Shark:The Beginning fóruma

Vissza Vissza a fórumokhoz
avatar
csikoszoltan Shark: The Beginning

Dél-Koreai, 2021-es, kb. 108 perces film.

Műfaja: dráma, akció, börtöntémás, verekedős (MMA harcművészeti) témás, iskolai zaklatás témás.

Webcomic/képregény alapján készült a film, amiből 2023-ban egy 6 részes folytatás vagy a film feldolgozása is elkészül még.

A film azoknak biztos bejön majd, akiknek tetszett a Weak Hero Class 1 vagy The King Of Pigs 2023-as sorozatok.

Kim Min-Suk a film főszereplője nagyon nagyot alakított a filmben színészileg, a srác nem kis tehetség.

Wi Ha-Joon sokak által kedvelt koreai szépfiú, aki a Squid Game - Nyerd Meg Az Életed sorozat által lett hirtelen nagyon kedvelt színész, itt is most pozitív karaktert alakít, ebben filmben is megmutatja, milyen jól tud verekedni (amit már Miss & Mrs. Cop - Rendőrcsajok filmben is bemutatott, csak ott pszichopataként, amit nagyon jól tud hozni, mert a Midnight - Éjfél filmben is bizonyította).

Jung Won-Chang nagyon jól hozta az örült zaklató pszichopatát, még az is nagyon jól ált a színésznek, hogy külsőleg is egy szörnyeteggé tették őt.

Lee Hyun-Wook színész karaktere és filmbeli története nagyon kidolgozatlan volt.

A film egyrészt nagyon jó, másrészt nagyon kidolgozatlan volt a története, mert csak Kim Min-Suk főszereplő karakterre szempontjából van teljesen kidolgozva a filmben a története (persze az nagyon jól megvan csinálva, ezért is volt jó a film). Wi Ha-Joon, Jung Won-Chang és Lee Hyun-Wok karaktereit és filmbéli történeteiket sokkal jobban még ki lehetett volna dolgozni, érződött rajta rendesen, hogy ezek a történetek-karakterek még jobban ki lehetett volna bontani-mutatni őket, igaz a film műsorideje nem nagyon lett volna hozzá elég, ezért, ha a készülő sorozat feldolgozás lesz akkor lesznek szerintem ezek a karakterek, majd jól kibontva-bemutatva.

A film kezdése egyrészt nagyon izgalmas, másrészt egy nagy hülyeségnek tartom, ami nekem a nézése közben egy ideig némileg rányomta a bélyegét ez a dolog. Wi Ha-Joon karaktere hazaérkezik és látja, hogy anyját, nővérét megtámadták-megölték és az elkövetők még ott vannak és megöli őket és ezért börtönbüntetést kap és itt jött nekem az, hogy: MI VAN

MIÉRT KERÜL BÖRTÖNBE

Ráadásul még népszerűsége is van, a közvéleménynek simán mellé kellett volna állnia. Én, ha hazamegyek és látnám, hogy megölik családtagjaim és még ott lennének az elkövetők és megölném őket ott helyben a lakásban az otthonomban az idegeneket/gyilkosokat, akkor ezért nem zárnának börtönbe.... egyszerűen nem értettem ezt a részét, számomra hülyeség és nagyon nem volt életszerű sem.

A film néha eléggé erőszakos és nagyon jók benne a verekedős-harci jelenetek.

Számomra a filmet egy ötös skálán négyes és ötös közé értékelem hibái és hiányoságai ellenére.

Történetről:

Kim Min-Suk karaktere börtönbe kerül iskolai zaklatójának megsebesítéséért. Zaklatója továbbra sem haddja nyugodni, bemegy hozzá a börtönbe és elmondja, hogy szabadulásakor kint várni fogja, hogy megkínozza-megölje őt. A múltban történt bántalmazás-zaklatás és jövőben várható támadás arra készteti, hogy meg kell tanulnia megvédeni magát és megkéri a börtönben lévő egyik rabtársát Wi Ha-Joon karakterét, hogy tanítsa meg őt verekedni-harcolni.

2023.07.15. 18:15:59 Ázsia pontok: 1941 Hozzászólások: 623Hozzászólás jelentése.2/2


avatar
csikoszoltan Videa letöltés: [link]

2023.07.15. 18:14:46 Ázsia pontok: 1941 Hozzászólások: 623Hozzászólás jelentése.1/2