Duty After School 2 fóruma

Vissza Vissza a fórumokhoz
avatar
Lai @AmyRebecca nagyon szívesen! @csikoszoltan nagyon tetszik a gondolatod!!!! Én is ugyanígy gondolom. Nagyon sokan leszavazták a sorozatot a vége miatt (külföldön), pedig szerintem tanulságos volt.

Akit egyébként érdekel, hogy a webtoon szerint hogyan alakult a vége, azoknak idecsatolom:
[link]

SPOILER!

Itt látható, hogy a webtoon szerint kik maradtak életben, és a sorozat mennyiben változott meg. Engem ez a csavar sokkolt végül, mert teljesen azt hittem, hogy követik majd az eredeti szálakat. S bár először nagyon rosszul érintett, azt gondolom, hogy így sokkal emlékezetesebb lett tőle a történet, mert rengeteg dologról felnyitja az ember szemét. @csikoszoltan nagyon jól meg is fogalmazta, hogy miről is szól(hatot)t az egész. Elmerül a tragédiák, a társadalmi nyomások és a karakterekre rótt mélyreható következmények birodalmában; és a kompakt tartalma túl sok volt ahhoz, hogy a közönség lépést tartson vele. A történet egy megrendítő pillanattal bontakozik ki, amikor Jang Young Hoont tragikus halál éri, megalapozva a megrázó valóságot, amely a megmaradt karakterekre vár. A történet előrehaladtával pusztító veszteségek sorával szembesülnek, amelyek tanáraik, szakaszvezetőik és diáktársaik életét követelik. Minden egyes veszteség csontig hatol a szorosan összetartozó klikkben, és meg kell küzdeniük a túlélés kemény igazságával, a felnőttektől (szülők, szakaszvezetők) megfosztott világban.

Yeong Soo, akit a szegénység és a testvérei támogatásának felelőssége terhel, minden reményét az érettségi vizsgára helyezi, hogy javítsa családja körülményeit. Amikor azonban a vizsgákat hirtelen eltörlik, a józan eszét összetartó apró kis szálak elkezdenek megkopni.. A pontok felhalmozásának megszállott törekvésétől viselkedése sötét és nyugtalanító fordulatot vesz, ami olyan cselekedetekhez vezet, amelyek megtestesítik romló mentális állapotát. Yeong Soo őrületbe esése kísértetiesen tükrözi azt a hatalmas nyomást és pszichológiai traumát, amit el kell viselnie. És ne feledjük el a később kialakuló bosszúvágyát sem, ami az éveken át elnyomott iskolai szekálások miatt alakult ki. Nagyon jól bemutatja, hogy Koreában mekkora nyomás nehezedik egy emberre, főleg a fiatalokra, akik csak akkor lehetnek "valakik", ha minél többet tanulnak, és minél nagyobb cégekhez kerülnek később.

Tehát a történet középpontjában Dél-Korea rendkívül versenyképes oktatási rendszerének hatalmas problémája áll. A siker felé való szüntelen törekvés nem hagy teret a személyes fejlődésnek, a szabadidőnek vagy a megfelelő pihenésnek. Yeong Soo kudarca, hogy megengedje magának az iskola utáni programokat, az alacsonyabb társadalmi-gazdasági háttérrel rendelkezők bizonytalanságának és hátrányainak megrendítő szimbólumává válik. A sorozat rávilágít a tanulók lelki jólétét túlzottan megterhelő hiperkompetitív környezet mélyen gyökerező hibáira és káros következményeire.

A vége felé a nézőknek a diákok elkerülhető halálát és a normális életbe való gyors visszatérést övező mélyreható kérdések súlyával kell megküzdeniük . Chi Yeol útja, aki két év után újra felbukkan az érettségi vizsga letétele után, mindenkit elgondolkodtat a diákok felfegyverzésének szükségességéről. A megfelelő gyász hiánya és a kormány azon törekvése, hogy elnyomja az igazságot, határozottan kiemeli a rendszerhibákat, valamint azt, hogy a társadalom figyelmen kívül hagyja a fiatalok életét és azok áldozathozatalát.

S a befejezés egyik rejtélyes aspektusa Won Bin, a második zászlóaljasok másik vezetőjének sorsa körül forog. Hirtelen eltűnik a sorozatból, holléte és a történetben betöltött szerepe megválaszolatlan rejtélyré válik. Felmerülnek találgatások, melyek szerint Won Bin tájékoztatta Il Ha-t és Soo Chult az eltörölt vizsgákról, vagy olyan előre nem látott körülményekkel szembesült, amelyek megakadályozták a visszatérését. A karakterét illetően az egyértelműség és a lezárás elengedhetetlen a sorozat narratívájának átfogó megértéséhez.

S bár továbbra is bizonytalan egy újabb évad esélye, a lehetséges folytatás ajtókat nyit a gömböknek és a fennmaradó túlélők előtt álló kihívások felfedezésére.

SPOILER VÉGE!

Szóval mindezek után, bátran kijelenthetjük, hogy nem csak egy átlagos túlélős történetről volt szó. És hiába tűnhet elsőre összecsapottnak, a felszín alatt nagyon is tanulságos. 

2023.08.24. 07:51:49 Ázsia pontok: 6128 Hozzászólások: 1041Hozzászólás jelentése.13/13


avatar
csikoszoltan Míg az első évad történetében (az első 6 részben) a gyilkos lények (ismeretlentől való félelem) okozottak veszélyt, addig a második évad négy részében már szinte nem is a lények okozzák a veszélyt, hanem az emberek jelentik a veszélyt. Ebben a második évadban már inkább azt mutatták be, hogy az ember tud a legnagyobb veszély lenni az emberre. Ha az emberek nem bíznak meg egymásban és nem tartanak össze akkor egymás vagy a világ vesztét fogják okozni.

A második évad első része azzal kezdődik, hogy bemutatják, hogy az iskolásokból lett-még gyerek katonák mostanra már sokkal harcra képzettebbek, jól bánnak a fegyverrel, jól dolgoznak együtt egy bevetésen-csatán és már nem félnek annyira a gyilkos lényektől. A történetben továbbra is sok humoros jelenettel teszik szerethetővé a fiatalok karaktereit. Továbbra is a túlélés mellett küldetéseket hajtanak végre, de amikor a bizalom több irányból is megtörik akkor jönnek a bajok és a drámák is. A történet vége egy brutális drámával csapódik le.

A sorozatban szerintem a lebegő gömbök azt szimbolizálják, hogy az emberiség feje fölött mennyi gond, teher, kötelezettség, elvárás, félelem, démon rejtőzik-van, ami, ha leereszkedik-bekúszik az emberiség közé vagy az ember fejébe akkor az a ember vagy emberiség vesztét okozhatja.

A második évadot is számomra egy ötös skálán ötösre értékelem.

2023.08.23. 23:04:01 Ázsia pontok: 1714 Hozzászólások: 590Hozzászólás jelentése.12/13


avatar
AmyRebecca Köszönöm szépen a sorozat feliratait!

2023.08.22. 17:14:34 Ázsia pontok: 876 Hozzászólások: 998Hozzászólás jelentése.11/13


avatar
Lai Sziasztok! Meghoztam a befejező részt is, jó szórakozást mindenkinek! Online: [link]

Köszönöm, hogy velem tartottatok ennél az igazán izgalmas túlélős sorozatnál! Én nagyon szerettem és sajnálom, hogy vége. Kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok majd a végéről! 

A küldetés megszakítása után a gyerekek napokon át sétálnak. Eljutnak egy vidámparkba, és úgy szórakoznak, mintha az lenne az utolsó napjuk. Eközben Yeong Soo teljesen kiakad, amiért felhagytak a hadművelettel, mivel továbbra is úgy gondolja, hogy az érettségit nem törölték el. Közeledik a háború vége, de a gyerekek előtt még hosszú út áll a túlélésig.

2023.08.22. 16:32:24 Ázsia pontok: 6128 Hozzászólások: 1041Hozzászólás jelentése.10/13


avatar
AmyRebecca Nagyon szépen köszönöm!

2023.08.20. 20:39:32 Ázsia pontok: 876 Hozzászólások: 998Hozzászólás jelentése.9/13


avatar
Lai Sziasztok! Jó szórakozást az utolsó előtti részhez! Online: [link]

Míg Bo Ra és a többiek próbálják megmenteni Ae Solt, az osztály másik fele furcsa dolgokra bukkan, és mindenki kételkedni kezd mindenkiben. 

2023.08.20. 14:10:01 Ázsia pontok: 6128 Hozzászólások: 1041Hozzászólás jelentése.8/13


avatar
Lai Sziasztok! Készülőben a harmadik rész!

2023.08.13. 09:55:58 Ázsia pontok: 6128 Hozzászólások: 1041Hozzászólás jelentése.7/13


avatar
AmyRebecca Szia Lai! nagyon szépen köszönöm a 2. részt! Jó hétvégét!

2023.08.04. 17:36:33 Ázsia pontok: 876 Hozzászólások: 998Hozzászólás jelentése.6/13


avatar
Lai Sziasztok! Jó szórakozást a következő részhez! Online: [link]

Az osztály a Yongwon Büntetés-végrehajtási Intézetbe megy, hogy alkatrészek után kutasson, azonban nem csak a lények azok, akikkel meg kell küzdeniük.

Igen, sajnos tényleg gyengébb az eleje... :/ Inkább a vége lesz majd durvább, de engem is csak azért vágott földhöz, mert nem számítottam rá.

2023.08.04. 13:15:55 Ázsia pontok: 6128 Hozzászólások: 1041Hozzászólás jelentése.5/13


avatar
Relixo Én is nagyon vártam már, hatalmas köszönet, hogy fordítod nekünk!!!

Nagyon beharangozták itt a durvulást előzőleg, ennek ellenére az első rész ehhez képest elég gyengécskére sikerült nekik szerintem.Persze szeretem a karaktereket benne,szóval így is élvezhető volt számomra csak vártam volna valami nagyobbat. Remélem a folytatásban kapunk tényleg valami keményebb részt is még így a végére. Mert ugye nem sok rész jutott ebbe az évadba sajnos már...

Várjuk türelmesen és köszönjük Lai neked még egyszer!

2023.07.16. 10:04:09 Ázsia pontok: 141 Hozzászólások: 11Hozzászólás jelentése.4/13


avatar
AmyRebecca Szia Lai! örülök hogy újra itt vagy! köszönöm szépen az első részt!

2023.07.07. 19:56:37 Ázsia pontok: 876 Hozzászólások: 998Hozzászólás jelentése.3/13


avatar
csikoszoltan Köszönöm szépen, már nagyon vártam, de mivel négy rész csak, majd egybe nézem meg.

2023.07.07. 17:39:18 Ázsia pontok: 1714 Hozzászólások: 590Hozzászólás jelentése.2/13


avatar
Lai Sziasztok! Meghoztam a 2.évadot, nagyon jó szórakozást az 1.részhez! A feliratok továbbra is a dramaday-es "Tving.x264.1080pHD" változathoz illeszkednek. Online: [link]

Egy hónappal a Maesong Egyetem felrobbanása után a 2-es tanterem életben maradt tizenegyedikesei magukra maradnak a földönkívüli erők háborújában, és a Yongdu Pihenőhelyen húzzák meg magukat. Mivel a rádióvevőjük nem működik, s képtelenek kommunikálni a külvilággal és egymással, arra a döntésre jutnak, hogy egy elhagyatott büntetőintézetben keresnek hozzá alkatrészeket.

2023.07.07. 16:44:54 Ázsia pontok: 6128 Hozzászólások: 1041Hozzászólás jelentése.1/13