One Spring Night fóruma

Vissza Vissza a fórumokhoz
avatar
Erzsike54 Nagyon kedves vagy és ilyen hamar válaszoltál köszönöm szépen !!

2019.06.19. 18:55:40 Ázsia pontok: 1119 Hozzászólások: 3064/64


avatar
Anyeze Kedves Erzsike! A Te videódban benne van a reklám, ezért nem passzol hozzá. A subscene-re feltettem a reklámos verzióhoz passzoló változatot. Az jó kell, hogy legyen!

2019.06.19. 18:28:19 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6463/64


avatar
Erzsike54 Kedves Anyeze !! Megtudhatnám ,hogy a 8 rész feliratát milyen videóhoz készítetted ,mert eddig nekem passzolt mindegyik rész ,de sajnos most a 8.-rész második felétől nem jó a felirat a videóhoz ,szeretném én is azt a videót letölteni .Köszönöm a fordítást és a válaszodat !!

2019.06.19. 17:42:11 Ázsia pontok: 1119 Hozzászólások: 3062/64


avatar
lizzismith Kedves Anyeze, nagyon köszönöm kedves szavaidat. Látom én is ezt a faramuci helyzetet, csak mivel nem így nevelkedtünk, teljesen mások a családi, társadalmi körülményeink, annak megítélése, így ezt elég nehéz megértenem, feldolgoznom, pláne nem is tudok vele azonosulni. Sokszor olyan szívtelennek találom ezeket a dolgokat, és úgy érzem, mintha hiányozna belőlük az empátia. Persze biztosan nincs így, és nem is ítélkezni akarok. Úgy gondolod, hogy ezzel a módszerrel működik a népnevelő szándék? Kíváncsi lennék, vajon ők hogy látnak minket? Mennyire furcsa és elítélendő (már ha úgy érzik) számunkra a mi kultúránk, társadalmunk és családképünk, mennyire vagyunk mások?

2019.06.18. 19:06:14 Ázsia pontok: 712 Hozzászólások: 2261/64


avatar
Anyeze Kedves Lizzismith! Értem mire gondolsz, és nem vagy egyedül a dilemmáddal! Én sem tudok eleget róluk, de pár dolgot megfigyeltem. Egyrészt a patriarkális hagyományok nagyon érezhetőek náluk még ma is, másrészt én úgy veszem észre, hogy számukra az egyik legfontosabb cél a család stabilitásának és gazdasági egyensúlyának fenntartása (még ha ez sokszor csak látszólagos is). Ezért szorul perifériára aki árva, elvált, vagy özvegy, nem is beszélve arról, ha még gyerek is "marad a nyakán", aki további gazdasági hátrányt is jelent a csonka család mellett. Ez olyan mélyen benne van a kultúrában, hogy láthatóan még ma is küzdeni kell az előítéletek ellen. Ezért is látjuk ezt a problémát ilyen gyakran a képernyőn, a népnevelő szándék miatt. A gazdasági egyensúlyra való törekvés egyértelműen megmutatkozik abban, ahogy a "helyes párkapcsolatról" gondolkodnak. Mindkét fél részéről ott van a törekvés, hogy erős családba házasítsa gyermekét, ahol anyagilag nem lesznek gondjai. Gondoljunk a nagy munkanélküliségre Koreában, és ez is érthetőbbé válik. Ugyanez érvényes a hibákra is. JH anyukája azért félti a fiát, mert ha a részéről van egy "hibás családszerkezet", a másik részről pedig semmi probléma, akkor az fia számára státuszbeli hátrányt jelent a családi kapcsolatok szövevényében. (Lehet, hogy a felesége elfogadja, de a feleség családjának is nagy a befolyása a fiatalok életére.) Az, hogy nehezen lépnek ki a lányok a kapcsolataikból, az részben azért van, mert minden körülmények között a nőt hibáztatják, akkor is, ha a férj agresszív - miért nem tudja kezelni, miért provokálja stb. Másrészt JI részéről ott van még egy nagyon fontos körülmény, hogy Koreában, az alapvető udvariassághoz tartozik, hogy mindent elkövessünk, hogy a másikat ne hozzuk kényelmetlen helyzetbe, illetve ha minket abba hoztak, lehetőleg azt se mutassuk, mert az kellemetlenül "megszégyenítheti" a másik felet. Mi csak a birtoklási vágyat látjuk, de nem csak arról van szó, hanem a környezet elvárásáról is, amit nagyon nehéz figyelmen kívül hagyniuk (GS-nak is!), hiszen attól függ a megítélésük a társadalomban. Mindenesetre nagyon bonyolult az ő kultúrájuk, sokszor nehéz a problémáikkal azonosulni, de valahol ezért is érdekelek minket, mert MÁSOK.

2019.06.18. 09:48:56 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6460/64


avatar
Eszterella Nagyon köszönöm a 8.részt is

2019.06.17. 23:37:57 Ázsia pontok: 360 Hozzászólások: 49459/64


avatar
lizzismith Nagyon nehéz megértenem a koreai gondolkodásmódot a kapcsolatról, házasságról és annak befejezéséről. Pontosítok: Mi az, hogy nem tud valaki csak úgy lezárni egy kapcsolatot? Milyen őrült birtoklási vágyak dolgoznak? A másik, hogy miért érzik elítélendőnek, ha egy férfi egyedül neveli a gyermekét, vagy nő, mindegy. Inkább tiszteletre méltó az én értékrendem szerint. Ilyen dilemmák gondolkodtatnak el, és nem jutok egyről a kettőre.

2019.06.17. 22:21:43 Ázsia pontok: 712 Hozzászólások: 2258/64


avatar
Anyeze Nagyon szívesen Nektek is! Örülök, hogy tetszik, és hogy megosztjátok itt a gondolataitokat, Kedves Juud, reagálva a véleményedre, nekem a patikus szülei nagyon kedves karakterek. Egyszerű emberek, de kiegyensúlyozottan támogatják a fiukat, és nem önös érdekekből alkotnak olyan nézeteket, amilyet. Valahogy nekem egyre szimpatikusabb a legkisebb lánytestvér is - az, ahogyan ő támogatja a nővéreit természetesen más, mint az anyagi támogatás, amit tőlük kap, de nem véletlen, hogy osztozkodnak rajta a nővérei, hogy kinek van rá nagyobb szüksége - egyértelműen fontos szerep hárul rá. A szókimondása néha úgy tűnik, nem helyénvaló - főleg a koreai normák szerint nem - de határozottan őszinte és nyíltszívű. A színésznő maga pedig hihetetlenül jól hozza a karaktert (már a SITR-ben is tetszett az alakítása), és bár nem a megszokott babaarc, de kifejezetten szép is. Remélem hamarosan főszerepet is kap majd - keresni fogom. Nagyon tetszett ebben a legutóbbi részben Spoiler veszély! (Az elolvasásához jelöld ki a ki a kapcsos zárójel közötti szöveget!)
{az a jelenet, amikor JI - jeléül annak, hogy kiköt végre a patikus mellett, - megmutatja a telefonjára ragasztott dinós matricát. Ez valahogy azt érzékelteti, hogy ők már egy pár, a fiúnak a kocsijában vannak ilyen matricák, ő pedig a telefonjára ragasztja, mint ahogy mások a telefondísszel jelzik az összetartozást.} Nagyon finoman árnyalt jelenet. Szeretem ebben a sorozatban, hogy nem szájbarágós, és nem mondja ki mindig mindenki, hogy mit gondol éppen, vagy mit miért tesz, hanem a nézőre van bízva, hogy a színészek és a rendező remek munkáját megértve, értelmezzék a dolgokat, kiben mi játszódik le. Végre nincsenek az örökös ismétlések, amik arra hivatottak (időhúzáson túl), hogy mindent megmagyarázzanak, mi minek a következménye, miről mi jutott eszébe egy szereplőnek stb. Az előzetes alapján végre az e heti részekben már örömet is láthatunk majd a főszereplők kapcsolatában, nem csak a gyötrődést!!! Kedves Marry, nekem csak Jeong In (JI) apja idegesítő, a többieket meg tudom érteni bizonyos mértékig, még ha nem értek is egyet velük. JI barátnője pl. félti JI-t, mert tudja, hogy milyen társadalom veszi őket körül, és azt is, hogy milyen birtokló Gi Seok (GS). JI anyja a maga módján próbál szembeszállni a férjével, de közben az ő feladata az is, hogy egyensúlyban tartsa a családot, ezért néha megalkuvásra kényszerül. Szerintem ő jelentős támaszt jelent majd a lányainak. Érdekes egyéniség viszont GS apja, aki ebben a részben kicsit többet mutat meg magából, és már nem is olyan ellenszenves, mint eddig. Végtére is, az, hogy nem sokra tartja JI apját, nem csoda - mi sem. Az viszont, hogy JI ilyen hatással volt rá, bizonyítja, hogy az őszinteséget többre tartja a talpnyalásnál.

2019.06.17. 18:44:59 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6457/64


avatar
Zsazsi Nagyon köszönöm, Anyeze, hogy fordítod ezt a sorozatot. Ahogy mások is írák, úgy engem is egyszerűen elvarázsolt. Mindhárom nővér sorsára kíváncsi vagyok. Remélem nem jön be Lizzismith jóslata a nővérrel kapcsolatban, de aggódom, hogy sem ő, sem a húga nem fog tudni "szépen" elválni a barátjától/férjétől.

2019.06.17. 14:32:46 Ázsia pontok: 290 Hozzászólások: 3256/64


avatar
tina60 Kedves Anyeze!Nagyon tetszik,teljesen elvarázsol ez a sorozat.Hálásan köszönöm az eddigi részek fordítását,és nagyon várom a többit is.Szép napot neked!

2019.06.17. 09:12:03 Ázsia pontok: 8 Hozzászólások: 155/64


avatar
lizzismith Nagyon köszönöm a feliratokat. Teljesen elvarázsolt eddig, és aggódom értük a lány apja és barátja miatt. (az apa a munkája miatt erőltetné a frigyet, a barát meg nem akarja elengedni, mert bár bizonyosat nem tud, de érzi, hogy a lány egy másik férfi miatt menekülne már, de birtokló énje ez nem engedheti.)
Nagyon féltem nővért, mert szerintem ő lesz a példa, ami miatt meg kell enyhülnie az apának, de ez kicsit vagy nagyon tragikus dolog lesz. (Talán a főnöke segíthetne neki, mert mintha nem lenne közömbös neki a nő.)
A húg még nem egészen tiszta előttem, nem tudom, hogy mi mozgatja, mi a célja. A lányok édesanyja erős támasz lehet nekik.
Úgy érzem, hogy a lány döntött, csak a lehető legsimábban akar kilépni a volt kapcsolatból, és egyben védeni akarja a fiút is. Jó lenne látni a lányt játékos-mosolygós-nevetős-szerelmesen, mert eddig eléggé borongós a szerepe.

2019.06.16. 20:14:00 Ázsia pontok: 712 Hozzászólások: 2254/64


avatar
gigi43 Megpróbáltam egy videót belinkelni ....

2019.06.16. 19:56:39 Ázsia pontok: 70 Hozzászólások: 3753/64


avatar
gigi43 Köszönöm szépen az eddig elkészült részek fordítását és feliratát ! Csak most kezdem csak el nézni a sorozatot.

2019.06.16. 19:42:44 Ázsia pontok: 70 Hozzászólások: 3752/64


avatar
Eszterella Kedves Anyeze,nagyon köszönöm a 7. részt is Szép napot !

2019.06.16. 10:40:26 Ázsia pontok: 360 Hozzászólások: 49451/64


avatar
Kata58 azért jó lenni a DA-n is jelen lenni...sokunk meg ott szeret írni..képet betenni stb...köszönet az új feliratért...xdd

2019.06.16. 09:13:07 Ázsia pontok: 1446 Hozzászólások: 160050/64


avatar
Anyeze Nagyon szívesen (az újat is)! A még közzé nem tett dalszövegek némileg változhatnak, ha nem jól hallom a filmben a szavakat, de ahol fontosnak tartottam, mégis betettem. Majd pontosítom, ha kell, a lényeg azért így lejön majd, remélem Az első pár részt már javítottam, ezekhez elvileg nem nyúlok már. Juud kedves, jövök majd én is vissza beszélgetni, de pillanatnyilag túl fáradt vagyok Köszönöm, hogy megírtad a benyomásaidat!

2019.06.16. 00:48:56 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6449/64


avatar
ququcs Kedves Anyeze, köszönöm a friss fordításokat

2019.06.10. 12:49:52 Ázsia pontok: 1402 Hozzászólások: 46348/64


avatar
juud Kedves Anyeze!
sajnos már majd' mindenki leszokott a d-addictsról.  jelenleg itt azért kialakult most- egy köszönésen túli - beszélgetés is a sorozat kapcsán (ami ugyan más felület, -és itt nem lehet elrejteni a spoilereket -, viszont szükséges a érzések , következtetések elmondásához. köszönöm h gondoltál rám. de már a felénél járunk lassan a történetnek, itt maradok én is.  Ami a történet alakulását illeti,  a férfiak lelkületét, erős területfoglaló, hálót dobó módszert érzem, majd mindeniknél. jut eszembe a kosaras játékot is szimbólumnak érzem éppen.  a női karakterek is  kis mozzanatokkal de erős körülhatároltsággal láttatódnak. (nem találok most jó szavakat, bocsánat).

eddig a mellékszereplő felnőttek közül a fiú apja  kedvelhető csak, de ő is olyan zárt világban éli le az életét csúnya lenne azt mondanom h sivár, de az övé meleg érzelmet őriz, míg a pedagóguspályán manipulálgató két apa; hát fájdalmasan nem szeretnék a gyerekük, társuk lenni.  a 3 lányt említettem korábban, már látjuk:dönt és lép a nővér (de őt nagyon féltem a tragikus véget íróktól)a férjétől messzire futni annak hálója miatt nem lesz képes. a világot látott és több nyelven beszélő húg a saját kézbe vett  párszerzési módja is tipikus szerintem  a világon mindenhol lelnék ilyen mintát. a főszereplőink rezdülései elvarázsolnak folyamatosan  minden képernyőn levő pillanataikat imádom.  erős -mert szerető szülők nevelték- a gyógyszerész fiú, és most összecsapás készül. nem hátrál meg, nem menekül ki, de éretten felméri a következményeket, ezért félti a lányt.  az őt körülvevő háló erejétől.  nagyon remélem h megküzdési ereje kitart-megtartja a szerelmüket.

és remek az a videó Jung Hee In 6 évéről , de mellette találtam egy másfajta összeállítást , kicsit hosszabbat ( abban a 20 éves korában bevonult katonasághoz, ez  a saját útján is tudatos lépéseit láttatja)

2019.06.10. 10:52:13 Ázsia pontok: 545 Hozzászólások: 16747/64


avatar
Eszterella Köszönöm szépen a 6.részt is

2019.06.10. 00:44:14 Ázsia pontok: 360 Hozzászólások: 49446/64


avatar
onna Köszi Anyeze a videót, megnéztem az átalakulásait. Jó darabokban jó színészekkel játszhatott átlagos srác karaktereket. Köszönöm az újabb részt!

2019.06.09. 23:06:30 Ázsia pontok: 1910 Hozzászólások: 122245/64


avatar
Eszterella Kedves Anyeze! Nagyon szépen köszönöm az 5. részt

2019.06.09. 18:51:03 Ázsia pontok: 360 Hozzászólások: 49444/64


avatar
Marry Kedves Anyeze!
Köszönöm az 5.-ik rész feliratát, Lee Jung In körül az emberek egyre idegesítőbbek, itt van pl. a húga aki úgymond ráakaszkodott és mindenbe beleüti az orrát, vagy a könyvtáros kolléganője aki szintén okoskodik, tetejébe az anyja, stb. a barátjáról/vőlegény jelöltről nem is beszélve. Az apák egyszerűen elviselhetetlenek. Most végre  Lee Jung In elhatározta magát és Yoo Ji Ho-t választotta, a lány barátja viszont szinte várható volt, hogy nem akar szakítani, csak miután a kapcsolatukban már semmi szenvedély nincs a "megszokásból együtt járni valakivel" pofátlanságnak tűnik. Lee Jung In nővére is nagy pácban van a szemét férjétől egyenlőre nem fog tudni megszabadulni, mocsok egy alak, ráadásul egy szélhámos tele adóssággal. Remélem, hogy megbukik a sógor jelölttel együtt a hitel ügyben. Egyszóval egyre bonyolódik a történet, most úgy néz ki, hogy mindenki egy helyben toporog, mikor lesz ebből a hormonok tombolása. Bár az előttem szólók említették, hogy nem fogunk ruhaletépős jelenetet látni, mert az MBC TV nem az a kategória, attól függetlenül, hogy a XXI. században vagyunk és a tabuk egyre inkább háttérbe szorulnak, itt még azért eléggé csínján bánnak az ilyen jelenetekkel. /kicsit álszentnek tartom manapság/.  Üdv. mindenkinek Marry

2019.06.09. 10:03:47 Ázsia pontok: 725 Hozzászólások: 5643/64


avatar
Anyeze Nem értem, miért nem működik. Szóval az OST: [link]

2019.06.09. 07:10:03 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6442/64


avatar
Anyeze Ez a második OST:

 
Ez pedig az átalakulós videó linkje: [link]

2019.06.09. 07:08:25 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6441/64


avatar
Anyeze Szívesen, Onna! Kíváncsi vagyok mit szólsz majd a SITR-hez. Én általában kedvelem a fiatal színészeket, és nem zavar, ha nem olyan érettek, csak hozzák hitelesen a karaktert. Mondjuk, a sok idősebb nővel való párosítást viszont már unom... Mindig vannak ilyen témahullámok, majdcsak átlendülnek ezen is. Azt nem tudom, miért tűnt el a videó címe, simán beillesztettem... Megpróbálom újra másképp. Nem nagy szám, de én elképedtem tőle :-D 

2019.06.09. 06:49:15 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6440/64


avatar
onna Kedves Anyeze, köszönöm a tippet, már le is töltöm a Something in the rain-t. A Jung Hee In-es linket nem tudtam megnyitni, nem találta. Köszönöm az újabb rész fordítását.

2019.06.08. 23:05:22 Ázsia pontok: 1910 Hozzászólások: 122239/64


avatar
Anyeze Juud kedves, Ha szeretnéd, akkor hozok létre topikot a DA-n. Leszoktam róla, mert az utolsó 1-2 alkalommal, alig látogatta valaki, és mivel zárttá is tették, letölteni sem tudott bárki, csak, ha bejelentkezett. Nekem is hiányzott az ottani hosszabb vesézések légköre, de arra nem igazán van energiám, hogy egyedül vigyek egy topikot. Szóval, ha van kedved hozzá, akkor szólj!

2019.06.04. 05:53:37 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6438/64


avatar
Anyeze Nagyon szívesen Mindenkinek! Onna, ha nem ismered Jung Hae In-t, akkor nézd meg, milyen átalakuláson ment keresztül rövid pályája során (na nem valami plasztikára, hanem a szerepek megkívánta átalakulásra gondolok) [link] A Something In The Rain-ben felejthetetlen volt, akármilyen kisfiúsnak tűnhet is egyébként. Kevés ilyen hiteles alakítást láttam az elmúlt évek romantikus k-drámái közt :-( Itt inkább Han Ji MIn lehet a gyengébb láncszem, mert ő valahogy a romantikus szerepekben kevésbé természetes - bár alapvetően nagyon kedvelem. A When a Man Loves-t nem láttam, de a nemzetközi főrumon azt mondják, az MBC csatornára nem jellemző, hogy nagyon képernyőre engedné "gyengéd" pillanatokat. A Something in the Rain legalább JTBC-s volt

2019.06.04. 05:47:34 Ázsia pontok: 140 Hozzászólások: 6437/64


avatar
Eszterella Nagyon szépen köszönöm a 4.részt

2019.06.04. 01:02:24 Ázsia pontok: 360 Hozzászólások: 49436/64


avatar
onna Nagyon tetszik a sorozat minden zenei aláfestése. Fülbemászó. Jung Hae In -ról mindig eszembe jut a vámpíros filmben való szereplése. Másban talán nem is láttam.Kölyök képe van,nem egy férfias jelenség - ezért kíváncsian várom, hogyan lesz ebből fergeteges kémia. A When a man lives-ben Shin Se-Kyung (az a színésznő, aki pályája elején néha bosszantóan rosszul játszott) a nagyon is szexisen férfias Yeon Woo-Jin-nal fergeteges szerelmes párt alakítottak. Nem tudom, emlékeztek-e rá, nekem totál új volt koreai sorozatban, talán ezért maradt meg annyira emlékezetemben, hogy csúcs volt a ruha letépő jelenetük. Lehet, hogy itt ilyen nem lesz, csak lelkizés, bár ki tudja, mert már a 4. jelenetben rezeg a léc.

2019.06.04. 00:23:25 Ázsia pontok: 1910 Hozzászólások: 122235/64