Christmas Carol (2022) fóruma

Vissza Vissza a fórumokhoz
csikoszoltan Park Jin Young a filmben nyújtott alakításáért most a napokban megkapta az év színésze díjat.
2023.04.29. 19:27:24 Ázsia pontok: 2050 Hozzászólások: 632Hozzászólás jelentése.
7/7

csikoszoltan Filmajánló:

Christmas Carol

Dél-Koreai, 2022-es, kb. 131 perces.

Műfaja: dráma, bosszúdráma, thriller, fiatalkorúak bűnözés, börtön-javítóintézet és zaklatás témás.

Magyar feliratot készítette: Cherokee.

A film főszereplője: Park Jin Young (Jinyoung - GOT7)

A film címe ne legyen félreérthető, nem egy karácsonyi filmről van szó, az eredeti műhöz egyéb módokon kapcsolódik.

Először nem is gondoltam volna, hogy ez a film ennyire jó, mert nem nagyon volt visszhangja. A film elképesztően jó lett, már-már a Silenced / Elhalgattatva című Gong Yoo színész filmjének magaságaiba emelkedett ez a film is. Talán 2022-es Dél-Koreai filmek közül ez a legjobb Dél-Koreai film.

A film inkább csak erősebb idegzetűeknek ajánlott, mert erőszakos a film, kemény a témája, egy érzelmileg nehéz és durva filmdráma.

Számomra egyértelműen kap a film egy ötös skálán egy ötöst.

Park Jin Young színész nagyon jó alakítást nyújtott ebben a filmben, ráadásul kettős szerepben láthatjuk, mindkét karaktert nagyon jól is hozta, a színész kedvelőinek egy kötelező darab, mert talán az eddigi összes filmes-színészi munkái közül itt nyújtotta-hozta a legmagasabb színészi alakítását, de arra felhívnám a figyelmet, hogy most itt ebben a filmben nem egy szépfiú karaktereként láthatjuk-tűnik fel és formáz meg, hanem egy igazán komolyabb és mélyebb szinten hozza karakterét.

A film eleinte fura lehet, hogy Park Jin Young karakterének a bosszúja nem annyira átgondolt, hanem csak a düh és harag vezeti, ez csak eleinte lesz így, utána már a karakterének viselkedése és filmtörténet vezetése is sokkal megfontoltabbá válik. A film elsőnegyedében két karakter közötti beszélgetésből, szinte biztosra tudtam-gondoltam-rájöttem, hogy ki lesz/volt a gyilkos a filmben (erre szerintem sok néző még ekkor nem fog erre rájönni).

A film szól a bosszúról, szól arról, hogy bizonyos fiatalkorúakat, hogyan tesznek bűnözővé, szól a fiatalkorúak börtön/javítóintézet rendszeréről, szól a felnőttek bűnözéseiről-bűntetteikről, amivel végül is nem csak magukat, de a fiatalokat is részben pont miattuk válnak azzá vagy teszik azzá őket is, szól arról is, ha valaki más/autizmusban-vagy valamilyen fogyatékoságban szenved akkor ehhez, hogyan viszonyul a koreai társadalom egyes része, szól a zaklatásról-bántalmazásról és a szexuális bántalmazásról is.

További szereplők: Kim Young-Min, Kim Dong-Hwi, Song Geon-Hee, Heo Dong-Won, Kim Jung-Jin.

Történetről:

Park Jin Young a filmben iker testvérpárost alakít. Az ikertestvérek közül az egyik értelmi fogyatékos és karácsonykor brutális-erőszakos halált hal, testvére ezért elhatározza, hogy kideríti ki a gyilkos vagy gyilkosok és bosszút áll rajta/rajtuk.

Elérhetőség:

Magyar felirat letöltés: Ázsia Ékkövei.

Magyar felirattal online: Videa.

Videó letöltés pl.: Videa, Dramaday, Mkvking.
2023.04.29. 04:25:20 Ázsia pontok: 2050 Hozzászólások: 632Hozzászólás jelentése.
6/7

gizuska Előzmény: 4. üzenet.
Köszönöm a segítséged!
2023.04.25. 00:25:56 Ázsia pontok: 2282 Hozzászólások: 251Hozzászólás jelentése.
5/7

csikoszoltan @gizuska pl. dramaday.me oldalról vagy a videa oldalon is fent van boil54 feltöltő oldalán
2023.04.25. 00:11:23 Ázsia pontok: 2050 Hozzászólások: 632Hozzászólás jelentése.
4/7

gizuska Köszönöm a felirat elkészítését! Segítségre lenne szükségem, a filmet honnan lehet letölteni?
2023.04.25. 00:04:32 Ázsia pontok: 2282 Hozzászólások: 251Hozzászólás jelentése.
3/7

novcsi6 Szia. Köszönöm szépen
2023.04.14. 10:42:21 Ázsia pontok: 664 Hozzászólások: 43Hozzászólás jelentése.
2/7

nemethbaby Köszönöm a film feliratát, ezt már úgy vártam, nagy kedvencen PARK JIN YOUNG.
2023.04.13. 07:12:43 Ázsia pontok: 2116 Hozzászólások: 1590Hozzászólás jelentése.
1/7