Escape from Mogadishu fóruma

Vissza Vissza a fórumokhoz
avatar
csikoszoltan Filmajánló:

Escape From Mogadishu (Menekülés Mogadishuból)

Dél-Koreai, 2021-es, kb. 121 perces film.

Műfaja: akció, dráma, thriller, terrorista-lázadás-felkelés témás, igaz történet alapján.

Magyar feliratot készítette: Cherokee (külön köszönet a fordításért a fordítónak, mert ezt a filmet nagyon sokan kérték már és sok fordító be is tervezte, de végül dobták).

A film műfajában megegyezik a The Point Men (2023-as) Dél-Koreai filmmel, de az Escape From Mogadishu film sokkal jobban sikerült. Történetében sokkal eseménydúsabb, látványosabb, sokkal több akciójelenet van benne és amit kiemelnék sokkal izgalmasabb volt - a feszültséget jobban megteremtették ebben a filmben - történetben. A politikai játszmák és a karakterek is jobbra sikerületek. (A filmet azért hasonlítom össze, mert míg az egyik közel keleten játszódik: The Point Men, addig az Escape From Mogadishu meg Afrikában Szomália területén játszódik és műfajukban egy hasonló igaz történet mindkettő.)

Míg a The Point Men filmet még hármas és négyes közé értékeltem (amúgy a film jól ment a mozikban), addig ezt a filmet Escape From Mogadishu számomra egy ötös skálán egy ötösre értékelem (jól ment a mozikban és több díjat is kapott a film).

Szereplők: Kim Yun-Seok, Zo In-Sung, Heo Jun-Ho, Koo Gyo-Hwan, Kim So-Jin, Jeong Man-Sik, Kim Jae-Hwa, Park Kyung-Hye, Yoon Kyung-Ho, Park Myung-Shin.

Történetről:

A film első harmadában még azt mutatják, hogyan próbálja Észak és Dél-Korea nagykövetsége képviselni országát Szomáliában Mogadishuban. A film további részében azt mutatják be, ahogy a történelemből is tudjuk, hogy 1991 januárjában polgárháború tör ki Szomáliában Mogadishuban. Az Észak és Dél-Koreai nagykövetség épületeiben dolgozók és azoknak ott élő családjaik kénytelenek összefogni, ha élve kiakarnak jutni Szomáliából Mogadishuból.

Elérhetőség:

Magyar felirattal online: Videa.

Magyar felirat letöltés: Ázsia Ékkövei.

Videó letöltés pl.: Videa, Dramaday, Mkvking.

#EscapeFromMogadishu

2023.06.24. 10:11:05 Ázsia pontok: 1716 Hozzászólások: 590Hozzászólás jelentése.2/2


avatar

2023.06.22. 05:57:03 Ázsia pontok: 1716 Hozzászólások: 590Hozzászólás jelentése.1/2