Midnight (2021)
미드나이트 (eredeti cím) | Mideunaiteu (alternatív cím) | Éjfél (magyar cím)
103 perc | Rejtély, Thriller | 2021-06-30 |
Látták: 22 Most nézik: 0 Tervezik nézni: 12

Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben

8.7/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag 14 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

Midnight
A listák használatához jelentkezz be!

Egy észvesztő bújócska egy pszichopata gyilkossal. Kyungmi egy hallássérült lány, aki szintén hallássérült édesanyjával él. Kyungmi egy kellemetlen céges vacsoráról viharzik ki, hogy édesanyját felvegye munkahelyén. A lány anyja Kyungmira vár, hogy leparkoljon, amikor a gyilkos Do-Shik kiszemeli magának. Időközben célpontot vált, ám új célpontjának támadásakor Kyungmi szemtanúvá válik, és megkezdődik a gyilkos hajsza. Egy éjszaka alatt átélt borzongó események szemtanúivá válhatunk.
Ismertetőt írta: badaa

Rendező: Kwon Oh Seung
Forgatókönyvíró: Kwon Oh Seung
Gyártásvezető: ?
Operatőr:
Forgalmazó: ?

Főszereplők:
Jin Ki Joo Jin Ki Joo
Kim Kyung Mi / (hangosbemondó)
Wi Ha Joon Wi Ha Joon
Do Shik
Park Hoon Park Hoon
Jong Tak
Kil Hae Yeon Kil Hae Yeon
Kyung Mi anyja
Kim Hye Yoon Kim Hye Yoon
So Jung
Jung Won Chang Jung Won Chang
rendőr 3
Összes hozzászólás (5)
avatar

csikoszoltan Midnight - Éjfél

Dél-Koreai, 2021-es, kb. 103 perces.

Műfaja: thriller, horror, psychothriller, akció.

Ez a film az elejétől a végéig egy pörgős, nagyon izgalmas, paráztatós film is. Az első 5-10 percben van egy gyors karakter felvezetés, itt még egy két humorral is feldobják a kezdetett, hogy még itt se legyen unalmas a film, aztán a végéig egy "egér-macska játék", végül is az egész film egy nagy hajsza film. A film minden perce jól fel van építve és ebben a filmben nincs üresjárat.

Egy hazafelé tartó süket néma lány, szintén süket néma anyja, egy vakrandiról hazafelé tartó és az ő bátyja (ők négyen) kerülnek egy psychopata, elmebeteg, őrült és nagyon jóképű, vonzó, fiatal férfival szembe egy éjjelen, hogy levadásza őket. Nem kell keresni az okokat, hogy a férfi miért ilyen, alapvetően ilyen a természete, ez élteti és élvezi a maga körül létrehozott káoszt.

A színészek mind jól hoznak, de itt Wi Ha Joon színész a lényeg. Miss & Mrs. Cops - Rendőrcsajok 2019-es filmjéhez már írtam ajánlót régebben, én már ott is felfigyeltem rá, ott ugyanolyan elmebeteg-psyhopatát alakít, mint itt a Midnight filmben, abban a filmben nagyon durván elveri-összeverekedik a két főszereplőnővel, vagyis Wi Ha Joon színésznek nem volt újdonság ezt a karaktert újra hoznia, amit mindig nagyon erőteljes alakítással hozz.

Számomra egy ötös skálán megkapja az ötöst.

Már sok durva Dél-Koreai filmet láttam, de olyat még nem, hogy egy fordításban a durva-trágár szavak némileg cenzúrázva vannak, ez nekem nagyon fura volt és nem is tetszett, mert egy idő után zavaró volt és nem értettem, hogy miért így van megcsinálva, úgyis mindenki érteni fogja, ezért én ezt értelmetlennek tartom (kár, hogy így lett megcsinálva egy nagyon jó film és egy nagyon várt film felirata).

Szereplők:

-Wi Ha Joon (Squid Game, Shark: The Beginning, Miss & Mrs. Cops, Gonjiam: Haunted Asylum, Eclipse, Bad and Crazy, 18 Again, Bad and Crazy, Something In The Rain, My Golden Life)

-Jin Ki Joo (Come And Hug Me, Little Forest, The Secret Life of My Secretary, Misty, The Emperor: Owner of the Mask, Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, The Good Wife)

-Park Hoon (Nobody Knows, Golden Slumber, Watcher, The King: Eternal Monarch, Nokdu Flower, Designated Survivor: 60 Days, Two Cops, Memories of the Alhambra, Naked Fireman, Monster, Descendants of the Sun, Oh My Ghost)

-Gil Hae Yeon (Memoir of a Murderer, Missing, The Mimic, Voice-4, Law School, Beyond Evil, Do You Like Brahms?, Find Me in Your Memory, Eccentric! Chef Moon, Woman of 9.9 Billion, One Spring Night, The Ghost Detective, Possessed, The Ghost Detective, Something in the Rain, Two Cops, Naked Fireman, Babysitter, Cheer Up!, Assembly, Doctor Stranger)

-Kim Hye-Yoon (The Bad Guys: Reign of Chaos, Another Child, Memoir of a Murderer, Snowdrop, True Beauty, Extraordinary You, SKY Castle, Come and Hug Me, Tunnel)

2021.11.22. 18:18:01 Ázsia pontok: 18525/5

avatar

badaa @csikoszoltan Gondolkozok hosszú ideje ezen a filmen, de még nem jutottam el addig, hogy a trailereket megnézem. És előre is köszönöm szépen az ajánlót!

2021.11.21. 17:21:27 Ázsia pontok: 11824/5

avatar

csikoszoltan badaa érdeklődőm, hogy esetleg ez a 2021-es thriller-horror film fordításra esetleg érdekel-e (youtube-on is van fent nagyon jó 3 trailer is hozzá, a film videós letöltős oldalakról letölthető) a film adatlapja: [link]

2021.11.21. 17:10:46 Ázsia pontok: 18523/5

avatar

csikoszoltan A fordító a videa oldalra rakta fel, ha valaki online nézné meg: [link]

2021.11.21. 17:06:38 Ázsia pontok: 18522/5

avatar

csikoszoltan Nagyon köszönöm, hogy lefordítottad, már nagyon sokan várták ezt a filmet, én is, ha megnéztem akkor ajánlót is írok majd hozzá és ázsiai filmes csoportokban is felhívom a figyelmet rá. Wi Ha Joon a Squid Game sorozat miatt az egyik legfelkapottabb Dél-Koreai híresség lett jelenleg.

2021.11.21. 17:05:46 Ázsia pontok: 18521/5

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


Felirat elkészült: 2021.11.21.Méret: 56.48 KBKöszönömLetöltésLetöltötték: 269

A magyar feliratot készítette: badaa

Összesen megköszönték: 42 alkalommal.