2037 (2022) (2022)
이공삼칠 (eredeti cím) | Young Lady (alternatív cím) | 2037 (magyar cím)
126 perc | Dráma, Melodráma | 2022-06-08 | 15 éven felülieknek ajánlott!
Látták: 5 Most nézik: 2 Tervezik nézni: 5

Facebook megosztás Messenger megosztás Whatsapp megosztás Viber megosztás Twitter megosztás Elküldés e-mailben

0/10 1csillag2csillag3csillag4csillag5csillag6csillag7csillag8csillag9csillag10csillag Minimum 10 értékelés szükséges, hogy látható legyen az eredmény. 5 szavazat alapján.
Saját értékelésem: ?

2037 (2022)
A listák használatához jelentkezz be!

A 19 éves Yoonyoung életét nem irigylik sorstársai, édesapja hosszas betegség után meghalt, édesanyja pedig siket és asztmás, így nagyon hamar fel kellett nőnie, hogy csökkentse anyja terheit. Ennek érdekében az iskolát otthagyva dolgozik egy kávézóban, miközben készül a köztisztviselői vizsgára. A nehézségek ellenére Yoonyoung egy életvidám lány, aki élvezi életét egy végzetes estéig, amely után diákigazolvány hiányában egy igazi börtönbe kerül. Habár Yoonyoung igazán magába van zuhanva, a kezdeti ugratások után cellatársai próbálnak erőt adni neki, hogy kibírja a börtönéletet és hogy legyenek céljai a jövőre nézve. Ez kezdetben sikerül is nekik, viszont idővel egy olyan dolog derül ki, ami még inkább a feje tetejére állítja Yoonyoung életét. Vajon sikerül összeszednie az erejét és boldogan fog élni? Vajon ezek a kissé dinka cellatársak milyen bűnöket követtek el? Egyáltalán milyen az élet egy koreai börtönben? Ebben a szívszorító filmben az összes kérdésre választ kaptok.
Ismertetőt írta: DrikaForever

Rendező: ?
Forgatókönyvíró: Yoo Da Young
Gyártásvezető: ?
Operatőr: ?
Forgalmazó: ?

Főszereplők:
Hong Ye Ji Hong Ye Ji
Jeong Yoon Young
Kim Ji Young Kim Ji Young
Kwon Kyeong Sook
Hwang Seok Jung Hwang Seok Jung
Li Ra
Kim Mi Hwa Kim Mi Hwa
Soon Je
Shin Eun Jung Shin Eun Jung
Hae Soo
Jeon So Min Jeon So Min
Jang Mi
Yoon Mi Kyung Yoon Mi Kyung
Yoo Sa Rang
Hyun Young Kyun Hyun Young Kyun
Kim Chul Min (Glasses man)
Park Na Eun Park Na Eun
Park (Prison guard)
Kim Do Yeon Kim Do Yeon
Kim (Prison guard)
Kim Young Min Kim Young Min
Lim (Prison guard)
Hong Seo Joon Hong Seo Joon
(Judge)
Seo Jin Won Seo Jin Won
(Retrial judge)
Jo Ha Seok Jo Ha Seok
(Prosecutor)
Kim Da Sol Kim Da Sol
(Public defender)
Kim So Min Kim So Min
(nyomozó)
Noh Young Hak Noh Young Hak
(Correctional officer)
Jung In Ki Jung In Ki
(Prison warden)
Woo Soo Bin Woo Soo Bin
(nyomozó)
Eun Ji Hye Eun Ji Hye
(Bulgwang dong woman / prisoner)
Han Dam Hee Han Dam Hee
(Ssangmun dong woman / prisoner)
Baek Sang Hee Baek Sang Hee
(Cheongdam dong woman / prisoner)
Choi Ga In Choi Ga In
(Group member #3)
Kwon Ah Reum Kwon Ah Reum
(Group member #4)
Összes hozzászólás (7)
avatar

Ati02 Sziasztok! Hol tudom megnézni? Sehol nem találom

2024.03.03. 21:10:23 Ázsia pontok: 757/7

avatar

csikoszoltan Filmajánló:

2037

Dél-Koreai, 2022-es, kb. 126 perces.

Műfaja: dráma, női börtönös témás.

Magyar feliratot készítette: DrikaForever.

A filmet kimondottan azoknak ajánlom, akik szeretik-bírják a keményebb dráma filmeket is. Néha persze egy kicsit túldramatizált (ezt főképp az anya karakterénél éreztem).

A női börtön témáját több szempontból is bemutatja, a nők szempontjából, a nők érzelmi világából, miként élik meg, miért viselkednek úgy ahogy. Főképpen miért is: mert ezzel emelnek falat maguk köré vagy éppen az adott viselkedésformával tudják csak feldolgozni azt, ami éppen történik velük - amibe kerültek, vagy csak így - ilyen módon tudják átvészelni és túl élni azt az egészet, ami éppen történik velük. Van, aki valóban bűnei miatt van ott, van, akivel hirtelen olyan dolog történt vele vagy olyan dologba keveredett bele, amit nem tudott éppen akkor az adott helyzetben kezelni - hirtelen az adott pillanatban helyesen kezelni és van olyan is, aki valóban igazságtalanság miatt került be.

A fő sztori esetében nem tartom bűnek, ami történt, hanem önvédelemnek gondolom (plusz másik ember veszélyeztetése - megfenyegetése), sőt a nyugati világban szerintem ezért nem kerülne valaki börtönbe, még ebben a filmben is mondják, ha a lány felvállalná a dolgok a nyilvánoság előtt akkor, nem kerülne valószínűleg börtönbe (csak a szégyenérzet - megaláztatás és saját önbecsülése miatt nem teszi meg, amit amúgy normális nyugati országokban nem is kéne megtennie azt, hogy felvállalja, hanem simán elkönyvelnék a bíróságon önvédelemnek és másik ember veszélyeztetése címen az ügyet), a filmben is egy kicsit erőltetett volt, hogy börtönre ítélték a lányt.

Számomra összeségében egy ötös skálán egy négyesre értékelem ezt a filmet.

Történetről:

Egy fiatalan nőt, akinek eddig is eléggé nehéz élete - gyerekkora volt (és ráadásul elkezdene ebből kilábalni is és ott lenne a remény előtte egy jobb éltre), elítélik a bíróságon és több év börtönt kap, ezzel hatra hagyja beteg édesanyját, magával viszi az igazságtalanul kiosztott büntetés érzését és ha ez még nem lenne elég olyan dolog történik vele hamarosan a börtönben, amit nem tudja, hogy ezekután még ezt is, hogyan dolgozza fel.

A többi börtönlakó életébe, lelkébe - érzelmi világukba is bele láthatunk, néha - néha egy kis humort is visznek általük a film történetébe.

Elérhetőség:

Magyar felirat letöltés: Ázsia Ékkövei.

Magyar felirattal online: Ázsia Ékkövei hozzászólásban Videa linket kell kimásolni.

Videó letöltés pl.: Ázsia Ékkövei hozzászólásokban Mega link vagy Dramaday.

#2037

2023.03.25. 05:47:51 Ázsia pontok: 18556/7

avatar

csikoszoltan @DrikaForever először is köszönöm a film feliratát, tegnap este néztem, még egy kicsit emésztem, egy kicsit kemény dráma film volt, de után majd írok hozzá véleményt-ajánlót. Remember az is nagyon jó lenne, ha Húsvétig vagy tavasszal valamikor esetleg elhoznád hozzá a feliratot. Christmas Carol valószínűleg még egy kicsit új, ezért nincs hozzá még angol, de érdemes rajta tartani a figyelmet Jinyoung miatt sokakat érdekelhet majd a film. Escape From Mogadishu már nagyon sok fordító betervezte és eddig mindegyik úgy döntött végül, hogy nem csinálta meg, pedig egy pörgős film.

2023.03.18. 15:06:00 Ázsia pontok: 18555/7

avatar

DrikaForever Kedves @judy nagyon szívesen, szerintem is nagyon megható film volt
@csikoszoltan a Rememberrel már én is szemeztem, viszont márciusban már biztos nem fér bele nálam, ha esetleg húsvétig nem talál feliratozóra, akkor szívesen elkészítem a feliratot hozzá A Christmas Carol érdekesnek tűnik, viszont én angol felirattal sem nagyon találkoztam hozzá :/ Az Escape From Mogadishu-t mintha láttam volna már valakinél valahol betervezve, de nem tudom, hogy végül el is készült-e a felirat

2023.03.18. 08:15:23 Ázsia pontok: 21084/7

avatar

csikoszoltan @DrikaForever három filmre hívnám fel a figyelmedet fordításra, hátha valamelyik megtetszik: 1. Remember (2022, Nam Joo Hyuk) [link] 2. Christmas Carol (2022, Jin Young) [link] 3. Escape From Mogadishu (2021, régóta nagyon várt film, hogy legyen neki fordítása) [link]

2023.03.17. 23:19:28 Ázsia pontok: 18553/7

Jogi nyilatkozat


Nevezd meg! - A szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetned a műhöz kapcsolódó információkat (pl. a szerző nevét vagy álnevét, a mű címét).
Ne add el! - Ezt a művet nem használhatod fel kereskedelmi célokra.
Ne változtasd! - Ezt a művet nem módosíthatod és nem készíthetsz belőle átdolgozást, származékos művet.
Csak így add tovább! - Ne töltsd fel más tárhelyre, használd mindig az eredeti linket!

Magyar felirat


Felirat elkészült: 2023.03.15.Méret: 80.5 KBKöszönömLetöltésLetöltötték: 123

A magyar feliratot készítette: DrikaForever

Összesen megköszönték: 21 alkalommal.