guild ma már kategorikusan tiltja, hogy egy színész vonásait digitális vagy sminkes megoldásokkal az engedélye nélkül létrehozzák/felhasználják.

4. Bemutatkozik új szereplőnk, a kiber-specialista Han Uju, azaz Kang Seungyoon, a Winner nevű együttes frontembere. Érdekes, hogy ismét egy idol-énekeshez nyúltak a készítők, az első évadban a Super Junior tagja, Yesung töltötte be ugyanezt a szerepet.
E részben meghallgathatjátok az általa énekelt, második betétdalt is, mely a Your Voice címet viseli.

5. Ahogy a helyszínekkel, úgy bizonyos netes oldalakkal és alkalmazásokkal is játszik a sorozat: itt is több kitalált márkanévvel találkozunk. A vadkutyás epizódban a Youtube-helyett UTV volt a feltöltött videók oldala. Ebben a részben elhangzik az "Insnap", ami vélhetően a való életbeli Instagram és Snapchat összeolvadásából született. Továbbá többször felmerül a "Telenote" nevű alkalmazás, mint illegális tevékenységek és titkos üzenetváltások színhelye. Ehhez valószínűleg a valóságban is létező "Telegram" nevű app szolgált inspirációként, mely a közelmúltban szélsőségesek, terroristák üzenetváltásaira, bosszúpornó sokszorosítására biztosított lehetőséget, többek közt a nagy port kavaró "9. szoba esete" nevű bűntényben, mely Dél-Koreában 2018 és 2020 között zsarolás és szexuális kizsákmányolás melegágya volt.

6. Észrevettétek, hogy Kwonju most először szólítja a keresztnevén Park őrmestert? :lol Nem tudom, hogy szándékos volt-e, de még a színésznő arcáról is mintha kicsit csodálkozást lehetett volna leolvasni.

Szegény Park őrmester amúgy... Kwonju minden feladatot rögtön az ő nyakába ad. A többiek vajon mivel foglalkoznak ezalatt? A befutó, kisebb kaliberű esetekkel?

+Bónusz: végre csinos, nőies ruhákat adnak Lee Hanára! A tengerparti viselete egyszerűen csúcs!

}

Vajon sikerül hőseinknek megmenteni a bajba jutott kis haenyeo-t?

2021.07.05. 13:06:23 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.31/50


avatar
GTO Előzmény: 27. üzenet.
Kedves @brigichan! Nagyon izgalmas a sorozat. A nyomozókkal együtt fejben én is nyomozok, olyannyira, h vkit gyanúsnak találok (szándékosan nem írom ki, hogy kit); Cho nyomozó valóban túl okosnak tűnik úgy, ahogyan utaltál is rá, de végtére is számomra szerethető figura. Az a bohócfejű, bárdos "lény", IT, a sorozatgyilkosunk (egyik) segítője, a frászt hozza rám. A kutya szerintem is aranyos, alig vártam, h ugasson!!!!! Az ahjumma előtt pedig le a kalappal. Lee Hana meg továbbra is a favoritom Köszönöm még egyszer és további jó munkát kívánok hozzá! GTO

2021.07.01. 20:31:50 Ázsia pontok: 1069 Hozzászólások: 464Hozzászólás jelentése.30/50


avatar
maryanne Nagyon szépen köszönöm a fordítást! Nekem ez az évad eleje picit az első évadéra hajaz (a nyomozó közeli női hozzátartozóját megöli egy sorozatgyilkos...) Kíváncsi leszek, milyen irányba fognak elindulni innen

2021.07.01. 19:34:30 Ázsia pontok: 68 Hozzászólások: 10Hozzászólás jelentése.29/50


avatar
Kata58 Itt a 3. rész, hurrá!! Hát igencsak vissza kell zökkenni ennek a sorozatnak a "brutalitásához, mégis emberiességéséhez" Kitünik, hogy az aranycsapat új tagjai máris mennyire csodálkoznak új főnökük vizualitásán. A kezdeti gyanakvást felváltja az együttműködést, bár még nem 100_os a bizalom, de a lány oldaláról mindenképpen. Én egy borzasztó családi tragédia bosszújaként érzékelem a történeti szálat Cho nyomozó családja hátterében. Hát majd meglátjuk jó e az intiúcióm. mindenesetre nagyon sajnáltam a kis hugicát, Egyébként a köhögős kolléga személyében is egy remek hackert kapunk. És egy izelítót, milyen remekül tudnak más arcot feltenni, hogy másikra legyen kenve a balhé!...Brutál az a nő hogy gyilkolászik...xddd

2021.06.29. 07:50:34 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.28/50


avatar
brigichan Szívesen, Kata! 

Elkészült a sorozat 3. epizódja. Őszintén szólva, amikor ennek az előzményét, a 2.-at megnéztem, kicsit csalódott voltam, mert gyengének és kuszának találtam a történetvezetést, látva azonban ezt is, azt kell mondjam, igencsak jó történet kerekedett ki belőle, ráadásul az áldozatunk a sorozat történetének egyik, ha nem a legjobb áldozata: okos és hihetetlen mértékű az élni akarás, ami hajtja előre, több alkalommal is kicselezi üldözőjét, és még a legveszedelmesebb pillanatokban is könyörületet tanúsít a nála gyengébbek, elesettebbek irányában.

Figyelem! Az epizódban iskolai zaklatás, családon belüli erőszak és állatok elleni erőszak ábrázolása látható! Sajnos érthetetlen módon Koreában 15-ös karikával adták le a tévében, de nálunk 18 éven aluliak számára semmiképpen nem ajánlott.

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{1. Gong Suji apjára az epizód feliratában "associate prosecutor"-ként hivatkoznak, ami, ha lehet hinni az internetnek, elsősorban gyermekvédelmi és emberi jogi ügyészi feladatkört jelent. Sajnos a 4. részből sem derül ki, hogy Gong ügyész tényleg ezzel foglalkozik-e, vagy sem, így tévedés esetén ennek az esetleges kijavítása egyelőre várat magára.

2. Érdekesség: bár csak átmenetileg segít nekik, Cho nyomozó máris "3-as"-ként hivatkozik magára a rádióforgalmazás során. :mrgreen: Reméljük, ez azt jelzi, hogy tartós lesz a pozíciója.
3. Abban is reménykedjünk, hogy hőseink legalább néhány oltást azért kaptak a harapásokat követően. Nem túl bíztató, hogy Cho nyomozó csak egy kicsi orvosi táska felett babrált a sebével... 
4. Ha már a bevezetőben áldozatunkat méltattam, hadd dicsérjem meg a tettesünket, a kutyaembert (Kim Joonghee) is. Egyrészt a fizikai átalakulás, amivel e csinos színészből egy ilyen borzasztó szörnyeteget csináltak, egészen elképesztő. De még ezen is túltesz az alakítása, amivel sikerült életre keltenie egy ilyen félelmetes lényt, és egy percig sem esik ki a szerepéből, egy pillanatra sem erőltetett vagy debil. Végig vérfagyasztó a hörgése, morgása, vicsorgása, a végén pedig a kutyavonyításra emlékeztető sírása. 
5. Eddigi férfi főszereplőinkkel ellentétben Cho nyomozó meglepően érzelmes, lelkizős, amikor az áldozat elfogásáról van szó. Jang Hyuk Mu Jinhyeokja kb. a világot gyűlölte a saját magát ért csapások miatt, és az elkövetők előállításakor sokszor brutális verekedéseknek voltunk szemtanúi. Lee Jinwook Do Kanguja pedig mindig igyekezett rideg és távolságtartó maradni, érzelmileg nem közeledni se az áldozatokhoz, sem a csapattársakhoz. Song Seungheon Derek Chója ilyen szempontból éles váltást képvisel, melyre a premier előtt a sorozat rendezője is utalt:

"A 4. évadban a bizalom helyreállítására és a megtört családok fájdalmának enyhítésére összpontosítunk. Abban különbözik az eddigi évadoktól, hogy itt nem állunk meg a bűnözők elfogásánál, hanem szívből jövő vigasztalást nyújtunk az áldozatoknak, és próbálunk segíteni helyrehozni a családi kapcsolatokat."

Maga Song Seungheon is úgy nyilatkozott korábban, hogy eleinte vonakodott elvállalni a szerepet, mert sokat kellett gondolkoznia azon, hogyan tudja majd Jang Hyuk és Lee Jinwook alakításától elkülöníteni saját karakterét. Lee Hana megjegyezte, hogy a színész nem mindennapi elhivatottsággal dolgozik a forgatások során: "Már abból érezni Song Seungheon munka iránti szenvedélyét, ha ránészünk a szövegkönyvére. Mindegyikből salátát csinált [annyiszor forgatta őket]."

6. A rendező emellett egy másik ponton is újítani kívánt, melyet ebben az epizódban is láthattunk: vizualizálni akarja Kwonju képességét. Hogy ne csak a központból koncentráljon erősen, hanem mintha tényleg ott lenne a helyszínen, és élőben hallaná a történteket.

7. Történetvezetési szempontból sok a furcsa, visszatekintés útján kiderülő véletlen: az előző részben Lisa SMS-e, most a formaldehid és a cipős lány... Ezek a pillanatok túlontúl okosnak láttatják Cho nyomozót, és nem feltétlenül válnak a forgatókönyv javára.

+1: Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de a drága kis corgi láttán rendesen elérzékenyültem. :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

}

A sorozat egyébként remekül teljesít a hazájában: a nézettségi adatok szerint közel 4%-os a közönségaránya, pedig fizetős kábelcsatornán sugározzák, a demográfiailag fontos közönség (20-49 év közöttiek) körében pedig az első helyen vezet.

2021.06.29. 02:04:35 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.27/50


avatar
Kata58 Köszönöm az újabb részt, az ismertetőt és a verset! Egyetértek veled, hogy a férfi kollégák mennyire hiteltelenítik a női megérzéseket is, éppen ezért is sikerül tökéletesen félrevezetni a csapatot, nem törödve azzal a már háttéri tapasztalattal, amit az aranycsapat jelent! xdd

2021.06.26. 18:27:57 Ázsia pontok: 2186 Hozzászólások: 4096Hozzászólás jelentése.26/50


avatar
brigichan Előzmény: 23. üzenet.
Szívesen! Most látom, hogy a verset nem sikerült beillesztenie a kommentnek, vagy lehet, hogy túl hosszú lett volna. Megpróbálom külön:

Robert Frost: Járatlan út 
Két út volt előttem...

Sárgult erdőn szétvált az út,

Jaj, nem mehettem kétfelé

Mint egy vándor, elidőztem ott,Néztem, meddig szemem hatolt,

Egyik hogy’ fordul a fák közé.

A másikon, ott indultam el,

Jó az is, sőt még több joga van:

Gaz verte fel azt, taposni kell;

Bár amazon is sok láb seper,

Lejárva az is, ugyanolyan.

S e reggel egyforma avart

Hagytak – lábnak semmi nyoma.

Az első út későbbre maradt!

De tudtam, új út mindig akad:

Visszajövök-e valaha

Ezt majd sóhajtva mondom én

Valahol korszakok után.

Egy erdőn két út jött elém – –

S a járatlanabb lett enyém.

És ez a különbség, ez ám.

(Israel Efraim fordítása)

2021.06.26. 17:27:02 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.25/50


avatar
nemethbaby Köszönöm vittem a 2. rész feliratát

2021.06.26. 16:05:17 Ázsia pontok: 124 Hozzászólások: 895Hozzászólás jelentése.24/50


avatar
brigichan Sziasztok!

Nagyon szívesen. Megérkezett a következő rész, az információk most is spoileres zárójelek közt. Jó szórakozást kívánok hozzá!

Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{
Sajnos be kellett várnom vele a tegnap éjjel felkerülő 3. részt, mert az angol felirat sok helyen pontatlan volt (az időzítéséről nem is beszélve...), és a félrefordítás elkerülése érdekében muszáj volt ellenőrizni a későbbi cselekményt.

1. Az epizódunk (ahogy sok eddigi is) ismét egy idézettel indít, mégpedig Robert Frost: Járatlan út c. versények utolsó soraival. Több fordítása is létezik a költeménynek, én Imreh András változatát választottam. Egy alternatív változat Israel Efraim tollából:
Két út volt előttem...Sárgult erdőn szétvált az út,Jaj, nem mehettem kétfeléMint egy vándor, elidőztem ott,Néztem, meddig szemem hatolt,Egyik hogy’ fordul a fák közé.
A másikon, ott indultam el,Jó az is, sőt még több joga van:Gaz verte fel azt, taposni kell;Bár amazon is sok láb seper,Lejárva az is, ugyanolyan.
S e reggel egyforma avartHagytak – lábnak semmi nyoma.Az első út későbbre maradt!De tudtam, új út mindig akad:Visszajövök-e valaha

Ezt majd sóhajtva mondom énValahol korszakok után.Egy erdőn két út jött elém – –S a járatlanabb lett enyém.És ez a különbség, ez ám.

2. A cselekmény megérkezik Csedzsu szigetére, mely a történetben a fiktív Vimo nevet kapta. Beszéd közben a színészek inkább 'bimo'-nak fogják ejteni, ahogy hallhatjátok, de mivel a telefonos központ ajtaján átírással "Vimo' szerepelt, így a felirat ezt fogja megtartani.
Több kulturális elem is utal arra, hogy Csedzsun járunk. Bu Gwinam rendőrtiszt megemlíti, hogy a búvárnők (eredeti nyelven, a haenyeo [해녀]) helyi jellegzetességnek számító halat fogtak. A hely pedig, ahol a kemping és az erdei cselekmény játszódik, a csedzsui "Oreum" [오름], azaz kialvófélben lévő vulkán környékére tehető.

3. Hőseink szépen leinformálják egymást a későbbi, közös munka érdekében. Park őrmester beszerzi Derek Cho aktáját, amiből kiderül, hogy a férfit és húgát egy amerikai főfelügyelő, Mac Scott és felesége, a háziasszony Corey Scott fogadta anno örökbe. Még a címe is, amit neki választottak, létezik (918 S Oxford Ave, Los Angeles, CA 90006 US): egy luxus épületkomplexumra mutat. A férfi jártasságai között megemlítik a krav maga nevű önvédelmi módszert, melynek komoly magyar vonatkozásai vannak, ezért a wikin érdemes utánaolvasnia azoknak, akik kíváncsiak rá.

4. Muszáj kiemelni, hogy Song Seungheon mennyire kiváló alakítást nyújt. Az embernek rendesen belefacsarodik a szíve a tragikus jeleneteknél, annyi érzelmet belevisz a játékába. :notworthy:
Nagyon érdekes egyébként, hogy az ő karaktere mennyivel másabb, mint Kang Kwonju eddigi "partnerei". Az első évadban Jang Hyuk Mu Jinhyeokja, aki kényszerből került a felügyelő beosztottjai közé, folyton káromkodott és tiszteletlenül beszélt vele, mit sem törődve a rangbéli különbségekkel vagy az illemmel, és csak a végére sikerült kicsit megbékélnie vele. Do Kangu (Lee Jinwook) is folyamatosan taszító viselkedést tanúsított. Derek Cho karaktere azonban hiába őt hibáztatja a húga haláláért, elég egy logikus érv és bizonyíték, és máris hajlandó hinni neki, együttműködni vele, sőt, ő maga kéri, hogy dolgozzanak együtt.
Kissé igazságtalan Chad megjegyzése, hogy hullanak a társak Kwonju mellől, hisz nem a nő tehet erről, hanem a sorozatgyilkosok, akikkel szembenéztek.

5. Eléggé érezhető valami burkolt nőellenesség ebben az epizódban, mellyel Kwonjunak és Park őrmesternek is szembe kell néznie. Hiába van egy jó profil (amit az IP cím, a talált kabát és a kamerafelvétel is alátámaszt, nem utolsósorban Derek Cho vallomása és Lisa SMS-e), a fővárosi kolléga/parancsnok többször is megjegyzi, hogy tévedett, rossz volt a következtetése, ne foglalkozzon az üggyel, bízza ezt csak rájuk, stb. Park és Gu nyomozó is elbizonytalanítják a tettrekész hölgyeket, ami miatt kénytelenek visszavonulót fújni. Nőként egy ilyen uniformizált közegben vélhetően ez mindennapos lehet számukra, még ha nem is helyes... :glare:

6. Kicsit furcsállom, hogy a helyszínelők kiérkezését megelőzően minden bizonyítékot (kabát, Lisa holtteste) csak úgy szabad kézzel, kesztyű nélkül összefogdosnak... Nem láttunk elég, két évtizednyi helyszínelős sorozatot ahhoz, hogy tudjuk, ez tilos? :scratch:

}

2021.06.26. 15:56:06 Ázsia pontok: 2963 Hozzászólások: 430Hozzászólás jelentése.23/50


avatar
Homerdoh Huuu ez jó kis beszarós rész volt így kezdésnek Én nagy izgulós vagyok és végig is izgultam most is

Alig várom a következő adrenalin dömpinget Köszönöm Brigi

2021.06.26. 14:57:30 Ázsia pontok: 318 Hozzászólások: 323Hozzászólás jelentése.22/50


avatar
Raona58 De jó! Imádtam ezeket a sorozatokat. Helyet kell csinálnom az X-dik meghajtón, hogy az előző évadjai mellé eltegyem a későbbiekre is, mert ezeket időnként újra lehet nézni. Köszönettel vittem.

2021.06.25. 08:48:35 Ázsia pontok: 309 Hozzászólások: 156Hozzászólás jelentése.21/50